9 tykätyintä - tarinat kuvien takaa

tiistai 29. joulukuuta 2020

Jo useampana vuonna olen ladannut puhelimeeni Best nine-appin, joka tekee kollaasin vuoden yhdeksästä tykätyimmästä instagram-kuvasta. Ainakin viime vuonna kerroin blogissa hieman suosituimmista kuvista. Tänä vuonna ajattelin tehdä samanlaisen postauksen. Tässäpä siis tykätyimmät kuvat vuodelta 2020. Kuva 1, maanantai 7.12Minun oli tarkoitus viettää hidas ja rauhallinen aamu kotona ennen iltavuoroon lähtemistä. Taivas oli liekeissä, joten söin nopeasti puuron ja lähdin kävelylle. Kaunista oli! Ehdin vielä pestä pyykkiä sekä viikata vaatteita ennen töitä. 


Kuva 2, maanantai 17.8Kuvakaruselli, jonka ensimäinen kuva on otettu sunnuntaina. Mies otti kuvia minusta ja minä neuvoin hänelle, miten ottaa valokuvia. Samalla yritin olla luontevasti kuvassa. Se ei ole minulle helppoa. Kuva on mustavalkoinen, koska siten sain häivytettyä aitassa näkyvää graffitia. Toisen kuvan otin seuraavana päivänä, kun aloitin uudessa työpaikassa. Palasin 10 vuoden tauon jälkeen sairaalaan töihin. Eivät tosin päästäneet tuulikaappia pidemmälle. Sittemmin minut siirrettiin työskentelemään konttiin sairaalan parkkipaikalle. 


Kuva 3, perjantai 25.8
Kuva on aamukävelyltä, jonne jaksoin lähteä ensimmäistä kertaa flunssan jälkeen. Olin tänä syksynä kerran kipeä. Muutama päivä meni sängyssä ja sohvalla maaten. Koronatestissäkin tuli käytyä, niin kuin tämän vuoden henkeen kuuluu. Kuva 4, maanantai 13.4
Osallistuin Instagramissa koronakevään pillowchallenge-haasteeseen. Kuvassa olen "pukeutuneena" talomme suurimpaan tyynyyn. 


Kuva 5, perjantai 28.8

Auringonkukkakuva on osa kuvakarusellia, jonka otin auringonlaskun aikaan auringonkukkapellolta. Villähteeltä löytyi auringonkukkapelto, joka oli kylvetty valokuvausta varten. Pellolta sai myös kerätä kimpun mukaansa. Raahasin osan perheestä pellolle. He eivät olleet ihan yhtä innoissaan kuin minä. 


Kuva 6, keskiviikko 18.11
Perinteinen kävelylenkki aamulla ennen iltavuoroon menoa. Varsin värikästä ollakseen marraskuun puoliväli. Kuva on Vesijärven rannasta, Myllysaaresta. Takana on neljä vapaapäivää ja edessä seitsemän työpäivää. Kuva 7, torstai 14.5
En ollut päässyt kävelylle viikkoon kipeän nilkan takia. Nivelsiteet olivat suuttuneet nilkan vääntymisestä. Kävelylenkit olivat henkireikäni kevään poikkeusolojen keskellä. Kuvauspäivänä laitoin maiharit jalkaan, mekon päälleni ja nilkutin metsään Elsan kuvattavaksi. Elsa oli kaivanut järkkärin esiin muutaman vuoden tauon jälkeen ja halusi harjoitella henkilökuvausta. Minä taas en osaa olla luontevasti kameran edessä. Mekko on Hennesiltä ja se on toiminut nyt kahtena vuonna joulumekkonani. Minun ja Elsan kuvaushetki metsässä taas toimi hyvänä itsetunnon kohotuksena ja piristyksenä. 


Kuva 8, lauantai 31.10Juhlien jälkeen. Perheemme kutsuttiin Halloween-juhliin lasten luokkakavereiden kotiin. Pojilla oli turnauksia ja sarjapelejä, joten vain tytöt lähtivät meidän kanssamme Halloween-juhliin. Jotenkin olin niin tohkeissani ja onnellinen päästessäni juhliin, että valokuvat jäivät ottamatta. Tytöistä ja heidän asuistaan sekä maskeerauksestaan ei ole yhtään kuvaa. Onnistuneiden juhlien merkki lienee se, ettei muista kaivaa puhelintaan esiin. Kuva 9, keskiviikko 12.8
Neljäs lapsemme aloitti tänä syksynä ensimmäisen luokan. Onneksi lukuvuosi päästiin aloittamaan perinteisesti silkkiportin läpi kulkemalla. 


Instagram on eniten käyttämäni sovellus. Tänä vuonna olen julkaissut tähän mennessä 286 kuvaa instagramissa. Instastooreja teen lähes päivittäin. Olen välillä pohtinut blogin lopettamista. Instagramista poistumista en ole edes harkinnut. Mukavia vuoden viimeisiä päiviä! 


8 kommenttia

 1. Hienoja kuvia! Ihanissa maisemissa elelet! Ja miten kauniiisti lapset toivotetaan tervetulleiksi kouluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ekaluokkalaisten koulunaloitus on ihana! ❤
   Enää meillä ei ole silkkiportista kulkijoita, mutta esikoisen vuoro olisi heiluttaa silkkejä ensi syksynä.

   Poista
 2. Pitää itsekin vilkaista mitkä ovat olleet vuoden 2020 tykätyimmät :)

  VastaaPoista
 3. Voitko kuvitella, että muistin kaikki nämä kuvasi???
  Ihana tuo tyttären koulun aloitus kuva <3 Aivan ihanaa uutta vuotta sinulle Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttuja kuvia oli sinunkin best nine-kollaasissa. :)
   Hyvää uutta vuotta! ❤

   Poista
 4. Oikein ihanaa vuotta 2021, toivottavasti se olisi parempi kuin tämä vuosi on ollut.

  VastaaPoista

Instagram