Pakkosiivousta sunnuntaina

sunnuntai 30. maaliskuuta 2014
 
Nyt on kaivettu esiin kaikki erilaiset purkkit ja purnukat ja täytetty ne jauhoilla ja muilla kuiva-aineilla. Minulla oli kyllä ihan muita suunnitelmia tälle sunnuntaille, mutta ne peruuntuivat. Tarkoitukseni oli ottaa vain nopeasti pala suklaata, mutta avatussa suklaapaketissa vilistikin jokin pieni eläin. Ja muutama samanlainen löytyi muista avatuista suklaapaketeista. YÖÖÖÖÖÖK!!!! Iltapäivä ja ilta meni siivotessa. Avattuja kuiva-ainepaketteja on kannettu roskiin ja kaappeja jynssätty. Jäljelle jääneet kuiva-aineet on nyt kaikki purkitettu ja pussitettu. Väsyttää ja nälkäkin on, mutta yhtään ei tee mieli suklaata!
 

 
 
 
Mikähän siinä muuten on, että aina kun kirjoitan tänne blogiin #satasyytäollaonnellinen-hehkutuksen, niin heti tapahtuu jotain ei-niin-ihanaa?!

 
 
Kun olin saanut siivottua kaksi kuiva-aine kaappia, esittelin uutta järjestystä lapsille. Pikkusisko kysyi ensimmäisenä, että missä ne elukat on. Sitten hän ihmetteli, että eikö niille elukoille tule maha kipeäksi, kun syövät pelkkiä herkkuja. Myöhemmin tuli vielä kommenttia siitä, että ne elukat oppivat varmasti avaamaan purkit. Toivottavasti pikkusisko on väärässä.  

10 kommenttia

 1. Riisihäröjä? Minulla on kokemusta niistä yhdessä asunnossa. Se siivousrumba oli kyllä uuvuttava, heitin suurimman osan suoraan roskiin, ja avaamattomat pakastin. Pesin hyllyt mäntysuovalla, imuroin ja taisin vielä raidillakin myrkyttää :D Eipä tulleet takaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun googlailujen perusteella ei ollu riisihäröjä. Imuri heilui meilläkkin ja mäntysuopaa lotrasin. Mitään myrkkyjä en ruokakaappeihin laittanut. "Ötökkäkaapista" meni kaikki roskiin. Tästä kuvassa olevasta kaapista en elukoita löytänyt, mutta avatut paketit meni silti roskiin. Onneksi monet jauhot oli jo purkeissa valmiiksi. Nyt sitten kyttäilen vauhkona noita purkkeja ja kaappeja, että näkyykö vielä jossain jotain. Meillä oli joskus ilmeisesti noita riisihäröjä leseiden seassa. Silloin siivosin, pakastin ja heitin roskiin. Eivät olleet levinneet muualle ja sillä yhdellä siivouksella katosivat. Nyt toivon samaa.

   Poista
 2. Mulla on ollut kanssa joskus jotain elukkaa ja rihmastoa jonkun jauho-purnukan sisällä, siis yök!!! Aika kiltisti olen muistanut jauho pussikat kumota tiiviisiin purkkeihin, onneksi on tuota tupperi-myyjän taustaa niin niitä riittää. ;)
  Kerran oli myös jotain matoja muuttanut jääkaapin tiivisteen sisään. Siitä on 10 vuotta ja yhä puistattaa.
  Mutta elämää tääkin. ;)
  Kauniita kevätpäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi yök! Taidan hipsiä tarkistamaan jääkaapin tiivisteet! Kauniita kevätpäiviä myös teille ja toivottavasti kaikki pikkuelukat pysyvät ulkona kauniissa luonnossa!

   Poista
 3. Minkä näkösiä nää sun otukset oli? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan pieniä. Vaalean ruskeita. Lentäviä.

   Poista
  2. Hyh. Joskus Veeran vauva-aikana ostin Liberoita ja kun avasin paketin, yhden vaipan sisällä oli matoja ja jotain tyhjiä kuoria/koteloita. Hyi helkkari. Tungin pannuhuoneen uuniin vaipat ja kun reklamoin niistä niin sain vastaukseksi että ne otukset saattaa elää jauhoissa ja ovat kaupan varastossa päässeet vaippapaketin ilma-aukoista sisään.

   Poista
  3. Apua! Tuollaista en ole vielä kuullutkaan! Ihan ekana ei tulisi mieleen, että vaipoistakin voisi jotain löytyä!

   Poista
 4. Meilläkin on otuksia löytynyt jauhoista! Kuulostaa aika hurjalta, että avaamattomasta vaippapaketistakin on löytynyt ötököitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavan yleisiä nämä "jauhoyllärit". Nyt pysyy kyllä jauhot ja muut omissa purkeissa. On siivoaminen helpompaa, jos vielä jotku elukat meille eksyvät. Vaippoja en sentään muovilaatikoihin ötököiden pelossa laita... Ainakaan vielä.

   Poista

Instagram