5 asiaa joita rakastan viikonlopuissa

sunnuntai 24. helmikuuta 2019
Sekä minä että mies teemme arkisin töitä ja viikonloput ovat vapaita. Mies tosin saattaa joskus harvoin olla työmatkalla viikonloppuna. Lapsilla on usein turnauksia viikonloppuisin. Kolmen lapsen eri lajien turnaukset menevät usein lomittain niin, että täysin vapaita viikonloppuja ei meidän perheessä juuri ole. Toisinaan kaikilla kolmella on samana päivänä turnaus, mutta onneksi turnauksiin on joskus bussikuljetuksia ja aina kimppakyytejä.


Parasta viikonlopuissa on


1. Aamut ilman herätyskellon soimista.

Herään arkisin yleensä ennen herätyskellon soimista. Viikonloppuisinkin herään yleensä aikaisin. Viikonlopuissa parasta on se, että herättyään saa jäädä vielä sänkyyn lojumaan. Usein luen aamuisin sängyssä blogeja, viimeistelen omia kirjoituksia, katson Instagramia, kuuntelen äänikirjaa tai luen kirjaa. Lapset ovat jo sen verran isoja, että eivät tarvitse heti herättyään aamupalaa. Ja jos tarvitsevat, niin he osaavat tehdä vaikka leivän itse.2. Aikatauluttomuus

Arkena hoitolasten kanssa on tietyt ruoka-ajat ja päivälepo. Päivään pitää mahtua myös ulkoilua, vapaata leikkiä ja jotain ohjattua toimintaa. Kuuntelen lasten omia toiveita tekemisen suhteen ja haluan, että asiat tehdään kiireettömästi. Aamuisin meillä lähtee kolme koululaista kouluun ja iltapäivällä he tulevat koulusta. Monena iltana lapsilla on harrastuksia ja jossain välissä pitää syödä, tehdä ruokaa ja käydä kaupassa. Viikonloppuna on ihana, kun ei tarvitse elää niin tarkasti aikataulun mukaan. Arjen sujuvuutta toki tukee se, ettei rytmejä sekoiteta täysin viikonloppunakaan. Ruokaa on syytä tarjota ennen kuin lapset tai äiti saavat nälkäkiukkukohtauksia ja ihan koko yötä ei ole syytä valvoa. Silti aikatauluissa voi lipsua ja elää vähän rennommin kelloon tuijottamatta.

3. Mies on kotona

Mies on yksi parhaista kavereistani, joten tietenkin on ihanaa kun hän on kotona. Lapsia näen paljon arkisinkin, mutta miestä vähemmän. Viikonloppuisin on ihanaa, kun olemme koko perhe yhdessä.4. Joku muu tekee ruokaa

Arkisin mies keittää aamuisin puuron. Minä teen pääsääntöisesti kaikki muut ruuat. Ruuanlaitto ei ole erityisesti lempipuuhaani, mutta voisin väittää että ruuanlaittotaitoni ovat kehittyneet melkoisesti tässä vuosien varrella. Tarjoan hoitolapsille joka päivä eri ruokaa. Viikon aikana meillä on liha-, kana-, kala- ja kasvisruokapäivä. Minä vastaan myös arkipäivien ruokalistan suunnittelusta. Enemmän kun mielelläni siirrän vastuun ruuanlaitosta viikonloppuisin miehelle. Onnea on mies, joka tekee hyvää ruokaa!
5. Ei ole pakko mennä ulos

Hoitopäivinä me ulkoilemme joka säällä. Kovilla pakkasilla ja kaatosateessa ulkoilemme ehkä lyhemmän aikaa, mutta ulos mennään aina. Tykkään ulkoilla, mutta viikonloppuna saatan viettää aikaa myös pelkästään sisätiloissa. Työni puolesta pääsen ulkoilemaan ympäri vuoden valoisaan aikaan, joten minun ei "ole pakko" mennä ulos viikonloppuna, jos ei huvita tai ilma on huono.Tämä menossa oleva viikonloppu ei vastaa unelmieni viikonloppua.  Tulin nimittäin itse tulin kipeäksi torstai-perjantai yönä. Muu perhe on saanut tehdä mieleisiä juttuja. Esikoinen oli kaverilla yökylässä. Toinen poika lähti talviloman viettoon Espanjaan. Tytöllä oli kaveri yökylässä. Nuorin on saanut leikkiä siskon ja tämän kaverin kanssa. Mies on käynyt kuntosalilla ja lauantaina hän teki melkoisen treenin työntämällä Kärkkäisen ostoskärryjä. Nuo kärryvuorot kuuluvat korisjoukkueen talkoiluun. Minä olen lukenut ja kuunnellut kirjoja. Toivottavasti jaksan tehdä tällä lomalla muutakin.

Mikä sinun mielestäsi on parasta viikonlopussa

14 kommenttia

 1. Parasta on herätä ilman herätyskelloa, tänään heräsin 11.53. En muista, että koska olisin viimeksi nukkunut näin pitkään. Työstressi painaa selvästi mieltä.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan pitkään osaat nukkua! Multa ei onnistuisi edes kokonaan valvotun yön jälkeen. Siksi en kaipaa 3-vuototyöhön.
   Mukavaa uutta viikkoa! Ja vähemmän työstressiä!

   Poista
 2. Luulen että juuri samalla kuin sinä arvostan viikonlopuissa kaikkea sitä mikä on täysin vastakohta arkeen. Rauhalliset aamut, rauhallinen yhteinen aamupala, päiväunia, ulkoilua ja mahdollisimman vähän aikaa tietokoneen edessä - siinä ehkä omat lempparini <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanalta kuulostaa sun lempparit! <3
   Mukavaa uutta viikkoa!

   Poista
 3. Viikonloppuisin parasta on juuri se aikatauluttomuus <3 Meillä myös mies tekee todella hyvää ruokaa, parempaa kuin minä :D

  VastaaPoista
 4. Mulla on niin samoja juttuja :) ei herätyskelloa, rauhalliset aamut, ei suorituspakkoa ;)

  VastaaPoista
 5. Heräämiset ilman kelloa on parasta! <3
  Ansku

  VastaaPoista
 6. Totta, onnea on mies joka kokkaa hyvää ruokaa :)
  En osaa vastata kysymykseesi mikä on parasta viikonlopussa. Meillä jokainen päivä on "samanarvoinen", koska elämämme rytmittyy 6 viikon meriarkeen, jolloin rakas mieheni on merellä ja 6 viikon lomaan, jolloin olemme täysin ilman kelloja, kalentereita ja aikatauluja. Wellun ollessa merellä teen kotona samoja juttuja karvalasten, tiluksen hoidon ja omien harrastusten kanssa oli sitten maanantai tai lauantai :)
  Mukavia hetkiä teidän koko perheelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä onkin erilainen tuo työrytmi kuin enemmistöllä. Ihanaa kevään odotusta teille! <3

   Poista
 7. Itselle tuo sikatauluttomuus on parasta viikonlopuissa. Rajoittamattomasti aikaa tehdä, mitä haluaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua nauratti tuo näppäilyvirhe. Aikatauluttomuus on ihanaa. Sikatauluttomuus kuulostaa hauskalta. :D

   Poista

Instagram