Synttärilahja

maanantai 5. lokakuuta 2015
Ostin itselleni syntymäpäivälahjasi uuden kameran. Tämä on ensimmäinen järjestelmäkamerani. Nyt vähän kaduttaa, että en mennytkään tänä syksynä mihinkään valokuvauskurssille. Sellaiselle olisi tarvetta. Menee nämä aukot, ISOt ja muut ihan sekaisin ja kuvista tulee mitä sattuu.
 
 

Kovinkaan paljon en ole vielä edes ehtinyt perehtyä uuden kameran toimintoihin. Tässä on vietetty useammat synttärit. Kahdeksan päivän aikana järjestimme kolmet juhlat ja minä leivoin muun muassa kuusi mutakakkua. Ei me sentään minun synttäreitä näin suuresti juhlittu. Toisella pojallamme oli myös syntymäpäivä.Josko nyt seuraavaksi olisi aikaa välillä käpertyä nojatuoliin lukemaan kameran käyttöohjetta. Ja neulomaan.

Mukavaa syksyistä viikkoa! 

8 kommenttia

 1. Ihania kuvia!
  Onnea uudelle kameralle - itse totean joka kerran, kun valokuvauskurssi jäi varaamatta, että onneksi on automaattitoiminnot;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps. Automaattitoiminnoilla mennään. Käsitteletkö muuten kuviasi jotenkin jälkeenpäin jollain ohjelmalla?!

   Poista
 2. Olen myös harkinnut samanlaisen kameran ostamista valmistujaislahjaksi saamillani rahoilla, en vain ole vielä saanut aikaiseksi - eihän valmistumisesta olekaan kuin kohta 10 kk :). Olisi mukava kuulla lisää käyttökokemuksia; nuo kuvat ovat ainakin aivan ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitkään minäkin kamerasta haaveilin ja sen ostamista suunnittelin. Itse en jaksanut perehtyä kovin tarkasti kameran ominaisuuksiin ja merkkien vertailuihin. Siksi ostaminenkin pitkittyi. Päädyin Canonin, koska edelliset kamerat (pokkarit) on sen merkkisiä. Lahden Kärkkäisen elektroniikka osastolla on yksi huippu kameroihin perehtynyt myyjä. Hänen kanssaan keskustelin kameroista useamman kerran. Ja pari kameraa olen häneltä aiemminkin ostanut. Sitten vaan sattui olemaan tämä malli alennuksessa ja minulla syntymäpäivä lähellä. Niinpä vain päätin ostaa. Loppui se jahkailu. Ostin kameran, kameralaukun, yhden putken ja pari muuta lisäjuttua. Nyt vaan pitäisi ehtiä perehtyä kameran käyttöohjeisiin ja testailla muitakin juttuja kuin automaattiasetuksia.

   Poista
 3. Voi, hienoja kuvia olet ottanut uudella kamerallasi. (oli sitten automaattitoiminto käytössä tai ei!! :D) Minä sain myös n. puoli vuotta sitten oikein kunnollisen järkkärin ja ihan kohtuu hyvän objektiivinkin synttärilahjaksi. Olin toki harjoitellut semi-pro valokuvaaja isäni kameralla melkoisen paljon ennen tätä. Olen nyt opetellyt yhden arvon käyttämistä kerralla. Eli asetat vaan vaikka ISO-luvun automaatille ja harjoittelet vaikka aukon säätämistä. Kun aukon säätäminen tuntuu luontevalta ja osaat säätää sen erilaisiin tilanteisiin vapautat iso-arvon manuaaliseksi. Näin järkkärikameran opettelu ei tunnu aivan ylivoimaiselta eikä näin tarvitse lukea useita satoja sivuja käyttöohjeita kerralla.. :D

  PS. kuvien ottamisessa ne tekniset arvot ei kuitenkaan ole se joka ratkaisee, vaan se on taito ottaa kuvia uudesta ja mielenkiintoisesta näkökulmasta ja siinähän sinä olet jo todella hyvä.. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä ja kauniista sanoistasi! Mun isä harrasti valokuvausta kymmenieb vuosien ajan ennen digiaikaa. Olin useamman kerran hänen kanssaan pimiössä mukana. Noi tekniset jutut ei silloin menny mun ymmärrykseen ja tuntuvat edelleen hankalilta ymmärtää... Tuon sinun vinkkisi ymmärsin ja sitä täytyykin kokeilla! Mun isä taisi sanoa tuon saman vinkin, kun oli kylässä ja testaili mun kameraa...

   Poista
 4. Voi mitä söpöläisiä nää teidän tenavat! Hyviä kuvia sä otat, onnea uudesta kamerasta!
  Mä räiskin miehen järkkärillä menemään, iso arvoa lähinnä säätelen, jostain syystä en vaan saa aikaan opetella kunnolla kameraa käyttämään.... mutta onni onnettomuudessa hyvällä kameralla tulee parempia kuvia automaatillakin kuin pokkarilla! :D
  Iloisia syyspäiviä sinne! <3

  VastaaPoista
 5. Kiitos onnitteluista ja kehuista ja kivasta viestistäsi! Mun seuraava tavoite on alkaa itse säätää edes sitä ISO arvoa. Nyt siis en vielä säädä mitään, kunhan räiskin.

  VastaaPoista

Instagram