Maaliskuun marttailut

lauantai 7. maaliskuuta 2015
Meidän on jo pidemmän aikaa ollut tarkoitus lisätä suunnitelmallisuutta aterioihin ja ruokaostoksiin. Varsinkin väsyneenä kaupasta tulee ostettua aina sitä samaa. Eikä tähteitäkään tule hyödynnettyä niin hyvin kuin olisi mahdollista. Mies (taloushallinnon ammattilainen kun on) ehdottaa aina välillä ruokamenojen kirjaamista kuukauden ajan. Onhan sitä kuittien keräämistä välillä aloitettu, mutta viimeistään puolessa välissä kuuta homma on jäänyt kesken. Vähän aikaa sitten mies ehdotti taas ruokamenojen seurantaa ja tällä kertaa minäkin innostuin. Olin juuri lukenut kuukauden säästökuurista Lilla Tirlittan-blogista, joten innostuin asiasta.
 
Tällä kertaa tavoitteeksi nousi ruokakulujen seuranta, ruokaostoksien suunnittelu ja biojätteen määrän vähentäminen.

 

Nyt maaliskuuta on eletty jo jonkin aikaa. Yhdeksi uudeksi lisätavoitteeksi on tullut pakastimen tyhjentäminen. Meillä on arkkupakastin, jonne on päässyt kertymään vähän yhtä ja toista. Nyt maaliskuussa sieltä on löytynyt ruokapöytään leipää, lihaa ja omenahilloa. Lisäksi olen tehnyt mansikoista kiisseliä, omenapaloista omenariisipuuroa, pinaatista pinaattilettuja, katkaravuista täytettä uuniperunoihin ja käyttänyt hernemaissipaprikaa risottoon. Projekti jatkuu. Vielä ei nimittäin ole tapahtunut suurta vajenemista pakastimessa.

Miten teidän ruokamenot? Onko niitä seurattu tai niiden pienentämiseksi tehty jotain? Vinkit jakoon!

2 kommenttia

  1. Pakastimen sisällön tarkkailu on tosi hyvä juttu! Itse samoissa aatoksissa olen joka viikonloppu yrittänyt keitellä jälkkäriksi kiisseliä, ettei tarvi sitten kesäkuussa syödä marjoja urakalla ;) Minä olen ladannut kännykkääni ohjelman nimeltä Toshl Finance, johon kirjaan saman tien kaikki ostokseni heti kun lähden kaupan kassalta. Sen avulla on kätevää seurata, mihin raha kuluu. Suosittelen! (Käytän Lumiaa mutta varmasti vastaavanlaisia löytyy muillekin puhelinmalleille.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Miehellä on Lumia ja se meillä on enemmän kiinnostunutkin tuollaisista ohjelmista. Pitääkin vinkata. Ja kun tarkemmin ajattelen, niin ehkä itaekkin voisi etsiä androidille vastaavan...

      Poista

Instagram