Kuudennnen viikon kohokohdat

maanantai 11. helmikuuta 2019
Kokosin taas muutamia asioita, jotka jäivät erityisesti mieleen viime viikosta. Viikko meni nopeasti, niin kuin nämä viikot aina tuntuvat menevän. Apua! Jos arkiviikot menevät näin nopeasti, niin miten nopeasti lomaviikot kuluvatkaan?Viikon kohokohta: Mia Kankimäki vieraili Lahden pääkirjastossa
Viikon kirjat: Mia Kankimäki: Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin
                         Riina Mattila: Järistyksiä
Viikon ruuat: Runebergin torttu
                        Barbien ruuat muovailuvahasta
Viikon urheilulaji: Koripallo (Kyllä meillä säbää ja futistakin pelattiin, mutta minä olin korispelien katsomossa. Lisäksi tulin valituksia joukkueen somevastaavaksi.)
Viikon saavutus: Siivosin 6 keittiönlaatikkoa


Alkuvuodesta kuuntelin Mia Kankimäen Naiset joita ajattelen öisin. Kirja oli inspiroiva, voimaannuttava ja matkakuumetta nostava. Kun kuulin, että tietokirjailija ja tutkimusmatkailija Kankimäki tulee vieraaksi kirjastoon tiesin heti, että minun on päästävä paikalle. Pääsinkin ja melkein eturiviin. Yönaiset kuunneltuani ajattelin, että tässä on kirja jonka haluaisin myös kirjahyllyyni. Kankimäellä oli sopivasti kirjoja mukanaan. Ostin oman kirjan ja sain vielä nimikirjoituksen.


Viime viikolla kuuntelin Mia Kankimäen esikoiskirjan Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Japani ei ole koskaan kiehtonut minua, mutta tämän kirjan jälkeen mietin jopa matkustamista Japaniin. Kuuntelin myös Riina Mattilan nuortenkirjan Järistyksiä. Valitsin kirjan Helmet-lukuhaasteen kohfan "kirjassa on trans- tai muunsukupuolinen henkilö" takia.

Takakannesta:
Tuhat ja yksi tarinaa nuoruudesta -kilpailun 2. palkinto
  
WSOY:n kirjoituskilpailussa palkittu esikoisromaani kertoo rohkeudesta rakastaa ja tulla rakastetuksi, tarpeesta tulla kohdatuksi sellaisena kuin todella on.
  
Eelia ei tunne olevansa tyttö eikä poika, eikä sitä katsota hyvällä hänen pienessä kotikaupungissaan. Sitten löytyy lukio muualta, löytyy yhteisö, jossa voi vihdoin antaa kuorien murtua ja maan järistä. Löytyy omia ihmisiä, jotka auttavat näkemään maailman kaikissa väreissä. Löytyy rakkaus, jota kohti on vain uskallettava ottaa se ensimmäinen askel. Än yy tee nyt.
  
"Kilpailun toiselle sijalle sijoitimme tekstin, joka kuvaa rakastumista sellaisella voimalla, herkkyydellä ja tarkkuudella, että lukija tuntee jokaisen värähdyksen omassa vatsanpohjassaan saakka." - Salla Simukka, kilpailuraadin jäsen
Töissä minulla oli rauhallinen viikko. Ryhmässäni oli poissaoloja joten paikalla oli vain vähän lapsia. Lasten kanssa leivoimme Runebergin torttuja. Minä en ollutkaan niitä koskaan leiponut. Tai Runebergin muffinsseja nämä taisivat olla.

Tytöt leikkivät joka päivä Barbeilla. Barbeille rakennetaan koteja milloin mihinkin hyllyyn ja lattialle. Itse yritän keksiä, mitä leikkeihin voisi tehdä jo kotoa löytyvistä materiaaleista. Tällä viikolla keksittiin tehdä tyttöjen kanssa ruokia muovailuvahasta. Kuvassa on vasemmalta oikealle pitsaa, hampurilaisia ja muffinsseja. Muffinssien päällä on valkoiset tähtinonparellit. Viikonlopun aikana sain siivottua kuusi laatikkoa keittiöstä. Minulla on tapana leväyttää siivottavat kaapit suuren innon vallassa lattialle. Vähän aikaa jaksan järjestellä tavaroita ja sitten iskee uupumus ja motivaatio loppuu. Suurin osa tavaroista jää levälleen. Tällä kertaa niin ei käynyt. Laatikot on siivottu, tavarat paikoillaan ja mitään ylimääräistä roinaa laatikoista ei jäänyt ajelehtimaan mihinkään. Minun pitää siis ottaa vain pieniä siivousprojekteja. Nytkään en siivonnut näitä kuutta laatikkoa kerralla vaan kahden päivän aikana.Mitkä olivat sinun viime viikkosi kohokohdat?


Mukavaa uutta viikkoa!

12 kommenttia

 1. Meidän hääpäivä taisi olla viime viikon kohokohta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanalla tavalla hääpäiväänne juhlistittekin. Meillä on tänään hääpäivä. Menee töiden ja harrastuskuskausten merkeissä.

   Poista
 2. Mun viime viikon kohokohdat taisi olla tennisvuoro miehen kanssa (en osaa pelata, mutta hauskaa oli). Ja viikonloppuna oli kiva käydä pelaamassa säbää perheen kesken. Plus että tein mielestäni tosi hyviä ruokia viikonloppuna :)
  Kivaa uutta viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivalta kuulostaa tuo yhteinen urheilu. Ja hyvä ruoka maistuu aina!

   Poista
 3. Perjantain vapaapäivä oli viime viikon huippu. Sain viettää vapaan äitini ja siskoni kanssa, kunnon girl poweria <3
  Ihanaa uutta viikkoa sinulle Minna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vapaapäivä hyvässä seurassa kuulostaa mahtavalta! <3

   Poista
 4. Mulla jäi tältä vuodelta Runebergin tortut syömättä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa minäkin vain leivoin. En syönyt yhtään. Mulla on samanlainen suhde Runebergin torttuihin ja mokkapaloihin. En mielellään syö.

   Poista
 5. Mä en Runebergin tortuista oikeen välitä, vaikka ne aina näyttää kyllä tosi hyviltä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole minunkaan herkkua. Perinnekasvatusta hoitolapsille ja mies tykkää. Niinpä leivoin lasten kanssa.

   Poista
 6. Kyllä viime viikon kohokohta oli se kun kävimme kahdestaan ulkona syömässä ja katsomassa Sibeliustalolla Putoillaan- show. Välillä on tosi kiva olla ihan kahdestaan❤ Mukavaa viikkoa, mun blogissa on huomenna sulle haaste ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kohokohta teillä! ❤
   Mukavaa viikkoa myös teille! Ja pitää tulla huomenna lukemaan haaste. :)

   Poista

Instagram