Norsunluuhäät eli 14. hääpäivä

tiistai 12. helmikuuta 2019
Olemme menneet mieheni kanssa naimisiin helmikuussa 2005. Ennen naimisiinmenoa ehdimme olla yhdessä 5,5 vuotta. Häämme olivat varsin perinteiset. Siis sellaiset, mitä vielä tuohon aikaan usein vietettiin. Askartelimme itse kutsukortit, ohjelmalehtiset ja hääkarkkikotelot, ruoka tuli pitopalvelusta ja ohjelmassa oli perinteisiä hääleikkejä. Ennen häitä ja häiden jälkeenkin lueskelin ahkerasti Naikkareita eli Naimisiin.infoa. Häihin haimme juomia Tallinnassa. Tarjolla oli onnittelumaljat kuohuviinistä, olutta, viiniä ja muistaakseni myös siideriä. Häämatkalle lähdimme heti häiden jälkeen maanantaina. Olimme viikon Madeiralla.


Hääpäivinä olemme käyneet kahtena vuonna ravintolassa syömässä ja kerran keilaamassa. 10-vuotishääpäivää juhlistimme käymällä katsomassa Chicago-musikaalin. Naimisiin mennessä taisimme suunnitella 10-vuotishäämatkakohteeksi New Yorkia. Yleensä hääpäivän juhlistaminen on jätetty melkein kokonaan välistä. Päivää on vietetty tavallista arkea eläen.

Tänä vuonna päätimme, että emme edes yritä järjestää mitään suurta ja hienoa. Ilta kotona, hyvää ruokaa ja ehkäpä joku lautapeli yhdessä. Tarkempi kalenterin tarkastelu osoitti, että hääpäivälle on ohjelmassa yhden lapsen treenikuskaus sekä samaan aikaan toisen lapsen kuskaus harjoituspeliin täysin päinvastaiseen suuntaan tietenkin. Eli hääpäivän ohjelmaksi varmistui treenikuskausta molemmille vanhemmille.

Hääpäivän aamu alkoi sillä, että yksi lapsi oksensi. Meni sitten vielä kerran suunnitelmat uusiksi. Harrastuskuskausta vain toiselle. Sairastupaa toiselle.


Hyvää hääpäivä meille!
Yhdessä arkea, arkea, arkea ja joskus juhlaakin! 


Miksi kippistää skumpalla, kun voi napsia maitohappobakteereita ja hörpätä mustikkakeittoa päälle!

Hyvä ruoka oli tällä kertaa iltapalaksi pakkasesta löytyneitä valkosipulipatonkeja yhdessä lasten kanssa. Yhteinen lautapeli vaihtui sohvalla istumiseksi omat tietokoneet sylissä. Miehellä rahastonhoitajan hommia ja minulla tämä blogikirjoitus.

25 kommenttia

 1. Paljon onnea! <3
  Ihana kirjoitus, täynnä arkea ja lapsiperhetodellisuutta ja kuitenkin sitä kaikkea ihanaa :) Paranemista oksupotilaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3
   Nyt vaikuttaa siltä, että mahatauti jäi yhteen oksennukseen ja muut säästyi. (Apua! Uskaltaako tällaista edes ääneen sanoa).

   Poista
 2. Semmoista se joskus on, arkielämä!

  Onnea ja iloa tälle ja tuleville vuosille - ja arkipäiville!

  VastaaPoista
 3. Myöhästyneet hääpäivä onnittelut teille <3 Me ei olla vuosiin yritetty enää suunnitella mitään. Riittää, että saa olla oman kullan kainalossa vähän ennen nukkumaan menoa :) ARKI <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Arjesta pitää osata nauttia. Sitähän tämä elämä suurimmaksi osaksi on. Kivaa viikonloppua!

   Poista
 4. Onnea hääpäivän johdosta <3
  Arki on parhautta! <3

  VastaaPoista
 5. Myöhästyneet onnittelut hääpäivän johdosta - ja ihanaa Ystävänpäivää <3

  VastaaPoista
 6. Hyvää hääpäivää - teillä on jo mahtava matka takana ja varmasti vielä vaikka mitä upeaa edessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Paljon on tosiaan mahtunut näihin vuosiin! Aika on mennyt nopeasti.

   Poista
 7. Iloista myöhäistä hääpäivää sinne arjen keskelle, toivottavasti taudit on jo ohi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista!
   Ei ollutkaan oksennustauti vaan flunssan alku. Nyt tarttunut jo kahteen muuhunkin lapseen. Ollaan selvitty ilman suurempia erityisjärjestelyitä.

   Poista
 8. Hyvää hääpäivää ja pikaista paranemista.

  VastaaPoista
 9. Hyvää hääpäivää ja pikaista paranemista lapsille ♥️ Meillä myös Runebergin päivänä vietiin 14. hääpäivää(yhteistä taivalta jo 22 vuotta takana) Arjen pyörityksessä nykyään yleensä hääpäivät menee, parina ekana vuotena taidettiin käydä ulkona syömässä �� Arki lasten kanssa vaan on ihan parasta just nyt ja ei sitä muuta kaipaakaan ♥️������

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mekin käytiin kahtena ensimmäisenä vuonna ravintolassa syömässä. Sen jälkeen on parina vuonna tehty jotain erityistä, keilaus/teatteri. Nykyään yritetään päästä kerran vuodessa viettämään kahdenkeskinen viikonloppu.

   Onnea myös teille!

   Poista
 10. Hyvää hääpäivää! Meillä tulee heinäkuussa myös 14v täyteen ja täytyy kyllä sanoa ettei sitä juuri koskaan ole erityisemmin juhlistettu, 5 lasta pitävät kyllä huolen että joka päivä on jotain puuhaa 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viiden lapsen kanssa varmasti riittää puuhaa! 2005 oli hyvä vuosi mennä naimisiin. :)

   Poista
 11. Hyvää hääpäivää ♥ ihana hääkuva ♥

  VastaaPoista
 12. Hyvää hääpäivää teille ja olipas kivan kotoinen postaus :) elämän ja arjen kaikki värit ja käänteet :)

  Terkuin

  Hanna

  @hannahtuulia

  VastaaPoista

Instagram