Ensimmäinen arkiviikko - Wilmaviestejä ja juhlia

tiistai 20. elokuuta 2019Viime viikolla se sitten vihdoin alkoi, arki! Nuorin aloitti eskarin ja isommilla alkoi kolmas-, kuudes- ja seitsemäs luokka. Wilmaan on alkanut taas tulla viestejä. On retkiä, huilun ostoa ja käytöksessäkin parannettavaa.


Viikon kirjat


Helmi Kekkonen, Olipa kerran äiti
Maja Lunde, SininenKaverin suosituksesta kuuntelin Helmi Kekkosen Olipa kerran äidin. Alkuun ajattelin, että kirja ei olisi enää minulle sopiva. Neljä lasta synnyttäneenä ja kouluun sekä eskariin lähettäneenä vauvajutut ja raskaudet eivät voisi tällä hetkellä vähempää kiinnostaa. Kirja kuitenkin yllätti positiivisesti. Herätti ajattelemaan ja hieman muistelemaankin.Äänikirjana kuuntelin myös Maja Lunden koskettavan ja ilmastoahdistusta lisäävän kirjan nimeltä Sininen. Kirja kertoi todentuntuisen ja mahdollisen tarinan siitä, mitä tulevaisuudessa voi olla luvassa vesipulan ja kuivuuden iskiessä. Etelästä lähdetään ilmastopakolaisiksi kohti pohjoista. Kirjassa kerrotaan 2040-luvulla elävästä Davidista ja 2017 vuotta elävästä Signestä. Äänikirjassa oli ilahduttavaa, että päähenkilöillä oli eri lukijat.

Viikon juhlat

Ystäväni otti lastensa kanssa takaisin tytönimensä. Osittain vitsistä lähtenyt nimiäisajatus toteutettiin ja ystävä järjesti juhlat aikuisille ja lapsille. Paikalle tuli yli 30 ihmistä. Olipa kiva viikonlopun aloitus. 


Viikon retki

Lauantaina lähdin toisen ystäväni kanssa retkelle Pulkkilan harjulle ja Vääksyyn. 
Ilma oli ihanan lämmin ja aurinkoinen. Maisemat olivat kauniita. Kävely ja keskustelut tekivät hyvää. Ystäväni innostui uimaankin, mutta minä olin tylsä ja nuhaani vedoten jätin uinnin väliin.
Kuudesluokkalainen lähti sunnuntaina luokkaretkelle Kilpisjärvelle. Minä olin jo ilmoittautunut mukaan retkelle, mutta peruin lähtöni ennen kesälomaa. Hieman ehkä kaduttaa. Toisaalta eskarin aloitus on ollut sen verran iso asia nuorimmalle, että ehkä näin on parempi. Mieskin on vielä jalka kipsissä. Tämä luokkaretki vain lisää tänä vuonna alkanutta matkakuumettani Lappia kohtaan. Enpä olisi vielä pari vuotta sitten voinut kuvitella haaveilevani Lapista!  


Ensimmäisestä oikeasta arkiviikosta selvittiin, vaikka välillä tuntui raskaalta.

Mukavaa viikkoa! 

12 kommenttia

 1. Mukavaa että vinkkasit tuosta Maja Lunden uutuudesta, laitoin heti varaukseen kirjastoon! Mehiläisten historia oli niin hyvä lukukokemus, että odotukset on korkealla Sinistä kohtaan! Mielenkiinnolla muuten seuraan viikon kirjojasi, olen itsekin aikamoinen lukutoukka ja luen viikossa 1-5 kirjaa, enemmänkin lukisin mielelläni jos vain suinkin olisi aikaa.

  Anna / Mustikkapasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkäsin Mehiläisen historiasta. Ja kiva, jos jollekin on iloa näistä kirjasuosituksista. Aikamoinen lukutoukka olet! :)

   Poista
 2. Täällä arkea on nyt eletty pari viikkoa. Wilma on ollut hiljainen, vaikka amiksessakin sellainen on :)
  Ihanaa viikkoa sinulle Minna <3

  VastaaPoista
 3. Yläkoululaisilla on sadellut vain positiivista wilma-merkintää. Ihan piti merkille laittaa vuosi sitten, kun huomasin millainen ero alakoulun puolelle oli. Ihanaa syksyä! -Katta /Arki(paska)ruokaa www.arkipaskaruokaa.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän koulussa wilmaa on viestinnän väline. Korvaa sähköpostit. Toki opettajat soittavat, jos asia sitä vaatii.
   Tällä kertaa mua vaan ylipäätänsä ahdisti Wilma-viestit, kun piti muistaa jätskivälkälle raha. Tosin luin viestin vasta päivän myöhässä ja lapsella ei ollut jätskirahaa. Piti lähettää lapsi eväiden ja oikeiden varusteiden kanssa kasvimaalle ym. Arki. Mulla vastarintaa loman jäljiltä.

   Poista
 4. Jotenkin kuulostaa vähän hassulta, että Wilmassa on heti ollut viesti "käytöksessäkin parannettavaa".
  Aika äkkipikaista opettajalta minun mielestäni kun koulua käyty reilu viikko. Minusta näin
  alkumetreillä voisi olla jotain kannustavaa eikä heti negatiivista.

  Luokkaretki Kilpisjärvelle kuulostaa aika mielettömältä elämykseltä mutta ymmärrän ettet voinut lähteä mukaan.
  Kyllä siellä varmasti pärjätään hyvin. Mukavaa viikon jatkoa ja huomisen jälkeen taas voi viettää
  kesäviikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän koulussa ei ole wilmassa käytössä ollenkaan se joku positiivista/negatiivista-osio. Nyt oli kyse viestistä, jossa opettaja kuvasi yhden koulussa tapahtuneen tilanteen ja pyysi keskustelemaan asiasta kotona. Opettaja ei kirjoittanut, että käytöksessä olisi parannettavaa. Sen sanoin minä. Minua ahdisti arki ja monen lapsen muistettavat asiat koulusta. Ehkä tämä arki pikkuhiljaa lähtee rullaamaan sujuvammin.
   En epöillyt etteikö leirikoulussa olisi pärjätty. Ja huikea reissu heillä olikin. Viime yönä kotiutuivat. Olisi ollut mahtavaa olla mukana.

   Poista
 5. Ensimmäinen arkiviikko oli täälläkin raskas. Ja oikeastaan kyllä tämä toinenkin. En tiedä, joululomaa odotellessa ����

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä! Onneksi ennen joululomaa on syysloma ja siihen alle 60 päivää. Ei sillä, että laskisin päiviä...

   Poista

Instagram