Risteilykuumetta hankkimassa - uudistettu Silja Serenade

keskiviikko 28. marraskuuta 2018
Marraskuun alkupuolella olin risteilyllä Silja Serenadella.  Risteilymme jälkeen Serenade lähti Naantaliin korjaustelakalle. Jokin aika sitten sain sähköpostiini kutsun tulla tutustumaan laivan uudistuksiin, joita oli tehty yhteensä 6500 neliömetrin pinta-alalla. Tapahtuma oli arkipäivänä, mutta halusin ehdottomasti päästä paikalle. Oli mielenkiintoista päästä  näkemään, mitä muutoksia laivalla oli tehty. Oma risteilykin samalla laivalla oli vielä tuoreessa muistissa. Onneksi hoitolapsille ja meidän kuopukselle järjestyi hoitopaikat ja hoitajat laivavierailupäiväksi.
Terminaalissa tunnistin yhden ihmisen, Optimismia ja energiaa blogin Katjan. Lyöttäydyin heti Katjan ja Healthy Style of Living blogin Susannan seuraan. Kumpaakaan en ollut aiemmin tavannut, mutta Katjaa olen jo pitkään seurannut instassa. Hän oli jo niin tuttu instastoorien perusteella, että tuntui kuin oltaisiin tavattu jo aiemmin.

Vierailumme alkoi uudistuneesta yökerhosta, joka oli saanut myös uuden nimen, Starlight. Nautimme lasilliset kuohuviiniä katsoessamme 20-luvun tyylistä  The Great Gatsby Cruise Show'ta. Esityksen jälkeen ihastelimme uudistunutta keulabaaria eli Sea View Loungea ja nautimme pientä syötävää.


Yökerhon lisäksi tutustuimme laivalla uudistettuun Fine dining-ravintola Bon Vivantiin ja grilliruokaan erikoistuneeseen Grill Houseen, entiseltä nimeltään El Capitan. Old Port Pub uudistui ja sai myös uuden nimen, Sea Pub. Porras- ja hyttikäytäviä on uudistettu yhteensä 4500 neliömetrin verran. Myös hyttejä uudistettiin tämän telakoinnin yhteydessä. A- ja B-luokan hyteissä uusittiin tekstiilejä, seinäpintoja, kalusteita ja valaistusta. Commodore-luokassa taas uudistettiin wc- ja suihkutilat. Niissä kylpyammeet on vaihdettu suihkuiksi. Telakoinnin aikana laiva sai maasähkövalmiuden. Laiva pystytään kytkemään Tukholmassa ja tulevaisuudessa myös Helsingissä maasähköön apumoottoreiden käytön sijaan. Tämä vähentää päästöjä ilmaan sekä meluhaittoja. Tallink Siljan nettisivuilla löytyy lisää tietoa uudistuksista.


Etukäteen ajattelin tätä käyntiä laivalla inspiraatio-matkaksi blogin aktivoimiseen. Olen tykännyt blogin kirjoittamisesta ja haluaisinkin kirjoittaa useammin ja kehittyä kirjoittajana. Palatessani junalla kotiin mietin kirjoitusinspiraatiota ja hahmottelin tätä blogitekstiä. En ole täysin varma tuoko tämä laivaan tutustuminen lisää blogi-inspiraatiota, mutta risteilykuumeen tämä ainakin sai aikaan!


21 kommenttia

 1. Itse olen huomannut, että kirjoitusmotivaatiota lisää aihealueiden laajentaminen. Jossain vaiheessa tulee tunne, että tietystä teemasta kaikki on jo sanottu, eikä enää keksi mitään uutta. Silloin jokin ihan uusi teema motivoi taas kirjoittamaan. Koen, että blogi muuttuu ja kasvaa kirjoittajan mukana, ja sanonta, että pitäisi pysyä aina omassa teemassaan, on aika kohtuuton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi olla vielä vuosi sitten kun puhuttiin blogiväen kesken, että pitää pysyä tiukasti valituissa aiheissa. Nyt puhuttiin meidän koulutuksessa jokunen viikko sitten,
   että on hyvä kirjoittaa eri aihealueista. Blogin pitää tosiaan muuttua kirjoittajan mukana. Eihän sitä muuten säily esimerkiksi aitous.

   Poista
 2. Olemme olleet eilen samassa tilaisuudessa :) Hauska yhteensattuma!
  Kävin vielä juttelemassa Optimismia Katjan kanssa joten ehkä näimme myös :D
  Hieno show ja laiva näytti kyllä todella freesiltä.
  Itselle tuli taas hirveä hinku risteilemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna oli kyllä vieressä kun moikkailtiin, totta! :=

   Poista
  2. En edes huomannut milloin kävit Katjaa moikkaamassa. Tai siis useampi ihminen kävi moikkaamassa, mutta en yhdistänyt kasvoja ja blogeja. 😳 Miten niin hidas hämäläinen...

   Poista
 3. Jotenkin laivalla piipahtaminen on ihana irtiotto arjesta, vaikka siellä olisi vain kaksi tuntia! Oli kivaa nähdä! Oon ollut viime aikoina tosi väsynyt, mutta vähän nauratti kun en edes tajunnut ettei olla aiemmin nähty. <3 onneksi nähtiin, olit juuri sellainen ihanan maanläheinen ja välitön tyyppi kuin olin ajatellutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukava nähdä! Kiitos seurasta! Kyllä minunkin piti vielä kotona miettiä, etteikö varmasti olla nähty. Itse olet juuri niin sosiaalinen, iloinen ja energinen kuin olen somen perusteella ajatellut. <3

   Poista
 4. Vähän risteilykuumetta myös täällä havaittavissa!
  Ihanaa keskiviikkoa Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa keskiviikkoa myös sinulle! Yritän täällä järkeillä, että vastahan olin risteilyllä. Ei tunnu auttavan tähän kuumeeseen...

   Poista
 5. Nyt kyllä iski risteilykuume oikein kunnolla. Edellisestä kerrasta on jo niin pitkä aika. Olisi hienoa päästä uudistetulle laivalle.
  Ansku/Lumikumpu -blogi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti on Silja onnistunut tässä risteilykuumeen nostattamisessa. :)

   Poista
 6. oliko freshimpi? Oliko hyvä ilma? ja ennenkaikkea, mites ne tyynyt? :)

  VastaaPoista
 7. Ompas kivaa, että laivaa on uudistunut! Katselin sun instastoreja laivalta ja ne näyttivät kivalta!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä näytti laivalla! Ja parituntinen tutustuminen nostatti arjen yläpuolelle.

   Poista
 8. Kiitos piristävässä postauksesta. Olin itsekin risteilyllä kuukausi takaperin ja tykkäsin kovasti. Kiva kuulla että risteily oli kaikin puolin mukava. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vajaan kuukauden takainen risteily oli oikein onnistunut! Samoin oli ihana käydä tutustumassa remontoituun laivaan kutsuvierastilaisuudessa.

   Poista
 9. Hyvältä näyttää! Meillä juuri haaveena varata Siljalta matkaa niin tämä sattui sopivasti :)

  VastaaPoista

Instagram