#satasyytäollaonnellinen, osa 11

lauantai 26. huhtikuuta 2014
Neulominen

Neulonta eli neulominen on menetelmä, jolla langasta tehdään vaatteita ja asusteita eli neuleita. Neuleessa kulkee vain yksi lanka yhdensuuntaisina, kertautuvina kerroksina, joissa lanka kiertyy itsensä ympäri kerroksittain silmukoiksi, kun taas kudotussa kankaassa, jonka valmistukseen käytetään kangaspuita, on kahteen suuntaan kulkevia lankoja: kuteita ja loimia. Joillakin murrealueilla käytetään kutomista neulomisen synonyyminä.

Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Neulonta


Kuvissa on tällä hetkellä puikoilla olevia neuleita. Kaikki sukkia. Sopivan pieniä töitä minulle tällä hetkellä.

 
Näistä tulee unisukat vauvalle ensi syksyksi. Olisivat jo valmiit, jos lanka ei olisi loppunut kesken. Onneksi äidilläni oli tätä lankaa, joten nyt saan tehtyä sukat valmiiksi. Lanka on Novita Wool. Sukan ohje on Yhteishyvän sivuilta.
 
 
 
Tässä pieni pätkä sukan vartta. Aloitin nämä sukat pääsiäissunnuntaina, kun tarvitsin neulomista automatkalle. Lanka Novitan Nalle. Ja tarkoituksena tehdä ihan perussukat lapsen kokoa.

 
 
Koska lanka vauvan sukkiin loppui juuri ennen pääsiäispyhiä piti ottaa joku välityö. Aloitin elämäni ensimmäisten kirjoneulesukkien tekemisen kiirastorstaina. Tänä aamuna sukat näyttivät tältä. Ohje on Novitan sukkalehdestä ja lanka 7 veljestä. Näissä sukissa kokeilen myös ensimmäistä kertaa nauhakavennuskantapäätä.

 
Itse koen neulomisen terapeuttiseksi. Neuloessa tulee usein myös järjestettyä ajatuksiansa, vaikka sitä ei täysin tietoisesti tekisikään. Ja kivahan se on jotain valmistakin joskus saada. Nykyään olen pyrkinyt välttämään sitä, että minulla olisi monta keskeneräistä työtä samaan aikaan. Aika montahan näitä tässä on, mutta eivätköhän nämä valmistu. Minulla on vielä muutama jonkin aikaa kaapissa pölyä kerännyt keskeneräinen käsityö, mutta nyt pidetään kaapin ovet kiinni ja unohdetaan ne vielä joksikin aikaa.

 

2 kommenttia

  1. Tuo onkin hyvä idea neuloa sukkia yhtäaikaa omilla puikoilla, varsinkin kirjoneulesukissa sen toisen sukan aloittaminen tuntuu ikuisuusprojektilta :) Ja tuo sukkalehden malli on aivan ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun on pakko tehdä melkein kaikki sukat yhtä aikaa omilla puikoilla. Muuten ei tulisi tämänkään verran valmista. Juuri tuo ikuisuusprojekti-ongelma ja näin sukista tulee todennäköisemmin samanlaiset. Tykkään sukkalehden mallista. Ainoastaan se haamu-kuvio tuntui oudolta. Sen olenkin korvannut raidoilla. Ensin yritin tehdä sydämiä, mutta siitä ei tullut kun purkamista ja kiristystä.

      Poista

Instagram