Slider

Latest from the blog

tiistai 7. syyskuuta 2021

Kesän kirjat

Kesällä luin yhteensä neljä kirjaa ja kuuntelin kymmenen äänikirjaa. Kokosin tähän postaukseen kaikki kesän kirjat. 


Kesäkuu


Luin yhden kirjan ja kuuntelin kaksi äänikirjaa.


Sari Pöyliö, Rakkauden ja tulehduksen oireita 

Mustaa huumoria sisältävä Rakkauden ja tulehduksen oireita seuraa Uinujen perheen jäsenten elämää viidenkymmenen vuoden ajan. Kirjan alussa perheen äiti kuolee ja perhe lähtee Lappiin pakoon Laudatureita kirjoittaneen esikoisen ylioppilasjuhlia. Yhtä aikaa hauskaa ja surullista luettavaa.  Aino Huilaja, Pakumatkalla 

Uutisankkurin työhön ja samanlaisena toistuvaan arkeen kyllästynyt Aino Huilaja irtisanoo itsensä ja ostaa miehensä Jerryn kanssa pakettiauton. Suunnitelmissa on matka Euroopan läpi Kanarian saarille. Kirjassa kuvataan millaista on irtautua oravanpyörästä ja millaista on uusi arki pakettiautossa asuen. Alkanut koronapandemia tuo omat haasteensa ja muuttaa pariskunnan suunnitelmia. Kiinnostava ja matkakuumetta nostattava kirja. Ikävä maailmaa ennen koronaa. 


Richard Osman, Torstain murhakerho

Torstain murhakerho, on rikkonut myyntiennätyksiä Britannissa ja ollut menestys maailmalla. Kirjassa murhia ratkotaan seniorikylän Palapelihuoneessa eläkeikäisten amatöörietsivien toimesta.


Heinäkuu


Heinäkuussa luin yhden kirjan ja kuuntelin kolme äänikirjaa. 


Elina Backman, Kun jäljet katoavat 

Jatko-osa Backmanin esikoiselle Kun kuningas kuolee. Viihdyin ja tykkäsin. Vuosi sitten en lukenut ollenkaan dekkareita ja nyt fanitan niitä. Backmanin kirjat ovat suosikkejani. 


Lucia Berlin, Siivoojan käsikirja ja muita kertomuksia 

Kirja on kokoelma yhdysvaltalaisen Lucia Berlinin lyhyitä kertomuksia. Kertomukset ovat melankolisia ja niiden huumori on mustaa. Kokoelma on julkaistu Yhdysvalloissa postuumisti vuonna 2015. 


Vigdis Hjorth, Perintötekijät 

Vigdis Hjorth on norjalainen kirjailija ja kriitikko. Perintötekijät on herättänyt Norjassa paljon keskustelua romaanista totuudenkerronnan välineenä. Kirja on ollut arvostelu- ja myyntimenestys ja saanut muun muassa arvostetun Kritikerprisetin. Se oli myös Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkintoehdokas. Kirjan kertoja Bergljot on nelilapsisen perheen aikuinen tytär, joka on katkaissut välinsä lapsuudenperheeseensä. Hän on käynyt terapiassa ja psykoanalyysissa. Pikku hiljaa hänelle ja kirjan lukijalle paljastuu asioita epäoikeudenmukaisen ennakkoperinnön takaa.


Kate Quinn, Ruusukoodi
*kirja saatu kustantajalta 

Kolme erilaista naista erilaisista lähtökohdista aloittavat työnsä Bletchley Parkissa, kartanossa jossa puretaan vihollisarmeijan koodeja. Seitsemän vuotta myöhemmin sota on erottanut naiset. Entiset ystävät vihaavat toisiaan. Heidän on kuitenkin yhdistettävä voimansa vielä kerran, jotta viimeinen koodi saadaan murrettua. Historialliallinen romaani, joka tempaisi mukaansa. Kirjailijan loppusanat kirjan henkilöiden taustoista ja vastineista oikeassa elämässä oli kiinnostavaa luettavaa. Aiemmin olen kuunnellut Kate Quinnin Koodinimi Alicen ja siitäkin tykkäsin. 
Elokuu


Elokuussa luin kaksi kirjaa ja kuuntelin viisi äänikirjaa.


Leelo Tungal, Toveri lapsi 

Toveri lapsi perustuu Leelo Tungalin omakohtaisiin muistoihin. Kirjan tapahtumat sijoittuvat 1950-luvun Neuvosto-Eestiin. Tuntemattomat miehet tunkeutuvat Leelon kotiin ja vievät äidin mennessään. Tyttö jää kahdestaan isänsä kanssa. Kirjan tapahtumat kerrotaan lapsen näkökulmasta. Tuttuja ihmisiä on viety Siperiaan, mutta silti äidin hakeminen on perheelle yllätys eikä siihen löydy mitään järjellistä syytä. Kirja ei ole ahdistava synkästä aiheestaan huolimatta. Leelon mielikuvitus ja lapsen näkökulma tuovat huumoria elämän ahdistaviin vaiheisiin. Leelo Tungal (s. 1947) kuuluu Viron tunnetuimpiin ja arvostetuimpiin lastenkirjailijoihin ja runoilijoihin. Seltsimees laps eli Toveri lapsi teki Leelo Tungalista koko kansan rakastaman kirjailijan. Teos on saanut kaksi jatko-osaa Samettia ja sahanpurua sekä Naisen käden kosketus. Niiden pohjalta valmistunut elokuva Toveri lapsi valittiin Virossa vuoden 2018 parhaaksi elokuvaksi, ja se on saanut myös kansainvälisiä palkintoja. 


Elina Kilkku, Vaimovallankumous 

Keveänä kesäloma kuunneltavana minulla oli Elina Kilkun Vaimovallankumous. Viihdyttävää ja hieman erilaista kuunneltavaa. Päähenkilö ei halua naimisiin vaan päinvastoin pakenee täydellisen miehen kosintaa ystävänsä luokse New Yorkiin. Kirjan tapahtumat olivat välillä ärsyttävän övereitä, mutta pakkohan tämä oli kuunnella loppuun. Viihdyttävää kuunneltavaa.


Maisku Myllymäki, Holly 

Tämä kirja olisi ehdottomasti pitänyt lukea. Olisin halunnut nauttia kirjan sanoista ja tunnelmasta omaan tahtiin. Ei äänikirjan lukijassakaan mitään vikaa ollut. Aika huikea esikoinen. "Luontolehdessä toimittajana työskentelevä Eva saapuu saarelle harvinaisen lintuhavainnon perässä. Hän ei tunne havainnon tehnyttä naista, Hollya, entuudestaan. Saarta kiertäessä ja harvinaista lintua etsiessä kiikari alkaa vähitellen kääntyä ja tarkentua naisia kohti. Miksi maineikas näyttelijä asuu saarella yksin? Entä etsiikö Eva saarelta jotain muutakin kuin lintua?" 
Yllättävä, hämmentävä ja taitavasti kirjoitettu. 


Eddie Jaku, Maailman onnellisin mies 

En keksi sanoja, millä kuvaisin tätä kirjaa, joka kertoo holokaustista selviytyneen Eddie Jakun tarinan. Jakusta tuli kirjailija 99-vuotiaana. Kirjassa Jaku kertoo kuinka hän päätyi ylemmän keskiluokan saksalaiskodista kolmen keskitysleirin ja usean pakomatkan kautta Sydneyyn. Ystäväni aikoo laittaa teininsä lukemaan tämän kirjan. Minä olen ajatellut samaa. Rankasta aiheestaan huolimatta kirja oli helppo kuunneltava.  


Katja Keisala, Kuubalainen serenadi unelmoiville naisille 

Tragikoominen tarina suomalaisen ja kuubalaisen suhteesta. Rakkauden mukana suomalainen saa elämäänsä miehen ja lasten lisäksi miehen suvun sekä laajan ja värikkään ystäväjoukon. Arki ei ole pelkkää salsaa, ainakaan suomalaiselle. Luin myöhemmin, että kirjailija on itse elänyt kuubalaisen miehen kanssa sekä sittemmin eronnut. Kirjan osuvat huomiot kuubalaisista ja suomalaisista tuskin olisivat syntyneet ilman omakohtaista kokemusta. Todella onnistunut esikoiskirja. Suosittelen lukemaan!  


Pasi Pekkola, Unelmansieppaaja 

Löysin vuonna 2013 ilmestynyt Pekkolan esikoiskirja. Kirjassa eräs kirjailija hyppää metron alle. Se saa kirjan henkilöiden elämät kietoutumaan yhteen yllättävällä tavalla.  


Jenny Colgan, Raikkaita tuulia ja lukemattomia kirjoja 

Kaipasin hieman hömppää elämääni ja tämä kirja tarjosi sitä erittäin siirappisessa muodossa. Raikkaita tuulia ja lukemattomia kirjoja on itsenäinen jatko-osa kirjalle Uusia lukuja ja onnellisia loppuja. Skotlannin maisemat ihastuttivat, mutta epäuskottavat juonenkäänteet ärsyttivät.  

Minkä kirjan sinä olet lukenut viimeksi?lauantai 4. syyskuuta 2021

Hei hei kesä!

Lasten loma alkoi kesäkuussa. Esikoisella oli kahden viikon kesätyö heti koulun loppumisen jälkeen. Tytöt ja nuorempi poika lomailivat äitini luona Keski-Suomessa kaksi kertaa ja esikoinen kerran. 

Meillä aikuisilla lomaa oli kolme viikkoa. Ylitöitä ja lisätöitä oli ennen lomia. Lasten loma urheiluharrastuksista loppui samaan aikaan, kun minun ja miehen kesäloma alkoi. Niinpä meillä ei ollut mahdollisuutta koko perheen yhteiseen lomamatkaan tänä kesänä. 

Kesällä en ole kirjoittanut tänne blogiin edes näitä kuukausikoosteita. Tässä postauksessa on kollaasit kesäkuulta, heinäkuulta ja elokuulta.Kesäkuu


Kollaasissa kesäkuu näyttää aurinkoiselta ja rennolta. Lapset lomailivat ja esikoinen oli kesätöissä. Me vanhemmat emme olleet vielä lomalla. Juhannus vietettiin kotosalla. Kävimme uimassa ja saunomassa Herrasmannin leirintäalueella muutamaksi tunniksi vuokraamallamme saunalla.

HeinäkuuHeinäkuun puolivälissä meillä juhlittiin esikoisen ripille pääsyä. Juhlien jälkeen alkoi minun ja miehen loma. Blogiin olen kirjoittanut rippijuhlien tarjottavista

Teimme heinäkuussa tyttöjen kanssa päiväretken Iittiin. Kävimme Olgan farmilla, Kammiovuorella ja Kimolan kanavalla. Koko perheen kanssa kävimme Mikkelissä rippijuhlissa ja vietimme siellä yhden yön. Kesäperinteisiimme on kuulunut vierailu tätini ja hänen miehensä mökillä Päijänteen rannalla. Ohjelmaan kuului perinteiseen tapaan lauttasauna, uiminen ja suppailu. 

Lahdessa kävelin ystäväni kanssa Lehmusreitin. Se kiertää 13 kilometrin matkan noin kahden kilometrin etäisyydellä Lahden keskustasta. Tuli kierrettyä tuttuja paikkoja ja katsottua niitä hieman eri näkökulmasta. 

Rippileirin jälkeen esikoinen sai lyhyellä varoitusajalla toisen kesätyön. Hänellä meni kesäloman viimeiset viikot kesätöissä. 


Elokuu


Elokuussa alkoi koulu ja työt. Perheeseemme määrättiin yhdelle lapselle meidän perheen ensimmäinen karanteeni koko korona-aikana. Suppaamaankin pääsimme miehen kanssa, vaikka säiden puolesta elokuu ei ollut kovin kummoinen. Loppukuusta pääsin testaamaan Nature Escapen luontopakopeliä. Lahden kaupunginteatterissa kävin katsomassa Kolme iloista rosvoa. Se oli mahtava sekä lasten että aikuisten mielestä. Suosittelen! 


Iloa ja energiaa syksyyn! 

perjantai 30. heinäkuuta 2021

Tarjottavat rippijuhliin

Esikoisemme pääsi ripille heinäkuun puolivälissä. Hän tuli kotiin rippileiriltä perjantaina ja lauantaina kello 12 oli konfirmaatio. Minä ja mies olimme töissä rippijuhlia edeltävän viikon. Tekemällä alkuviikosta tuplavuoron sain onneksi sumplittua itselleni vapaaksi juhlia edeltävän päivän. 


Juhlien järjestämiseen ei siis ollut kovinkaan paljon aikaa tai voimia. Helle verotti myös jaksamista. Itse en osaa leipoa kauniita kakkuja, joten päätimme tilata kakut ulkopuoliselta. Jo keväällä googlailin rippijuhlien järjestämiseen liittyvistä asioista. Suosikki blogipostaukseni rippijuhlista on kirjoittanut Nakit ja mutsi-blogin Päivi. 

Jos suunnittelet rippijuhlia, ylioppilasjuhlia tai muita juhlia, niin suosittelen lukemaan Päivin postaukset:


7 vinkkiä onnistuneisiin rippijuhliin


Rippijuhlien tarjoilut


Itse inspiroiduin Päivin kattauksesta sen verran, että juhlapöydästämme löytyi samoja tarjottavia. Korona ja lasten serkun rippijuhlat seuraavana päivänä supistivat vieraidemme määrää. Lopulta meillä kävi 15 vierasta. Kuusi oman perheen jäsentä nosti ruokailijoiden määrän 21:een. Saimme aikaan mukavat juhlat, joita sääkin suosi. Koronan vuoksi juhlat olivat pihalla. Tarjottavat haettiin kuitenkin sisältä.

Osa käyttämistämme resepteistä löytyy klikkaamalla kyseistä sanaa menusta. Rippijuhlien menu
Itsetehdyt lihapullat

Coctailpiirakat ja munavoiVadelmamoussetäytekakku

Mustikkavalkosuklaajuustokakku

Sitruunajuustokakku

Mummon lusikkaleivät

Sitruuna- ja mansikkalakuja (yksittäispakattuja, koska korona)


Vesi, kivennäisvesi, mehu, kahvi, tee

Alkumaljaksi Festival limsaa

Miten valmistauduimme rippijuhliin?


Teimme jo viikkoja aiemmin erilaisia maalauksia pihalla sekä kitkemisiä ja siistimisiä. Emme maksa lapsille kotitöiden tekemisestä, mutta näistä erilaisista varaston, kaiteiden ja muurin maalauksista he saivat hieman rahaa. Pieni rahallinen korvaus motivoi lapsia ja työt tulivat tehdyiksi. Kaikki ei jäänyt meidän vanhempien hoidettavaksi. 

Sisällä siivoilimme viikonloppuisin, vapaapäivinä ja välillä iltaisin. Tärkeimpiä siivousprojekteja oli ikkunanpesu ja sekä tavaroiden laittaminen omille paikoilleen. Itse järjestelin pitkästä aikaa liinavaatekaapit. Eihän rippijuhlia varten koko taloa tarvitse toki siivota ja kaappeja järjestää. Emmekä ottaneetkaa  suurta stressiä siivoamisesta. Ikkunoita pestiin ja kaappeja järjestettiin enemmän itseä kuin vieraita varten. Juhlien jälkeen meillä alkoi miehen kanssa loma ja se oli mukava aloittaa siistissä kodissa. Toki olisi voinut käyttää myös ulkopuolista siivoojaa, mutta tällä kertaa siivoukset hoidettiin itse. 

Kaksi päivää ennen juhlia tein saaristolaisleivät. Ne kun ovat parhaimmillaan muutaman päästä leipomisesta. 

Juhlia edeltävänä päivänä tein lihapullat. Kävimme myös miehen kanssa yhdessä tekemässä viimeiset ostokset juhliin. Alkuviikosta oli käyty jo kaupassa, mutta esimerkiksi kaloja ja kukkia ei voinut silloin vielä ostaa. Illalla haimme kakut, jotka olimme tilanneet ystävän lapselta. 

Juhlapäivän aamuna tein salaatit ja mies teki kylmäsavulohitäytteen saaristolaisleiville. Miehen vanhemmat tulivat meille edellisenä iltana yöksi ja heidän tehtäväkseen annettiin munavoin tekeminen sekä coctailpiirakoiden paistaminen. Lisäksi anoppi oli suureksi avuksi silittämällä pöytäliinat ja meidän juhlavaatteet. He eivät valitettavasti päässeet kirkkoon, koska sinne sai tulla vain rajoitettu määrä ihmisiä. Meiltä kirkkoon meni oma perhe ja yksi kummi. Konfirmaatio striimattiin, joten halukkaat saivat katsoa konfirmaation youtubesta. 

Juhlien pienen koon takia meillä ei ollut juhlien aikana ketään auttamassa keittiössä. Miehen vanhempien lisäksi siskoni, esikoisen kummi auttoi järjestelyissä. Konfirmaatio oli ohi jo ennen yhtä. Olimme kutsuneet vieraat meille kahdeksi. Eli meillä oli vielä hyvin aikaa järjestellä paikkoja ennen vieraiden saapumista. Kiire ja paniikki eivät iskeneet missään vaiheessa. Nämä olivat isoimmat juhlat hetkeen, joten juhlanjärjestämistaidot ja -varmuus olivat hieman ruosteessa. 
Kuopus piirsi kuvan perheestämme juhlavaatteissa. 


Ensi kesänä meillä on luultavasti seuraavat rippijuhlat, kun olisi toisen pojan vuoro mennä rippikouluun tai Prometheus-leirille. Tämä postaus onkin kirjoitettu osittain myös itselle muistilistaksi seuraavien juhlien järjestämistä silmällä pitäen. 


Kertokaa ihmeessä kaikki parhaat juhlienjärjestämisvinkit kommenttiosiossa!

Mitä sinä tarjoaisit rippijuhlissa? 
keskiviikko 16. kesäkuuta 2021

Miten pukeudun kesällä?

Viime vuosina olen ottanut tavoitteekseni opetella käyttämään mekkoja. Farkut ja trikoopaita ovat olleet luottovaatteeni jo vuosikymmeniä. Nyt olen halunnut opetella pukeutumaan rohkeammin. Inspiraationani rohkeampaan pukeutumiseen ovat olleet muun muassa Optimismia ja energiaa-blogin Katja, Minneanmuruja ja Ketunpoikia

Etsin puhelimestani kaikki asukuvat keväältä ja alkukesältä. Löysin kuusi kuvaa. Päälläni on kolme erilaista mekkoa, farkkushortsit ja kahdet erilaiset kangashousut. Ei ehkä niin rohkeaa ja värikästä kuin visioissani ja haaveissani, mutta onhan tämä jotain muuta kuin farkkuja ja trikoopaitoja. 

Kesäasu nro 1


Ostin tämän mekon viime kesänä Hennesiltä. Käytän tätä välillä myös väljien harmaanruskeiden pellavahousujen kanssa. Ohut ja keveä. Ei sovi tuulisiin päiviin, koska helmat nousevat tuulessa. Saatoin viime viikolla vilauttaa alushousujani käyttäessäni tätä mekkoa. Helma on takaa pidempi kuin edestä. Jalassa on viime kesänä ostamani metallinhohtoiset sandaalit.

Kesäasu nro 2


T-paidan olen ostanut muutama vuosi sitten Lidlistä. Paidassa on aukot olkapäiden kohdalla. Farkkushortsit ostin viime kesänä Lidlistä. Jalassa on tänä keväänä ostamani valkoiset Niken Air Forcet. 

Kesäasu nro 3


Ostin nämä housut muistaakseni viime kesänä Hennesin alesta. Musta T-paita on ostettu New Yorkerista vuosi sitten. Neuletakki on muutaman vuoden takainen ostos Lidlistä. Kotimme ainoa kokovartalopeili löytyy tytön huoneesta.

 

Kesäasu nro 4


Toissa keväänä ihastuin tähän mekkoon Jyväskylässä Pr-matkalla. Näin mekon missäpä muuallakaan kuin Hennesin näyteikkunassa. En ostanut mekkoa heti, vaan monen kuukauden pohdinnan jälkeen. Ei siis mikään heräteostos. Mekon kanssa farkkutakki Lidlistä ja jalassa valkoiset Niket. 
Kesäasu nro 5

Valkoiset pellavahousut ovat monen vuoden takainen ostos Hennesiltä. Paidan ostin tänä keväänä Hennesin alerekistä. Sandaalit ovat samat kuin aiemmissakin kuvissa. 

Kesäasu nro 6


Päällä tämän kevään aleostos Hennesiltä. Tästä tuli heti lempimekko. Työpaikan kesäjuhlatkin juhlin tässä mekossa ja tekonahkatakissa. Jalassa sandaalit. Kädessä hanskat ja istutuslapio, sillä istutin kesäkukkia kun paparazzi iski.  


Mietin jo, että kehtaanko edes julkaista tätä blogipostausta. Päälläni ei ole eettisiä valintoja tai suomalaista suunnittelua. Olen ostanut nämä vaatteet hinta edellä. Nämä eivät ole edes kovin vanhoja vaatteita vaan aika uusia hankintoja. Puolustuksekseni sanon, että käytän vaatteet loppuun. Trikoopaidassani oli jo useampi reikä, kun vihdoin raaskin keväällä antaa paidan miehelleni autonpesuräteiksi. Pyrin nykyään ostamaan vaatteita vain tarpeeseen pitkän tai edes pienen harkinnan jälkeen. 

En ole kovin ylpeä näiden vaatteiden taustoista. Olisi hienompaa esitellä suomalaista suunnittelua. Nämä vaatteet olen kuitenkin ostanut. Näitä aion käyttää. Aion myös pestä ja huoltaa näitä, jotta näistä olisi iloa mahdollisimman pitkään.  Mikä on sinun luottoasusi tänä kesänä?

Saa vinkata kivoja asutilejä Instagramista! 
lauantai 12. kesäkuuta 2021

Lapset lomailee, vanhemmat ei

 


Perheemme koululaisilla alkoi viikko sitten kesäloma. Nuorin ei päässyt hakemaan ensimmäistä koulutodistustaan flunssan vuoksi. Ensi syksynä meillä on jo ysi-, kasi-, vitos- ja tokaluokkalainen. Kaikki vielä samassa koulussa, mutta sitä ennen on pitkä kesäloma. Lapsilla siis. Meillä vanhemmilla lomaa on paljon vähemmän. 

Aiempina vuosina lasten kesäloma ei ole aiheuttanut näin paljon pohdittavaa ja suunnittelua, koska minä työskentelin perhepäivähoitaja. Olin aina kotona ja valmistin lapsille lounaan ja välipalan. Nykyään mies on etätöissä kotona, mutta hänen työnkuvaansa ei kuulu ruuanlaitto ja lapsille tekemisen ja ohjelman suunnittelu. Hänen tekisi kuulemma mieli jo paeta työpaikalle.
Mitä lapset tekivät ekalla lomaviikolla? 


Esikoisemme pääsi kahdeksi viikoksi kesätöihin ja hänen työnsä alkoivat heti ensimmäisenä lomapäivänä. Hänen eka lomaviikkonsa kului siis kesätöissä, muutamissa säbätreeneissä sekä kavereiden kanssa mopoillen. 

Toinen poikamme vietti aikaa kavereiden kanssa rannalla. Yhden yön hän yöpyi teltassa, ainakin melkein. Yöllinen sade taisi ajaa telttailijat sisälle nukkumaan loppuyöksi. Kotona poika aloitti ulkoportaiden kaiteen hionnan. Hänen tehtävänään on maalata kaiteet. Iltaisin hänellä oli koristreenejä. 

Tytöllä oli futistreenejä. Hän kävi kavereiden kanssa uimassa ja vietti aikaa kotona. Yhtenä yönä hänellä oli kaksi kaveria yökylässä meidän kesähuoneessa. 

Kuopuksella olisi ollut Ihme ja kumma- niminen tiedeleiri maanantaista perjantaihin. Hän joutui jättämään kaksi ensimmäistä leiripäivää väliin flunssan takia. Oireidensa takia hän joutui käymään työpaikallani. Kotona kuopus kuuntelee paljon äänikirjoja ja piirtää. Ulos tytölle koottiin teltta, kun hän haaveili leikkimökistä.
Miten yhdistää lasten loma ja vanhempien työt?


Suunnittelemme sellaisia lounaita, jotka lapset voivat valmistaa. Tällä viikolla toinen poika teki lounaaksi muun muassa riisiä ja pestokanaa. Lapsille on pieniä työtehtäviä. Näin koti pysyy hieman siistimpänä eikä vanhempien vapaa-aika mene lasten sotkujen siivoamiseen. 

Haluaisin keksiä jonkin lapsia kiinnostavan lukuhaasteen. Varsinkin isommat viettävät aikaa mielellään ruudun ääressä eivätkä juurikaan lue kirjoja. Kuopus kuuntelee paljon äänikirjoja, mutta myös lukee kirjoja jos niitä vain kävisi kirjastosta lainaamassa. 

Apua! En osaa oikeasti vastata tuohon ylläolevaan kysymykseen! Ehkä tämän kesän jälkeen olen viisaampi. Sitä odotellessa kertokaa te vinkkejä siihen:Miten yhdistää lasten pitkä kesäloma ja työssä käyvät vanhemmat?

 

keskiviikko 2. kesäkuuta 2021

Viikon parhaatLahti-kirjaimet


Lauantaina minun oli tarkoitus käydä ottamassa valokuva Lahti-kirjaimilla. 2,5 metriä korkeat viilupuu-materiaalista tehdyt Lahti-kirjaimet olivat kuitenkin vielä työmaa-aitojen ympäröimät. Kirjaimet löytyvät Lahden satamasta, Karirannan kahvilasta Pikkuveskulle päin. 

Uudet hiukset


Viime viikon maanantaina kävin pitkästä aikaa kampaajalla. Edellisenä viikonloppuna etsin Timmasta kampaaja-aikaa maanantai aamulle. Hetken mielijohteesta varasin ajan ekokampaamoon. Vasta varattuani ja maksettuani hiusten värjäyksen ja leikkauksen googlasin voiko vaalennettuja hiuksia värjätä kasviväreillä. Se onnistuu, mutta kasvivärin blondaaminen ei sitten onnistukkaan yhtä helposti. Jouduin istumaan kampaajalla normaalia pidempään, sillä väri ei tarttunut ensimmäisellä värjäyksellä. Niinpä istuin kaksi kertaa värit päässä. Kasvivärit hoitavat hiuksia ja hiukset tuntuivat parempikuntoiselta värjäyksen jälkeen. Värin pidempi vaikutusaika ei siis vaurioittanut hiuksia, vaan päinvastoin.

Teejuttuja


Satuin kävelemään lahtelaisen teekaupan ohi ja näin mainoksen ensi sadon teestä. Pakkohan sitä oli ostaa kokeiluun. Tämän vuoden ensimmäisen sadon Darjeeling-teen maku on tasapainoinen ja miedon kukkainen. Musta tee ei ole suosikkini, mutta ensi sadon tee on enemmän jopa vihreän teen kaltainen. En ollut aiemmin kuullutkaan tällaisesta ensi sadon teestä. Oikean lämpöiseen veteen haudutettu irtotee on jotain aivan muuta kuin pussitee. 

 

Viime viikolle osui myös toinen uusi teejuttu - Tee oma tee. Sain postissa teepaketin Optimismia ja energiaa-blogin Katjalta. Enkä mitä tahansa teetä vaan Katjan nimikkoteetä. Olen oppinut uusia asioita teestä tältä somen "teelähettiläältä" ja hyvän teen puolestapuhujalta. Jyväskyläläinen teekauppa ja kahvila Teeleidi on lanseerannut uuden tuotteen. Teen, jota koululuokat tai urheiluseurat voivat myydä varainhankintana. Myytävään teehen saa itse valita pakkauksen värin ja kuvat. Kuvina voi käyttää valokuvia tai piirustuksia. Teeksi voi valita mustaa, vihreää tai rooibosta. Erilaisia makuja on valittavana 25. Katja oli valinnut omaan teehensä pinkin paketin. Teenä on mustaa teetä vadelmalla ja mustikalla. 

Jos tällainen varainhankinta kiinostaa, niin käy lukemassa Katjan blogipostaus - Tee oma tee tai klikkaa suoraan Teeleidin Tee oma tee-sivuille

Viikon kirja


Viola Wallenius lähti lukion jälkeen Keniaan. Nykyään hän elää pienessä kylässä yhdessä puolisonsa ja kahdeksan ottolapsen kanssa. 25-vuotias Viola on ehtinyt perustaa Home Street Home hyväntekeväisyysjärjestön ja valmistua sairaanhoitajaksi. Koti Keniassa kertoo Violan uskomattoman tarinan sekä monen hänen matkan varrellaan kohtaamansa ihmisen tarinan. 

 

Viikon musiikki


Edellisen viikonlopun Euroviisujen innoittamana kuuntelin viime viikon työmatkat vanhoja Euroviisu-kappaleita.

Aurinkoista viikkoa! 

Instagram