Tavallinen tiistai, joka oli tavallista parempi

keskiviikko 22. huhtikuuta 2015
7.10   Herään ja loikoilen sängyssä katsoen samalla kännykästä Instagram, Facebook ja Bloglovin-päivityksiä.

7.25  Nousen ylös. Herätän esikoisen. Taapero on hereillä. Ja kaksi keskimmäistä leikkivät jo legoilla.7.30   Minä ja lapset syömme aamupalaa. Meillä on joka aamuiseen tapaan miehen valmiiksi keittämää puuroa. Lisäksi on tyttöjen edellisenä iltana leipomia sämpylöitä.
8.15   Pojat lähtevät kouluun. Minä laitan kerhoon viestin, että tyttö pitääkin vapaapäivän. Viestittelen myös ekaluokkalaisen kaverin äidin kanssa. Sovimme torstain kyläilystä ja tämän päivän lounaasta.

8.20   Siivoan keittiötä.

8.35   Pestään hampaat, puetaan vaatteet ja letitetään hiukset. Petailen sänkyjä. Jossain vaiheessa, joku on salaa napannut kamerani ja ottanut sillä useampia kuvia ja videoita. Syyllisen selvittäminen ei vaadi suuria salapoliisin taitoja.9.10   Lähdemme ostamaan ämpäriä siman tekemistä varten.

9.40   Hetken mielijohteesta ajelemme vanhan kodin lähellä olevaan leikkipuistoon. Siellä onkin paljon lapsia ja tuttuja perhepäivähoitajia.


10.50   Ajelemme kotiin. Pelaamme muuttuvaa labyrinttia. Taapero saa smoothien. Lisäksi hän touhuaa omia juttujaan eli levittelee tavaroita pitkin huushollia.

11.30   5-vuotias kiukuttelee siitä, ettei halua lähteä lounaalle. 1-vuotias kiehnää sylissä ja syö peukaloa. Hetken jo mietin lounaalle lähdön perumista.

11.40   Keskustelen 5-vuotiaan kanssa ja lähdemme pukemaan ulkovaatteita.

12.00   Lounas viiden muun "mamman" kanssa. Tyttöni ovat ainoat lapset paikalla. Kannatti lähteä. Mukavaa on. Koululaiset soittavat kotoa ja kysyvät, missä olen ja miksi me emme syö kotona. Minä en ole ihan varma siitä, kumman pojan kanssa puhun puhelimessa.

13.40   Palaamme kotiin. Taapero menee päiväunille. Muut katsovat Netflixistä yhden jakson Winxiä ja yhden jakson Pokemonia. Minä laitan pesukoneen päälle sekä neulon villasukkaa.

14.25  Lapset taaperoa lukuunottamatta syövät välipalaa.

14.50 Tokaluokkalainen lähtee kaverinsa luokse. Minä siivoan keittiötä ja ekaluokkalainen lähtee käymään ulkona.

15.10   Pelaamme taas muuttuvaa labyrinttia 5-vuotiaan kanssa. Ekaluokkalainekin tulee myöhemmin mukaan. Tokaluokkalainen tulee kotiin ja tekee läksyjä.


16.00   Pojat pukevat sählyvaatteet päällensä ja pakkaavat tavarat sählyä varten.

16.15   Lapset lähtevät ulos pelaamaan sählyä. Taapero heräilee päiväunilta.

16.20   Mies tulee kotiin ja lähtee saman tien lasten kanssa salibandy-treeneihin. Heillä on harjoituspeli, jota 5-vuotiaskin haluaa lähteä katsomaan. Taapero syö päärynää.

17.05   Minä lähden taaperon kanssa ruokakauppaan.

17.55   Tulemme kaupasta. Laitan ruokatavarat kaappeihin ja lämmitän taaperolle edellisen päivän ruokaa. Tarjolla on makaronia ja jauhelihakastiketta keitettyjen porkkanoiden ja raejuuston kanssa. Kastiketta ja porkkanaa pitää antaa lisää. Makaronit jäävät taaperolta syömättä. Syön itse avokadoleipiä.


18.35   Mies ja lapset tulevat kotiin. Lapset käyvät suihkussa ja syövät. Minä imuroin alakertaa ja hajotan lasisen yöpöydän lampun. Sitten siivoan hieman lisää.

19.20   Lähden sauvakävelylenkille ystävän kanssa.

20.55   Tulen kotiin. Puhun äitini kanssa Skypen kautta. Hän on Espanjassa. Mies lähtee lenkille. Muistan ottaa eteisen maton sisälle. Olin laittanut sen ulos edellisenä päivänä.

21.10   Tein päivän ensimmäisen Instagram-päivityksen. Yleensä niitä on enemmän, paljon enemmän. Menen suihkuun.

21.30   Minä, vesilasi, sohva, netflix ja Modern Family.

22.00   Syön iltapalaa miehen kanssa samalla jutellen.

22.20   Hampaiden pesulle ja kirjan kanssa sänkyyn. Nyt luen "Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin" osaa kaksi Sairaus.

23.00   Hyvää Yötä!

2 kommenttia

 1. lipa kiva postaus!
  Mulla on tuo Modern Family myös kesken. Samoin luin juuri samaisen kirjan ensimmäisen osan, seuraava pitäisi hankkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muutaman tällaisen olen aiemminkin tehnyt. Näitä on kiva katsoa itse jälkeenpäin ja ihmetellä, että onko meillä ollut tuollaistakin joskus. Mä luin kans tuon ekan osan hetki sitten lukupiiriä varten. Nyt haluan ehdottomasti lukea tän tokan ja sen kolmannenkin osan.

   Poista

Instagram