Herneenversot

torstai 14. huhtikuuta 2016
 

Meillä jäi rairuohot kasvattamatta mahataudin ja muuton vuoksi. Kevään ja kasvun ihmettä on tutkittu nyt pääsiäisen jälkeen, kun olemme hoitolasten kanssa kasvattaneet herneenversoja.


Leikkasin tyhjistä maitotölkeistä astiat, jotka lapset saivat päällystää värillisellä paperilla ja koristella tarroilla. Lapset olivat innoissaan, kun saivat laittaa multaa astioihin, kylvää siemeniä ja kastella. Joka päivä seurattiin myös mielenkiinnolla, että onko kasvua tapahtunut. Herne on mukava kasvatettava lasten kanssa, koska se tuntuu itävän melko varmasti ja kasvu on nopeaa.
 
Olemme jo päässeet maistelemaan herneenversoja lounaalla. Itse tykkään laittaa versoja salaatin ja leivän päälle.  

Joko teillä on kylvetty siemeniä?

2 kommenttia

  1. Kivan näköisiä purkkeja! Minä versotin jo aiemmin keväällä hernettä ja auringonkukansiemeniä. Nyt on kasvamassa parveketta varten kirsikkatomaatin taimia ja kasvimaata varten kesäkurpitsan taimia. "Pussiperunoita" olisi myös tarkoitus laittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli tällainen lapset saa tehdä juuri sellaiset, kun haluavat projekti. Tuota perunajuttua en muistanutkaan. Mummo antoi mulle joskus perunan ämpärissä. Ja kyllä siitä kattilallinen perunoita saatiin.

      Poista

Instagram