Mielenrauhaa

torstai 27. elokuuta 2015
Aikuisten värityskirjat ovat olleet jo jonkin aikaa varsin suosittuja. Minäkin hankin itselleni sellaisen. Tosin oma kirjani katosi ennen kuin sain edes ensimmäistä kuvaa valmiiksi. Sitä ennen värityskirja ajelehti pitkin asuntoa. Ei siis ollut minun juttuni. Mieluummin neulon tai virkkaan kuin väritän.
 
 
Toimme Ruotsista tuliaisiksi pojillemme pisteestä pisteeseen kirjan, jossa on aiheena kaupungit ja joka kuvassa 1000 pistettä. Ajattelin, että jos kirja ei poikia kiinnosta, niin voisin pitää sen itse. Tuliainen oli onnistunut. Vielä en ole saanut yhtään kuvaa tehdä. Pari kertaa minulta on sentään kysytty neuvoa tyyliin "Missähän on numero 795?"
 
Tässä valmis Amsterdam. 
 Keskeneräinen Rio de Janeiro.Keskeneräinen Ateena.


 
Minulla ei siis ole omakohtaista kokemusta siitä, että onko tämä rentouttavaa ja mielenrauhaa lisäävää. Mutta ainakin välillisesti tämä on mielenrauhaani lisännyt. Ihanasti pojat keskittyvät tekemään näitä kuvia. Yhden kuvan tekemiseen menee useampi tunti. Meidän pojat eivät tee kuvaa valmiiksi kertaistumalla, mutta aika koukuttavaa tämä näyttää olevan. Kuvien tekemisen lisäksi olemme katsoneet kartalta, missä kuvan kaupunki sijaitsee sekä hieman googlanneet tietoa kaupungista. Opettavaista ja sivistävää siis myös. Niin pojille kuin äidillekin.
 
Oletteko tutustuneet aikuisten värityskirjoihin tai näihin pisteestä pisteeseen-kirjoihin? Nyt harmittaa, että en ostanut tämän kirjan tekijän (Thomas Pavitte) muita kirjoja Tukholmasta. Näyttävät olevan kustantajalta loppu. Ja mä niin haluaisin kokeilla! Pitänee aloittaa poikien kanssa neuvottelut, josko saisin jonkin kaupungin tehdä.


6 kommenttia

 1. Wau! Enpä ole ennen nähnyt tuollaista kirjaa! Näyttää tosi kivalta. Aikuisten värityskirjoja olen nähnyt blogeissa, mutta jotenkin myös ajatellut, ettei taida olla minun juttuni ja ettei taitaisi olla aikaakaan omien kuvien värittämiseen; pienten kanssa kun saa väritellä seurana heidänkin värityskirjoihinsa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas ajattelin, että väritettäis yhdessä lasten kanssa. Jokainen omaa kirjaansa. Minä sitä aikuisten. Kerran taidettiin niin tehdä. Ei siis tullut siitä meille yhteistä juttua.

   Poista
 2. Enpä ole tutustunut mutta näköjään kannattaisi...! Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 3. Instassa katsoin tuota teidän pisteestä-pisteeseen kirjaa että onpas hauska idea! Värityskirjoja en ole kokenut omikseni. Ehkä siksikin että ovat niin trendikkäitä. Saatan kokeilla kun ovat jo out. ;D
  Iloista oloa sinne! <3

  VastaaPoista

Instagram