Viikon 8 kohokohdat

maanantai 25. helmikuuta 2019
Taas olisi aika listata viime viikon kohokohdat. Viime viikko alkoi iloisissa tunnelmissa. Loma häämötti muutaman työpäivän takana. Nuorin laski innoissaan päiviä risteilyyn. Toinen pojista odotti Espanjan matkaa. Keskiviikkona meille oli tulossa odotettu vieras Espanjasta. Muuten kaikki sujuikin kivasti, mutta minä itse tulin kipeäksi. Perjantaista sunnuntaihin olen viettänyt aikaa pääsääntöisesti vaakatasossa. Lauantaista lähtien hiljaa. Minulta lähti nimittäin ääni.


Kuva Pixabay

Viikon kohokohdat


Viikon kirjat

Viime viikolla kuuntelin kolme kirjaa ja luin yhden. Kolmen päivän sohvalla ja sängyssä makailu mahdollisti tämän poikkeuksellisen suuren kirja määrän. Tämä on muutenkin ollut huikea kirjavuosi. Tähän mennessä olen lukenut 2 kirjaa ja kuunnellut 12. Näiden lisäksi olen lukenut kivoja lastenkirjoja hoitolapsille ja nauttinut kauniista kuvituksista. Ehkä voisin joskus listata blogiin myös kivoja lastenkirjoja. Ja minulle saa ehdottomasti vinkata hyviä kirjoja!

Suvi Ratinen, Matkaystävä 
Veera Nieminen, Avioliittosimulaattori
Petja Lähde, Ilon kaava
Katri Sisko, 30 ennen 30

Ratisen Matkaystävä oli jo kolmas herätysliikkeeseen kuuluvista ihmisistä ja etenkin herätysliikkeestä irrottautumassa olevista ihmistä kertova kirja tänä vuonna. Edellisellä viikolla kuuntelin nimittäin Essi Ihosen Ainoa taivas-kirjan sekä Katja Kärjen Jumalan huoneen. Matkaystävässä oli hieman erilainen näkökulma. Kirjan päähenkilö oli jo lähtenyt liikkeestä. Hän joutui kuitenkin palaamaan vastentahtoisesti muistoihinsa kuultuaan vanhan luokkakaverin kadonneen. Kirja on kirjoittajansa esikoisteos. 

Kolmen herätysliike-kirjan jälkeen kaipasin jo jotain muuta. Veera Niemisen Avioliittosimulaattori sai toimia aivot narikkaan kirjana. Kuuntelin kirjan Bookbeatista. Kirja meinasi jäädä kuuntelematta lukijan äänen vuoksi. Kirjan päähenkilö on nuori opiskelijatyttö, mutta lukijalla on voimakas ja tumma naisääni. Ei kuulostanut ollenkaan nuorelta tytöltä. Kirjassa savolaistyttö muuttaa kuukaudeksi rakkauden perässä Länsi-Suomeen poikaystävänsä suvun maatilalle. Kevyttä hömppää maajussille morsian hengessä. 

Petja Lähteen Ilon kaava on ollut minulla pitkään kesken, vaikka kirjassa on vain parisataa sivua ja se on helppoa ja kevyttä luettavaa. Palautin kirjan jo kirjastoonkin, mutta lainasin sen myöhemmin uudestaan kun huomasin kirjan sopivan Helmet-lukuhaasteen kohtaan "kirjassa on kaksoset". 

Katri Siskon 30 ennen 30 on suomalaista chick litiä. Olen ollut nuorempana chick litin suurkuluttaja. Nyt kuuntelin kirjan parissa päivässä. Kirja sopi hyvin kevyeksi saikkupäiväivien kuunneltavaksi, vaikka olenkin yli-ikäinen kuuluakseni kirjan varsinaiseen kohderyhmään.  Kirjoittajalla on blogi Kirjoittamisen kepeä sietämättömyys ja Instagram-tili.. Kirja on saamassa jatkoa kirjalla 30 jälkeen 30.


Viikon esitys

Tytön luokan esittämä Zirkus Tortellini

Lasten koulussa on jo vuosia ollut perinteenä, että tokaluokka esittää sirkusesityksen saksankielellä. Tämä oli jo kolmas kerta, kun olimme esitystä katsomassa. Ihana perinne! Lapset näyttävät nauttivan esityksen valmistamisesta ja esittämisestä. Meidän tuleva eskarilainenkin jo mietti, mitä roolia haluaisi kolmen vuoden päästä esittää. 

Viikon kohokohta

Äitini tuli käymään Espanjasta

Olipa mukava nähdä äitiä pitkästä aikaa. Äidistä oli myös suuri apu ruuanlaitossa ja siivoamisessa, etenkin kun minä tulin kipeäksi.Toinen poikamme lensi äitini mukana Espanjaan talviloman viettoon. 

Viikon juoma

Puhdistamon Luomu Kombucha maitohappobakteerijuoma, inkivääri & sitruuna.

Hyvänmakuinen, raikas juoma. Kaverini suositteli saunajuomaksi. Hyvin on maistunut myös ilman saunaa.Mitkä olivat sinun viime viikkosi kohokohdat?

Mukavaa alkanutta viikkoa!

10 kommenttia

 1. Onpas kurja juttu, että tulit kipeäksi. Itselläkin ollut nyt pari päivää nuhaa ja yskää vaikka edellisen kerran oli kipeä viime toukokuussa.

  Ihanaa varmasti saada äiti avuksi ja totta kai myös nähdä pitkästä aikaa. Kun makaa kipeänä siinä on lisäkäsille tarvetta.

  Minun viime viikon kohokohta taisi olla Ateneumin uusi näyttely Frantisek Kupka.

  Kivaa alkanutta viikkoa Minna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, taidenäyttelyt on ihania! Nyt näyttää, että miehen ja minun suunnittelema näyttelyviikonloppu Helsingissä peruuntuu. Pitänee tulla junalla joku päivä vaikka yksin näyttelyitä katsomaan. Olisi ainakin pari, jotka haluaisin nähdä.

   Poista
 2. Viime viikon kohokohdat osuvat aikalailla viikonlopulle, jonka vietin äitini ja isäpuoleni seurassa shoppaillen ja nukkuen järjettömiä univelkoja ja stressinaiheita pois.
  Ihanaa tätä viikkoa sinulle, toivottavasti se ääni on jo palannut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa jos osaat nukkua stressiä pois. Minulle tuntuu käyvän päinvastoin. Stressi vie unet. Ääni on palannut, mutta pieni flunssa vielä jatkuu.
   Kivaa viikkoa!

   Poista
 3. Viime viikon kohokohta taisi olla kun paranin kuumeflunssasta :) Meillä oli myös mies kipeänä samaan aikaan, mutta onneksi lapset pysyivät terveinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on tuntunut olevan paljon tauteja liikkeellä.

   Poista
 4. Paranemisia sinne! Minäkin olen flunssassa, mutta ehkä se tästä alkaa talttua! Viime viikon kohokohta oli ehdottomasti minun ja mieheni kuudes vuosipäivä, jonka kunniaksi nautittiin päivällinen kreikkalaisessa ravintolassa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ravintolassa syöminen. <3 Onnea vuosipäivän johdosta!

   Poista
 5. Minun viime viikkoni kohokohta oli ehdottomasti kun lähdin rakkaani mukaan merelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinkin kuvia instasta. Oli varmasti upea kokemus!

   Poista

Instagram