Maaliskuun kirjat

perjantai 20. maaliskuuta 2015
Minä olen jo useamman vuoden ajan rajoittanut kirjojen ostamista ja suosinut kirjastoa. Maaliskuussa ostin kirjan ja toisen ja kolmannen voitin blogiarvonnasta! Periaatteita tuli siis rikottua ja kunnolla. Morkkista ei tullut ja niin tyytyväinen olen näihin hankintoihin, että haluan kirjoja täällä blogissakin hehkuttaa.


Kaikki alkoi tästä. Vietimme miehen kanssa lapsivapaata vuorokautta ja innostuin ostamaan Jenny Belitz-Henrikssonin Sisäinen voima - kirjan. Sisäinen voima koostuu 365:stä tekstistä, jotka tuovat iloa, tukea ja toivoa. Kirjan voi lukea järjestyksessä tai sitten avata kirjan summanmutikassa jostain kohtaa. Minä olen käyttänyt tuota jälkimmäistä tapaa ja lukenut ajatuksia ääneen miehellenikin. Jenny kirjoittaa blogia, jota olen jo jonkin aikaa seurannut Vastaisku ankeudelle-blogi Samana päivänä ostin toisenkin kirjan. Tuula Vainikaisen, Liisa Välilän ja Juha Välilän Rakastan, rikastan - polkuja parempaan parisuhteeseen. Olimme parisuhdekurssilla, jossa Liisa ja Juha Välilä olivat puhumassa. Paljon olemme kursseilla käyneet, mutta yhtään kirjaa parisuhteesta meillä ei vielä aiemmin ollutkaan. Tässä kirjassa on asiantuntijoiden ja eri-ikäisten pariskuntien kertomuksia siitä, miten parisuhde voi vahvistua ja rakkaus voi voittaa kohtaamansa esteet. Pitkäkin parisuhde voi muuttua ja parantua vuosien jälkeen. Mielenkiintoista kirjassa on aivan tavallisten parien tarinat.Kn palasimme viikonlopun vietosta näiden kirjojen kanssa kotiin, niin posti toi vielä palkintoni blogiarvonnasta. David Bez: Salaattia! Kirjassa on ihania ruokakuvia ja nopeita ohjeita. Itse ajattelin käyttää tätä lähinnä ideapankkina, mitä kaikkia aineksia voikaan salaatissa yhdistää. Jotain muutakin kun aina ne samat salaatti, tomaatti ja kurkku. Jo tähän mennessä olen yrittänyt keksiä muita yhdistelmiä, mutta kirjasta saan varmasti lisää ideoita. Tällä hetkellä minun tekee usein mieli laittaa lautaselle baby pinaattia, herneenversoja ja paprikaa. Tämä arvontapalkinto on voitettu Uraäidin ruuhkavuodet - blogista


Tähän ei vielä maaliskuun kirjahehkutukset lopu. Tämän neljännenkin kirjan toi posti, mutta vain lainaksi. Kiitos Riikka! Olen päässyt mukaan juuri perustettuun lukupiiriin ja tämä kirja on ensimmäinen, joka on valittu luettavaksi lukupiirissä. Olen ihan intona tuosta lukupiiristä! Vaikka en edes ihan tarkkaan tiedä, mitä se tarkoittaa. Jonas Gardell: Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin. En ole vielä kovin pitkälle ehtinyt kirjaa lukea, mutta vaikuttaa kiinnostavalta.


Ennen ostelin paljonkin kirjoja. Nyt ostokirjat ovat harvinaista herkkua. Mietin tarkkaan mitä ostan ja mitä kirjoja haluan pienessä kirjahyllyssämme säilyttää. Tosin jonkinlainen inventaario kirjahyllyssä pitäisi tehdä. Olen tarkka, mitä uutta sinne hankitaan, mutta ennestään sinne on päässyt luikahtamaan kaikenlaista ei-niin-säilyttämisen arvoista.

Ja nyt pikaisesti pois netistä ja kirjojen pariin! Mukavaa viikonloppua!
Mitä sinä luet juuri nyt? Ostatko vai lainaatko?

8 kommenttia

 1. Juuri eilen bloggasin tuosta Sisäinen voima - kirjasta, minä tykkään siitä tosi paljon. Minä olen kirjaston suurkäyttäjä, mutta meillä on myös kirjoja paljon. Lähinnä hankin meille kasvatukseen / vanhemmuuteen tai elämäntaitoihin liittyvää kirjallisuutta. Jonkin verran myös käsityökirjoja. Kirppareilta ostan myös usein kirjoja. Lapsille olen hankkinut kirjaklassikoita, esim. Astrid Lindgrenin kirjoja, Tatut ja Patut, Mauri Kunnaksen kirjat, Harry Potterit jne. Kirjastoa käytämme tosi paljon. Pyrin harkitsemaan tarkkaan, mitkä kirjat hankin kirjahyllyyn ja mitkä riittää sitten vain kirjastosta lainatuiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin lukemassa postauksesi Sisäisestä voimasta. On kyllä ihana kirja! Samoja kirjoja on myös meidän lapsilla.

   Poista
 2. Oi voi - en saisi ollenkaan näitä kirjajuttuja katsella - minä kun sorrun kirjaostoksiin ihan liian usein;)
  Ja kiitos - mukavaa viikonloppua myös sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjat vaan on niin ihania! Olisipa enemmän aikaa lukea.

   Poista
 3. Mielenkiintoinen kirja teillä lukupiirissä! Voisin laittaa itsellekin luettavien listalle. Ostan kirjoja hyvin harvoin, mutta olen kirjaston suurkuluttaja. Tällä hetkellä luen novelleja, sillä en ehdi vauvanhoidolta lukea pitkiä tarinoita. Innostuin myös HelMet-kirjastojen lukuhaasteesta luettuani siitä Kirsikkapuiston blogista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä suositella tuota kirjaa, vaikka en ole kovin pitkälle ehtinyt lukea. Minäkin bongasin tuon lukuhaasteen. Josko ensi vuonna kokeilisi jotain vastaavaa.

   Poista
 4. Olen viime aikoina lukenut kirjoja, jotka sijoittuvat joko sellaisiin maihin, joissa olemme käyneet tai jotka muistuttavat jollakin tavalla Algeriaa; viimeaikaisten lukemieni kirjojen tapahtumat ovat sijoittuneet niin Barcelonaan, Istanbuliin kuin Sudaniinkin. Suomessa en osta kirjoja juuri ollenkaan (paitsi lapsille) ja suosin kirjastoa, koska en yleensä lue mitään kirjaa useammin kuin kerran. Algeriaa varten olen kuitenkin "joutunut" ostamaan kirjoja, mutta niissäkin suosin kierrätettyjä kirjoja. Viimeksi lukemani kirja on Carlos Ruiz Zafon kirjoittama Barcelonaan sijoittuva Tuulen varjo, josta tuli yllättäin yksi lempikirjoistani ikinä! Tämä kirja on muistaakseni peräisin kirjaston kierrätyslaatikosta, josta sai ottaa ilmaiseksi kirjoja enkä etukäteen tiennyt, että sen on kirjoittanut yksi espanjan suosituimmista kirjailijoista. Tosi mukaansa tempaava kirja, jota ei meinannut malttaa käsistään laskea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kirjavinkkauksesta! Tuon Tuulen varjon voisi tsekata, josko minäkin siitä tykkäisin.

   Poista

Instagram