#Listahaaste - kesäkuu

tiistai 21. kesäkuuta 2016
5 ihaninta kesäpuuhaa
 
 
 
Retket maaseudulle eläimiä katsomaan. Myös kotieläinpihat käy. Olen viettänyt lapsuuden kesäni maalla, joten kesäisessä maaseudussa vaan on sitä jotain. Nostalgista!
 


 
 
Picnicit, eväsretket ja ulkona syöminen. Mitä helpompaa ja mitä vähemmän aikaa keittiössä tarvitsee viettää, niin sen parempi. Patongilla, viinirypäleillä ja pillimehulla ei voi vetää koko kesää, joten vinkkejä terveellisistä ja hyvistä picnic-eväistä saa kertoa! Tässä kuvassa on "kanasalaatti" lasten tapaan eli kurkkua, tomaattia, porkkanaa, päärynää, kanaa ja ruisleipä juustolla. Meille yksi sopiva ratkaisu on pakata kaikki ainekset erikseen. Jokainen saa sitten valita omalle lautaselleen niitä mieluisimpia syötäviä. 
Yhteiset kiireettömät hetket oman perheen kanssa. Kysyin lapsilta, että mikä kesässä on parasta. Tuleva kolmasluokkalainen vastasi: "Se kun on loma ja ei ole kiire mihinkään."Luonnon vesissä uiminen. Kunhan vain tarkenee! Itse en ole avantouimarityyppiä, joten vesi saisi mielellään olla yli 20 asteista. Tänä kesänä olen jo talviturkin heittänyt. Samoin muukin perhe. 
Ulkomaanmatkat ovat kuuluneet kesälomiini jo lapsuudesta saakka. Monena kesänä olemme miehen kanssa matkustaneet ulkomaille. Alkuun kahdestaan ja vuosien mittaan on matkaseurakin lisääntynyt. Viime kesänä olimme Espanjassa ja tänä kesänä lähdemme Pärnuun. Ne ovatkin kaksi meidän suosikkikohdetta. Tämä kuva on otettu viime juhannuksena Espanjassa. Tokihan sitä voisi lomailla myös kotimaassa, mutta itse pääsen helpommin lomatunnelmaan kun matkustan vähän kauemmaksi kotiympyröistä. Ruokakaupassa käyntikin on jo ulkomailla kokemus. Samaa fiilistä en saa esimerkiksi vieraan paikkakunnan ABC:llä.
 
 
 
Tämä on siis Kivempi blogin #listahaaste, jossa on nyt kesäkuussa aiheena viisi ihaninta kesäpuuhaa. Kahden päivän päästä alkaa miehen loma. Täällä jo pyykätään ja suunnitellaan pakkaamisen aloittamista.
 
 
Ihania kesäisiä hetkiä!  
 


14 kommenttia

 1. Kuulostaa mukavilta nuo kesäkuulumisenne. Onpa kaunis vene? Millä vesillä veneilette? Eväsretkeily kuului meidänkin traditioihin lasten ollessa pieniä. Autossa oli aina valmiina retkipöytä ja eväsastiat ex tempore -lähtöjä varten. Veneellä puolestaan kaikki oli valmiina. Onkohan tämä nostalgian kaipuuta, kun houkuttelisi lähteä telttamatkalle. Hyvän mielen lomaa sinulle ja perheellesi! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lomatoivotuksista! Meillä ei ole venettä. Joka kesä kyllä olemme kuvan veneelle päässeet saunomaan ja uimaan. Kyseessä siis sukulaisten vene Keski-Suomessa.

   Poista
 2. Mukavaa lomaa! Meillä on myös ihan pian alkamassa koko perheen yhteinen loma ja mekin suuntaamme Viroon, tänä vuonna Tallinnaan ja Haapsaluun. Kolme kesää sitten käytiin Pärnussa ja se oli kiva reissu.

  ps. minä en ole edes joka vuosi heittänyt talviturkkia...veden pitää olla tosi lämmintä, jotta tarkenen mennä uimaan luonnonvesiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sanoin teille! Toivottavasti pääsen lukemaan Tallinnasta ja etenkin Haapsalusta blogistasi. :)

   Poista
 3. Voin allekirjoittaa kaiken kirjoittamasi 😀 ihanaa lomaa teille!

  VastaaPoista
 4. "Se kun ei ole kiire mihinkään" -niinpä!

  Ihanaa kesää teidän perheelle.

  VastaaPoista
 5. Kylläpä kolmasluokkalaisesi on viisas, ymmärtänyt kesän tarkoituksen <3

  Kaunista lomaa!

  VastaaPoista
 6. Ihania kesäkuvia... Mukavaa juhannusta ja lomaa!

  VastaaPoista
 7. Listahaaste-postauksia lukiessa rakastuu aina vaan enemmän ja enemmän kesään :)

  VastaaPoista

Instagram