Saisiko olla sukkia, keksejä, lisää sukkia ja ehkäpä huopaisia säilyttimiä?

tiistai 29. lokakuuta 2019
Blogini lukijoille sekä instagram-kavereilleni on varmasti tullut selväksi, että meidän koululaiset harrastavat joukkuelajeja. Se tarkoittaa meille vanhemmille treenikuskauksia, harrastusmaksuja ja kentän laidalla kannustamista. Kuljeta, kustanna ja kannusta. Nykyään se tuntuu tarkoittavan myös kaikenlaisten tuotteiden myyntiä sukulaisille ja ystäville. Miten olisi, ostaisitko kannatuksen vuoksi sukkia ja keksejä?Harrastuksiin pitää maksaa seuramaksuja, turnausmaksuja ja lisenssimaksuja. Miten näihin maksuihin sitten saisi helpotusta? Moni firma on keksinyt auttaa tässä varainkeruussa. Seurat voivat myydä sukkia, keksejä tai vaikkapa pesuaineita. Osa myyntivoitosta tulee seuralle ja (suurin)osa itse firmalle. En ole oikeasti perehtynyt asiaan, en siis tiedä mikä osuus mistäkin tuotteesta menee kenellekin. Olen vain hukkumassa erilaisten myyntikuvastojen alle.

Meidän lasten joukkuuetkin ovat tarttuneet tähän keinoon varainhankinnassa. Esimerkiksi tällä hetkellä meidän kautta voisi ostaa Pilkkoset-merkin sukkia koriksen tai yksityisten perhepäivähoitajien hyväksi. Myös futisjoukkue harkitsee kyseisten sukkien myyntiä. Säbäjoukkue myy Jar-x sukkia ja kotisäkki-tuotteita. Kakkutukun tuotteita voi ostaa yksityisten perhepäivähoitajien hyväksi. Ja mielestäni joku muukin lastemme urheiluseuroista myy kakkutukun tuotteita. Perhepäivähoitajien yhdistys ei normaalisti kerää rahaa, mutta ensi vuonna on Lahden yhdistyksen vuoro järjestää valtakunnallinen koulutuspäivä ja rahaa tarvitaan, eikä jäsenmaksuja tahdota nostaa.
Itse olen surkea myymään yhtään mitään. Tätäkin kirjoitusta varten minun piti tarkistaa monta kertaa, että mitä minun pitäisikään myydä ja kenen hyväksi. Saattoipa jotain unohtuakin. Olen toki saanut vinkkejä myyntiin. Kuvastoja kannattaa viedä työpaikan kahvihuoneeseen. Öö... teen töitä kotona, enkä edes juo kahvia.

Meinasi unohtua, että tarjolla olisi myös Hop Lop-lippuja parin euron alennuksella. Lippujen hinnasta menee 4 euroa pojan korisjoukkueelle. Eli aina ei tarvitse ostaa sukkia. Ja kaikki firmat eivät ole varta vasten varainkeruuta varten perustettuja.Korisjoukkue osallistuu nyt lokakuussa Mekonomenin harrastustuki äänestykseen, jossa joukkue voi saada 2000 euron suuruisen raha-avustuksen.

Itseäni ahdistaa tällainen myyminen ja ostaminen. Suosikkini on talkoot, joissa rahaa tulee ulkopuolelta, tehdystä työstä ilman että pakko myydään mitään. Toki ajan löytäminen talkoisiin osallistumiseen ei ole helppoa sekään.  Kuulostaako tutulta?
 
Miten teillä kerätään rahaa lasten harrastuksiin tai koulun luokkaretkiin?
 
Olisiko uusia tuoreita ideoita varainkeruuseen?

8 kommenttia

 1. Tästä aiheesta oli juuri jakso myös solsidan-sarjan uusimmalla tuotantokaudella. Myytävän tuotteen pitäisi olla mahdollisimman hyödyllinen ostajalle, jotta menisi kaupaksi ja seura saisi kaipaamansa avustuksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole Solsidania muutamaan vuoteen katsonut. Olet toinen tänään, joka vinkkaa tätä aihetta käsittelevästä jaksosta. Pitää ehdottomasti katsoa!

   Poista
 2. Inhosin kaikkia noita myyntijuttuja. Parhaiten meillä sai myytyä karkkeja ja Pilkkoset sukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mö en ole myynyt vielä mitään. En edes itselleni...

   Poista
 3. Meillä on myös joukkue lajit mutta meillä vaan harrastetaan, siksi ei ole mitään myymisiä sun muita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ymmärrä miten meidän kolme vanhinta ovatkin niin kilpsiluhenkisiä. Rakastavat lajejaan ja etenkin turnauksia. Saa nähdä, mitä 6-vuotias alkaa harrastaa. Johonkin hänelle mieluisaan häntä kannustetaan. Olemme ajatelleet, että murrosiässä olisi hyvä olla joku mieluinen harrastus, joka pitäisi erossa suurimmista tyhmyyksistä.

   Poista
 4. Tuon myynti homman muistan lapsuudesta kun piti myydä makeisia, keksejä tai kaupungin jotain vuosikirjoja. Jokaiselle oppilaalle tuli myytäväksi määrä x ja ne myös piti myydä. Jos myytyä ei saanut niin vanhemmat joutui ostamaan ne mikä minusta oli todella väärin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pakko-ostaminen kuulostaa kamalalta! Meillä ei sitä onneksi ole.

   Poista

Instagram