Yhtä-äkkiä onkin kesä ja loma - ainakin koululaisilla

sunnuntai 31. toukokuuta 2020
Meillä on muodostunut perinteeksi ottaa lapsista sisaruskuva keväisin kevätjuhlien ja todistustenjaon jälkeen. Useana vuonna kevätjuhlia on ollut useita ja kuvistakin on tullut eri versioita eri vaatteissa ja erilaisilla taustoilla. On ollut koulun, kerhon ja eskarin kevätjuhlia.

Steinerkoulussa pienimmät saavat todistuksen lisäksi oman runon, joka tulee opetella ulkoa kesän aikana. Opettaja lukee runot todistustenjaossa ääneen ja usein arvuutellaan kenelle runo sopii. Nämä tilaisuudet ovat olleet ihania ja olenkin ollut joka vuosi jonkun lapseni luokassa todistustenjakoa seuraamassa. Tänä keväänä ei ollut kevätjuhlia eikä vanhemmilla ollut asiaa edes koulunpihalle, saati luokkiin todistustenjakoa seuraamaan. Sisaruskuva otettiin silti. Tänä vuonna se näyttää tältä. Lapset eivät suostuneet pönötyksiin ja heillä oli jo kiire nauttimaan kesälomasta.
Ensimmäinen keväinen sisaruskuva, jonka löysin on vuodelta 2015. Silloin meillä oli tokan luokan päättänyt, ekan luokan päättänyt ja kerhosta kesälomalle jäänyt sekä taapero. Tästä kuvasta taisi alkaa tämä kuvaperinne.
Vuonna 2016 oltiin miehen kummitytön ylioppilasjuhlissa.
Vuonna 2017 kuvattiin lapset jätskien kanssa todistusten jaon jälkeen omassa pihassa.Lapset kuvattiin myös edellisenä päivänä kevätjuhlan jälkeen.
2018 oli lämmintä. Kevätjuhlan jälkeen räpsäisin kuvan lapsista vanhan linja-autoaseman edessä.
2019 kuvasin lapset omassa pihassa. Olisin halunnut ottaa kuvan Vesijärven rannassa, mutta se olisi ollut kuulemma liian noloa. Saa nähdä kuinka pitkään lapset suostuvat näiden yhteiskuvien ottoon ja julkaisemiseen.
Minä ainakin haluaisin ottaa näitä kuvia jatkossakin. Kuvista näkee lasten kasvun.


Ihanaa kesää ja lomaa!


Minkälaisia perinteitä teillä liittyy koulujen loppumiseen? 


8 kommenttia

 1. Meillä ei ole mitään perinteitä. Tai yleensä on ollut pöytä katettuna herkkuja, mutta tänä vuonna minä olen koko kesän töissä, niin ei paljon ehdi sitten tehdä asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kesääsi mahtuu paljon kivoja asioita töiden lisäksi!

   Poista
 2. Komea sisarussarja! Mukavaa kesälomaa koko poppoolle!

  VastaaPoista
 3. Kuva napataan täälläkin aina kun koulut loppuvat. Tänä vuonna pojasta otti kuvan hänen ystävänsä, mutta se sentään jaettiin myös meille vanhemmille :)
  Ihanat kuvat teidän lapsista ja on kyllä hurjaa tuo heidän kasvaminen.
  Ihanaa lomaa teidän koululaisille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aika kuluu hurjan nopeasti ja lapset kasvaa vielä nopeammin.

   Poista
 4. Meillä vielä noita perinteitä odotellaan :D Itse muistan jotenkin omista koulujen loppumisista koivujen vihreyden ja ihanan kesäisen tuoksun <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreys ja vapaus tulee itselle mieleen koulujen loppumisesta.

   Poista

Instagram