Viimeinen työviikko - odotukset ja todellisuus

tiistai 30. kesäkuuta 2020
Olin ajatellut, että viimeisellä työviikolla järjestelemme yhdessä lasten kanssa leluja. Visiossani olisimme heittäneet rikkinäiset lelut roskiin ja laittaneet turhia leluja kiertoon. Ajattelin, että lapset olisivat mielellään pesseet leluja. Päiväuniaikaan olisin ehtinyt pesemään vaikka yhden ikkunan. Arvatkaa miten kävi?
Sää oli helteinen koko viikon. Kävin hoitolasten kanssa maauimalassa ja pihassa oli kahluuallas. Kävimme retkellä kauempana olevassa puistossa ja lähipuistossa tapaamassa aiemmin lopettanutta hoitolasta. Iltaisin kävin suppaamassa. Koko perheen kanssa uimme ja saunoimme Herrasmannin leirintäalueella. Näiden lisäksi oli vielä treenikuljetuksia iltaisin. Entä se siivous?
Ehkä arvaatkin, että skippasimme siivouksen ja lähinnä vain sotkimme ja annoinne pyykkivuoren kasvaa. Töiden suhteen en himmaillut, vaan jatkoin loppuun asti aivan, kun työt perhepäivähoitajana eivät loppuisikaan.

Viimeisenä työpäivänä minulla oli pieni aarteenetsintä hoitolapsille. Hoitolasten vanhemmat vuorostaan yllättivät minut kesken työpäivän musiikkiesityksellä. Takapihallamme soitettiin Apulannan Valo pimeyksien reunoilla viululla.

Hieman oli tyhjä olo, kun vanhemmat hakivat lapsensa hoidosta viimeisen kerran. En tiedä, mitä olisin osannut tehdä ellei minulla olisi ollut kampaajaa varattuna heti työpäivän jälkeen. Sen verran olin ilmeisesti tunnekuohun vallassa, että en meinannut löytää näkyvällä paikalla Lahden keskustassa olevaa kampaamoa.

Viikonloppu meni tytön futisturnauksessa, supatessa ja Herrasmannin leirintäalueella saunoessa ja uidessa. Sunnuntaina talo hiljeni, kun kolme lastamme lähtivät äitini kyydissä Keski-Suomeen. Kotiin jäi minun ja mieheni lisäksi 12-vuotias, joka ei halunnut jättää treenejään väliin.
Mukavaa kesäkuun viimeistä päivää! 

Minä vielä tasailen pulssia ja opettelen lomalla olemista. 

Miten siellä ruudun toisella puolella menee?

12 kommenttia

 1. Täällä menee oikein hyvin, kohta lähdetään matkalle ja vietetään sellainen pikaloma :D

  VastaaPoista
 2. Viime viikko oli kyllä kerrassaan upea säiden puolesta, toivottavasti noista saadaan vielä lisääkin nauttia! Voin vain kuvitella minkälainen haikeus viimeiseen työpäivään on sisältynyt <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saadaan vielä nauttia kauniista kesäpäivistä!

   Poista
 3. Oli kyllä ihanat säät viime viikolla. Nyt täällä Espoossa on satanut kohta vuorokauden putkeen ja täytyy kyllä sanoa, että mitä ihmettä?? Nytkö nämä kakkasäät alkaa kun me ollaan vihdoinkin lomalla?
  Aurinkoa odotellessa toivottelen sinulle hyvää lomaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lomatoivotuksista! Eilen onneksi paistoi jä pääsin järvelle nauttimaan auringosta!

   Poista
 4. Ihanaa lomaa sulle ja sen jälkeen uusia tuulia❤ Me ollaan pidetty sadetta tänäään, eikä olla tehty oikein mitään :)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa lomaa ja uusia tuulia sen jälkeen! Näin se taitaa monesti mennä että kun on ajatellut jotain tekevänsä niin tekee jotain ihan muuta.

  VastaaPoista
 6. Ihanaa kun ootte saaneet nauttia keleistä, niin se pitääkin! Siivota ehtii myöhemminkin :D

  VastaaPoista

Instagram