Mikä muuttuu kun miehellä on jalka kipsissä?

tiistai 13. elokuuta 2019
Kuluva kesä tullaan muistamaan meidän perheessä kesänä, jolloin miehellä oli jalka kipsissä. Miehen vasen jalka murtui kesäkuun alkupuolella ja hän sai kipsin kymmeneksi viikoksi. Vielä olisi 1,5 viikkoa jäljellä. 

Mies ei ole tänä kesänä voinut esimerkiksi uida, saunoa tai ajaa autolla. Miehen murtunut jalka on tietenkin vaikuttanut myös muuhun perheeseen. Joka kesäiset koko perheen kylpylässä pulikoimiset on tehty ilman miestä. Linnanmäellä mies istui varjossa, kun me muut kiersimme laitteita. Emme matkustaneet ulkomaille, emmekä käyneet yhdessä asuntomessuilla tai edes iltalenkillä.


Mies vie normaalisti työmatkan varrella kierrätykseen muovit, lasit, metallit, kartongit ja paperit. Nyt kierrätyskuskaus on siirtynyt minun hoidettavakseni. Alkuun asia meinasi unohtua ja roskikset täyttyivät, kun en muistanut ottaa kauppaan lähtiessäni kierrätettäviä jätteitä mukaan. Nyt muistan.


Juhannuksen vietimme partiolaisten mökillä. Jouduimme ottamaan niin paljon tavaraa mukaan, että minun oli pakko ajaa ensimmäistä kertaa elämässäni peräkärryn kanssa. Myöhemmin päädyin harjoittelemaan peruuttamista peräkärryn kanssa omassa pihassa, kun haimme koivupöllejä miehen kaverilta. Minä pääsin myös nostelemaan koivupöllejä peräkärryyn miehen katsellessa vierestä. Pojat kavereineen tyhjensivät peräkärryn omassa pihassa ja halkoivat puita kirveellä.

Lapset ovat myös saaneet tehdä osansa kotitöistä, jotka eivät ole mieheltä kipsin kanssa onnistuneet. Nurmikonleikkaus ja trimmerin käyttö ovat olleet täysin poikien vastuulla tänä kesänä. Samoin autonpesu. Lapsilta on pyydetty kaikenlaisia pieniä palveluksia aiempaa enemmän.


Tytön luokalla oli tänä kesänä yhteinen kasvimaaprojekti. Minä ja tytöt kävimme kitkemässä ja kastelemassa, kun oli meidän perheen vuoro. Normaalisti olisin todennäköisesti lähetänyt miehen ja tytöt kasvimaalle.


Kaupassakäynti on tänä kesänä ollut minun vastuullani. Esikoista on lähetetty aiempaa useammin lähilauppaan.


Minä olen ollut vastuussa lasten treenikuljetuksista. Onneksi poikien harrastukset ovat olleet kesätauolla. Heillä on ollut omat treeniohjelmat omatoimijaksolle. Minä olen palauttanut toisen pojan koripalloja ja käynyt tekemässä toisen pojan kanssa mäkitreeniä ja porrastreeniä. Jotain hyvää murtuneessa jalassakin siis on ollut. Minun on tullut tehtyä asioita, jotka muuten olisivat jääneet kokeilematta. Myös sen, että lapset ovat tehneet enemmän erilaisia kotitöitä koen hyvänä.Olen aiemmin kirjoittanut:

Kun kesäsuunnitelmat menevät uusiksi

12 kommenttia

 1. Sitä pystyy yllättäviinkin asioihin silloin kun on pakko :D

  VastaaPoista
 2. Harmillista...Mutta ensi vuonna sitten uudella onnella ja kaksin kertaisena ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kesä tämä onneksi on ollut hyvä miehen loukkaantumisesta huolimatta.

   Poista
 3. "Pakon edessä" sitä pystyy huikeisiin suorituksiin. Välillä ihan itsekin yllättyy, miten paljon enemmän tulee tehtyä, kun toinen käy vajailla kierroksilla, teidän tapauksessa yhdellä jalalla.
  Tsemppiä vikaan pariin viikkoon Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahin takana. Mies kävelee jo ilman keppejä. Kipsi toki jalassa. Nyt kysytään mieheltä kärsivällisyyttä. Pitkä kuntoutus edessä.

   Poista
 4. Kuule kyllä on tämä sun kuvaus hyvin yhtenevä meidän tilanteen kanssa aina kierrätystä myöten! 😊😊 Nyt mies jo etenee hitaasti ilman keppejä ja on ottanut takaisin kanien hoidon, mikä on hyvä koska mä olen niille allerginen! Saadaanko me sun kanssa sitten yhtä pitkä lepotauoko kuin mitä kipsiä kesti kaikista hommista kun miehet on taas iskussa?? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vähän epäilen ettei mitään lepotaukoa ole luvassa...
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 5. Se on todella jännää kuinka sitä pystyy tekemään mitä ihmeellisimpiä asioita, kun on pakko. Tuo peräkärryn kanssa ajo ei kyllä ikinä onnistuisi minulta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti onnistuisi! Minä sain kyllä hyviä ohjeita.

   Poista
 6. Huh ja puh :D. En tiedä miten onnistuisin jos mun pitäis tehdä nuo "miesten" työt. Ehkä sitä vaan helposti tuudittautuu ajatukseen, että ei tuo homma taida olla mun juttu, vaikka todella nainenkin onnistuu siinä missä mieskin. Ainakin tää postaus osui todella hyväksi näytöksi sille. Ikävä kohtalo miehelläsi. Hyvä että enää reilu viikko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teki ihan hyvää tehdä asioita, joita ei koskaan tee. Löytää itsestään uusia kykyjä ja taitoja.

   Poista

Instagram