Perhepäivähoidossa tapahtuu - Leivontapäivä

lauantai 27. elokuuta 2016


Lapsemme ovat käyneet esikoulun tarhassa, jossa on kerran viikossa leivontaa. Minusta se kuulostaa niin hyvältä, että olen matkinut tätä leivontapäivä ideaa myös kotona hoitolasten kanssa. Tänä syksynä olemme leiponeet pullaa, sämpylöitä ja pizzaa. Tämän postauksen kuvat olen ottanut pizzan leivonnan lomassa. Lapset saivat kaulia pohjan ja laittaa itse täytteet omiinn pizzoihin. Samalla valmistui meidän lounas. Oma tekemä pizza maistui lapsille todella hyvin. Seuraavaan pizzapäiväänkin tuli jo toiveita täytteistä. Tällä kertaa meillä oli kinkkua, jauhelihaa ja ananasta.


Ps. Joko olette kokeilleet Instagramin uutta Instagram stories ominaisuutta? Minä olen. En tosin vielä edes tiedä, mitä mieltä siitä olen. Instagram näyttää kopioineen Snapchatin toiminnot. Vain filtterit näyttävät puuttuvan (toistaiseksi). Minusta tuntuu, että instagramissa en voisi julkaista niin aitoja tai siloittelemattomia kuvia ja videoita kuin Snapchatissa. Aika näyttää, miten käy näiden somekanavien käytön kanssa jatkossa. Nyt alkuhuumassa olen ladannut videoita sekä snäppiin että instaan.
 
Instagramissa olen nimellä minnakil
Snapchatissa olen nimellä minnakil 
Blogini löytyy Facebookista

4 kommenttia

 1. Ihana sydämenmuotoinen pizza. Minun tulee leivottua aika harvoin, mutta viime viikolla innostuin tekemään sämpylöitä, joihin laitoin omenaraastetta ja niistä tuli hurjan hyviä ja kuohkeita.

  ps. minä en ole Instagrammissa vieläkään. Yritys olisi tarkoitus jossakin vaiheessa sinne viedä, mutta nyt ovat muut asiat ajaneet koko ajan instan ohi. Pelkään koko ajan, että koukutun liikaa eri somekanaviin ja aikaa menee vieläkin enemmän netin ääressä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pizzasta tuli sydämenmuotoinen ihan vahingossa. Omenaraaste kuulostaa hyvältä sämpylöissä. Pitäisikin joskus kokeilla. Niin paljon on erilaisia somekanavia, että kannattaa miettiä mihin kaikkiin haluaa lähteä mukaan.

   Poista
 2. Kivalta kuulostaa nämä leivontapäivät! Meillä leivotaan yleensä yhdessä ehkä kerran kuukaudessa. Toissapäivänä leivottiin poikien kanssa keksejä ja olin yllättynyt että kummatkin lapset olivat vuorotellen iloisesti mukana touhussa. Yleensä kaulimisen ja taikinankäsittely on menny riitelemiseksi ja siksi olen tähän mennessä leiponut aina jommankumman kanssa.. :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan siinäkin puolensa, jos voi leipoa yhden lapsen kanssa kerrallaan. Se yksi saa kaiken huomion. Mukavasti on mennyt meidän yhteiset leivontahetket. Ehkä nyt kun leivotaan usein, niin aina kaikkien ei ole pakko osallistua. Tai voi pyöritellä vain yhden sämpylän. Ja innokkaammat sitten enemmän.

   Poista

Instagram