Perhepäivähoidossa tapahtuu - tekemiskortit 1-3 vuotiaille

torstai 25. elokuuta 2016


Voitin kesällä By Sari Kaariste-blogista Oppi & Ilon Taaperon kanssa-tekemiskortit. Kortit on suunnattu 1-3 vuotiaille. Meiltä löytyy jo useammat Oppi & Ilo-sarjan kortit. Meidän aiemmissa korteissa tehtäviä tehdään poispyyhittävillä tusseilla ja kortit ovat tarkoitettu vanhemmille lapsille. Näissä nyt palkinnoksi saamissani korteissa ei ole tehtäviä, vaan  erilaisia tekemisvinkkejä aikuisen luettavaksi ja sitten taaperon kanssa tehtäväksi. Korteissa on 50 erilaista leikkiä ja puuhaa, joiden tekeminen on helppo toteuttaa. Sen mitä kortteja lueskelin, niin ainakin meiltä löytyy kaikki tarvittavat materiaalit tekemisten toteuttamiseen. Korteissa on lisäksi kerrottu, miten kyseinen puuha tukee lapsen kehitysvaihetta. Korttien puuhat kehittävät mm. luovuutta, motorisia taitoja, kielen kehitystä ja tarjoavat tunne-elämyksiä.

Minä olen testannut lasten kanssa korttien puuhista tähän mennessä sokerimaalausta, talonpoika-leikkiä ja vaatejunaa. Lapset, joiden kanssa olen kortteja hyödyntänyt ovat 2-,3-, 4- ja 6-vuotiaita. Isommatkin lapset innostuivat yhdessä tekemisestä. Korttien puuhia olisi ihana testata jonkin 1-vuotiaan kanssa- Ehkäpä vielä joskus saan hoitaa sen ikäistä lasta. Kortit olisivat mainio syntymäpäivälahja esimerkiksi juuri 1-vuotiaalle. 
 
Lähiaikoina on tarkoitus testata korttien puuhia vielä lisää. Ensimmäisenä olisi vuorossa Kim-leikki ja taikataikinasta leipominen. Kortit eivät sisältäneet mitään täysin uusia ideoita, mutta olivat hyvä muistutus siitä, mitä kaikkea voisikaan tehdä.
 
 
Tästä alkaa uusi sarja blogissani. "Perhepäivähoidossa tapahtuu"- otsikon alle kirjoitan puuhista, joita teemme hoitolasten ja omienkin lasten kanssa. Tällä hetkellä noin 2-6 vuotiaiden kanssa tehtäviä juttuja.

3 kommenttia

  1. Nämä tällaiset kortit ovat kyllä hyviä! <3 mekin saimme tällaiset korttipakat viime jouluna lahjaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep. Kivoja on. Meiltä löytyy ehkä viisi erilaista pakkaa.

      Poista

Instagram