Kaijansinkon puutarha - Tämän kevään suosikkikohde

torstai 4. kesäkuuta 2020


Aiempina vuosina en ole juurikaan panostanut pihakukkiin. Pihassamme kasvaa edellisten asukkaiden istuttamia tuijia, rodoja ja joitain muita kukkivia pensaita sekä ruusuja. Niiden lisäksi minulla on yleensä kesäisin ollut yhdessä ruukussa orvokkeja. Meillä on myös muutama vuosi sitten hankitut kolme kasvulaatikkoa. Niissä kasvaa muutama mansikantaimi. Lisäksi olen kylvänyt laatikoihin esimerkiksi persiljaa, tilliä ja hernettä. Olemme aina reissanneet kesälomilla, joten tämä on tuntunut riittävältä panostukselta omaan pihaan. Kasveilla on ollut tapana kuolla hoitamattomina loman aikana. 
Tänä keväänä moni asia on ollut toisin. Niin myös panostukseni kesäkukkiin. Jo alkukeväästä ostin ulkoruukkuun narsisseja. Kannoin ruukun kylmiksi öiksi sisälle. Sekin on jo poikkeuksellista. Yleensä puutarhafilosofiani on nimittäin ollut: "Vain vahvat pärjäävät." Kukkien hoitamiseni kun on vähän mitä sattuu ja kastelen kukkia kun satun muistamaan. Narsissien jälkeen ostin ruukkuun orvokkeja.


Instagramissa olin nähnyt monien hehkuttavan Kaijansinkon puutarhaa. Puutarha sijaitsee Mäkelässä, Lahden ja Heinolan puolivälissä. Heillä on myyntipisteet Heinolassa ja Lahdessa. Niinpä eräänä viikonloppuna ajoin Launeen Citymarketin pihaan, josta löytyy Kaijansinkon Lahden myyntipiste. Kärsimättömän seuralaiseni vuoksi nappasin nopeasti ostoskoriini kosmoskukan ja hopeaputouksen sekä neljä eri yrttiä. Ostokseni vaativat kahden uuden ruukun ostamista. Olen aiemmin ostanut kesäkukat halpamyymälöistä tai marketeista. Olin ajatellut kukkien olevan kalliita puutarhoilta ostettuna. Käynti Kaijansinkolla osoitti luuloni vääräksi. Puutarhalla on enemmän valikoimaa, hyväkuntoisia kasveja ja hinnatkin olivat mielestäni kohtuulliset. 
Olin jo tyytyväinen pihamme kesäkukka- ja yrttitilanteeseen, kun ilokseni voitin Mansikkatilanmailla blogin arvonnasta lahjakortin Kaijansinkon puutarhaan. Halusin ehdottomasti mennä käymään puutarhalla. Olinhan jo nähnyt myyntipisteen kaupan pihalla. Ajattelin hyödyntää lahjakortin jonkin hyötykasviamppelin hankintaan. Viime sunnuntaina teimme retken Kaijansinkon puutarhalle mieheni ja nuorimman lapsemme kanssa. Puutarhalla on useampi kasvihuone, nettisivujen mukaan 8 ja osa kasvihuoneista oli jo varsin tyhjiä. Tämä poikkeuksellinen kevät on saanut ihmiset innostumaan omien pihojensa ja  parvekkeidensa laitosta.
Kaijansinkolta varmistettiin ajatukseni siitä, että tämä poikkeuksellinen kevät on saanut ihmiset innostumaan aiempaa enemmän hyötykasveista ja puutarhanhoidosta. Koskaan aiemmin ei ole kuulemma ollut näin tyhjää ennen juhannusviikkoa. Minulta jäi hyötykasvi-amppeli saamatta. Lahjakortin käyttämisessä ei kuitenkaan ollut vaikeuksia! Ostin kortilla kaksi mahtavaa verenpisara-amppelia sekä cyrry-yrtin. Tämän postauksen kahdessa ensimmäisessä kuvassa näkyvät nuo verenpisara-amppelit. Hyötykasvit ja yrtit oli jo aikalailla loppuunmyyty. Upeita amppeleita oli vielä hyvin.
Kaijansinkon puutarhalla on kahvila, mutta se ei ollut vielä auki koronarajoitusten takia käydessämmä puutarhalla toukokuun puolella. Nyt se on jo avattu.Sen verran ihana kokemus puutarhalla käynti oli, että ensi vuonna unohdan halpahallit ja ostan pihakukat ja hyötykasvit ehdottomasti Kaijansinkon puutarhalta.Kaikki postauksen kuvat on otettu Kaijansinkon puutarhalla.Oletko sinä laittanut tänä keväänä pihaa tai parveketta aiempia vuosia enemmän?

14 kommenttia

 1. Voi miten ihana paikka ja aivan upeita amppelikukkia tuolla! Kauniit verenpisara-amppelit sait tuolla lahjakortilla <3
  Minä olen laittanut tavallista vähemmän pihaa, jotenkin ei yhtään ole haluttanut tehdä mitään tuonne pihalle. Amppelikukka meillä on kuitenkin sisääntuloa koristamassa. Kaunista loppuviikkoa sinulle Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös teillä ole muutto suunnitteilla. Se varmasti vähentää pihanlaitto intoa. Ihanaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 2. Tarkoitus olisi melläkin laitella vähän kukkia. Osa ehti jo sanoa meille hyvästit kun toukokuussa tuli lunta vielä ja eivät siitä oikein tykänneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku ohjehan on, että kukat pitäisikin istuttaa vasta kesäkuun 10. päivän jälkeen.

   Poista
 3. Oi tuo on puutarhahullun paratiisi! Huomasin myös, että aika kortilla ovat olleet tietyt taimet ja kukat, kysyntää on ollut kovasti. Onnea voitosta;-))m

  VastaaPoista
 4. Taitaa jokaisella olla oma suosikkikesäkukkakauppansa. Meidän kulmilla se on Muhevainen, vaikka lähin myymälä muuttikin vähän kauemmaksi viime kesästä, mutta sentään vielä tarvittaessa pyörälläkin saavutettavalle etäisyydelle. Yhden "tarpeellisen" taimen juuri kuljetin pyörällä selkärepussa kotiin :-)

  VastaaPoista
 5. Onpa upean näköinen puutarha! Monilla puutarhoilla kukkien esillepano on sekava mutta tällä näyttää olevan kaikki todella kauniisti myös esillä. Jos olisin vähän lähempänä paikkaa menisin heti shoppailemaan. Meillä parveke tai siis kesähuone odottaa vielä kukkia kun mustarastaat vielä pesivät siellä. Kivaa viikonloppua Minna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista ja siistiä oli puutarhalla! Olenkin instassa seurannut teidän mustarastaiden pesintää. Kiitos luonto-livestä!

   Poista
 6. Tuo on minunkin lempparipaikkani.Tänä kesäksi mielin minäkin vähän enemmän parvekkeelle jotakin kukkaa kuin normaalisti :)

  VastaaPoista
 7. Olen kyllä tänä kesänä panostanut pihaan enemmän kuin aiemmin. Kukkia pitäisi kyllä hankkia vielä lisää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kauppa tuntunut käyvän pihakalusteissa, kukissa ja trampoliineissä sekä sup-laudoissa.

   Poista

Instagram