Toinen koronakevät

lauantai 10. huhtikuuta 2021

Viime vuonna tähän aikaan mies teki etätöitä,  perheemme kolme koululaista oli etäkoulussa, eskarilainen oli kotona ja minulla oli kaksi hoitolasta. Hoitolasten ja eskarilaisen kanssa ulkoilimme lähes joka päivä metsässä. Viikonloppuisin kävimme koko perheen kanssa metsäretkillä. Minä kävin yleensä kerran viikossa ruokakaupassa. Minä olin päättänyt lopettaa työni perhepäivähoitajana kesän jälkeen. Taisimme ajatella, että korona on ohi jouluun mennessä. 
Vuotta myöhemmin

Mieheni tekee edelleen etätöitä. Pojat ovat olleet viimeiset neljä viikkoa etäkoulussa. Ensi maanantaista alkaen heillä alkaa hybridimalli eli etäopetuksen ja lähiopetuksen yhdistelmä. Heidän koulussaan se tarkoittaa sitä, että 7- ja 8-luokkalaiset ovat eri aikaan koulussa. Ensi viikolla 7-luokkalaiset ovat koulussa maanantaista keskiviikkoon ja etänä loppuviikon. 8-luokkalaiset taas ovat etänä alkuviikon ja koulussa loppuviikon. Vanhemman pojan salibandytreenit ovat olleet tauolla helmikuusta lähtien. Nuorempi poika käy muutaman kerran viikossa koristreeneissä, jotka järjestetään koronarajoitusten takia ulkona. Tytöt ovat voineet käydä koulussa normaalisti. Vanhempi tyttö pelaa jalkapalloa ja nuorempi käy kuvataidekoulussa. Heidän harrastuksensa järjestetään normaalisti. 

Minä lopetin työni perhepäivähoitajana viime heinäkuussa. Elokuun puolessa välissä aloitin koronanäytteenotossa ja minun oli tarkoitus olla siellä töissä viime vuoden loppuun. Työni koronanäytteenotossa jatkuu edelleen. Vapaa-ajalla lenkkeilen ja kuuntelen äänikirjoja. Blogia kirjoitan nykyään harvemmin kuin viime vuonna, mutta instagramissa olen aktiivinen. Tilini instassa ovat minnakil ja kirjoihin keskittyvä minnankirjahylly. En ole juurikaan neulonut sitten viime kevään. Kesällä aloitetut villasukat ovat edelleen kesken. 

Perheen yhteiset metsäretket ovat jääneet vähemmälle. Retkeilemme yhdessä vain kerran kuussa. 
Jos vuosi sitten ajattelin koronatilanteen helpottuvan vuoden loppuun mennessä, niin nyt en ajattele mitään. Emme ole varanneet matkoja tai tehneet mitään suunnitelmia. Päivä kerrallaan. Minulla on kyllä passi voimassa ja rokotukset otettu. Tällä hetkellä odotan oikeastaan rajoitusten vähenemistä, suppailukauden alkamista ja sukulaisten tapaamista. 
Aurinkoista viikonloppua! 


8 kommenttia

 1. Vuosi koronaa jo takana ja aika samoilla fiiliksellä mennään. Epävarmuutta tulevasta ja sellaista päivä kerrallaan elämistä. Itse uskon vakaasti siihen, että koronan neljäs aalto tulee vielä koska muutenkin korona on noudattanut aika samaa kaavaa kuin espanjantauti 100 vuotta sitten. Ai, jännä juttu itse asiassa...

  Etätöissä olen ollut yli vuoden eli kollegoita sekä asiakkaitani olen tavannut vain ruudun välityksellä. Sosiaaliset kontaktit ihan minimissä ja kaupassa - siis ruokakaupassa - iltaisin ennen sulkemisaikaa. Ei kampaajaa, manikyyri tai mitään ylimääräistä. Rahaa säästyy mutta ulkonäkö alkaa olla kuin peikolla :D

  Kyllä tämä tästä kohta iloksi muuttuu kun kesä ja kausivaihtelu saa tautiluvut tippumaan edes hetkeksi. Ja ehkä me saamme sen rokotteenkin kun vuoromme on joskus.

  Tsemppiä ja mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kyllä käynyt kampaajalla entiseen malliin eli ihan liian harvoin. Lyhyitä hiuksia ei oikein voi jättää vuodeksi leikkaamatta ja värjäämättä. Kivaa uutta viikkoa!

   Poista
 2. Meillä on kyllä matkasuunnitelmia kesäksi. Meillä on myös viime keväinen maksettu matka siirretty myöhempään. Joudutaan toki siirtämään lisää, sillä reissuun ei tänä vuonnakaan päästä vielä.

  VastaaPoista
 3. Minulla on muutama suunnitelma kesäksi valmiina, mutta kaikki tapahtuu kyllä täällä Suomen sisällä ja itseasiassa aikalailla Espoo-Helsinki-Karkkila sektorilla. Mitään tosi isoa ei uskalla suunnitella ollenkaan. Näillä mennään ja toivoa paremmasta en ole valmis luovuttamaan.
  Kaunista sunnuntaita sinulle Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että paremmat ajat koittavat pian! Mukavaa uutta viikkoa! <3

   Poista
 4. Tämä on kyllä kestänyt aivan käsittämättömän kauan, en olisi vuosi sitten uskonut...

  VastaaPoista

Instagram