Keväiset askartelut

maanantai 18. huhtikuuta 2016
Omat lapset ja hoitolapset ovat innokkaita askartelijoita. 6-vuotias askartelee jonkin verran omassa kerhossaan ja nuoremmat lapset kerran viikossa perhekerhossa. Itse tarjoan askartelutarvikkeita mielelläni lasten käyttöön. Vuosien varrella on kertynyt kaikenlaista kaappeihin, vaikkakin monissa muutossa tavaroita on jo karsittu.  
 
 

Tänään puhuimme keväästä. Siitä miten silmut puhkeavat ja kasvavat lehdiksi. Päädyimme askartelemaan puun rungot ruskeasta paperista ja silmuja vihreästä silkkipaperista. Yläkuvassa 2-vuotias piirtää puun ympärille kärpäsiä. Itse en ole tiukka siitä, että askarreltaisiin ohjeen mukaan. Saa olla luova. Ja kannustankin keksimään omia juttuja.Yksi lapsista keksi piirtää hämähäkin verkon puun viereen. Sitten laulettiinkin vähän hämä-hämä-häkkiä ja puhuttiin ötököistä.


Askarrellessa keksin, että voisimme tehdä kuukausitaulun/kalenterin. Nyt tämä kuva on teipattu jääkaapin oveen. Magneettia siirretään aina sen päivän kohdalle, mikä päivä on menossa. Meidän 6-vuotias on nyt kiinnostunut päivistä, kuukausista ja lukemisesta. Ja tästä voivat hoitolapsetkin seurata, että mikä päivä on menossa. Tämä oli tällainen pikaversio, jonka toteutusta ei paljon mietitty. Ensi kuussa sitten ehkä jotain muuta. Keväästä, silmuista ja hämähäkeistä keskustelu siirtyi keijuihin. Niitäkin piirrettiin ja niille leikattiin ja liimattiin vaatteita. 
 
Tänään hoitopäivän jälkeen omat lapset saivat katsoa Barbie elokuvan. Minä ehdin sillä aikaa kirjoittaa tämän postauksen ja valmistaa päivällisen. Nyt on elokuva loppu ja ruoka valmis. Aika siis lopettaa tämä postauskin tähän.
 
Mukavaa viikkoa!

2 kommenttia

  1. Ihanaa nämä tällaiset askartelut. :) minä joudun hieman tsemppaamaan tuon asian kanssa etten kontrolloisi tai ohjaisi lasten tekemistä liikaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itse miettinyt viime aikoina tätä lasten kanssa askartelemista ja muuta taiteilua. Että missä määrin ohjata ja taas antaa vapaat kädet.

      Poista

Instagram