Koko perheen irtiotto arjesta

tiistai 1. lokakuuta 2019


Välillä tuntuu, että työpäiväni alkaa sillä hetkellä, kun aamulla avaan silmäni ja loppuu vasta illalla nukkumaan käydessä. Olen perhepäivähoitaja ja teen töitä kotona. Omat lapset ovat kotona työpäivän alkaessa ja loppuessa. Päivällä kolme vanhinta on koulussa ja nuorin on eskarissa. Työpäivän jälkeen kuljetan lapsia treeneihin. Harrastuksia riittääkin jokaiselle arkipäivälle ja viikonloppuisin on usein turnauksia. Lisäksi iltoihin kuuluu siivousta, ruuanlaittoa ja kaupassa käyntiä. Koko perheen yhteinen aika on siis valitettavan harvinaista sekä rajoittuu ja ajoittuu usein loma-aikoihin.Viime kesänä meiltä jäi välistä jo perinteeksi muodostunut parin viikon Baltian matka. Kesälomamatkalla olemme olleet oman perheen kesken ja viettäneet paljon aikaa yhdessä. Kotona lapsilla on usein kavereita ja omia menoja ja me vanhemmat teemme kotitöitä. Viime kesänä miehellä oli jalka kipsissä 10 viikkoa ja se rajoitti koko perheen yhteisiä menoja. Mies ei esimerkiksi päässyt meidän kanssa uimaan ja Lintsillä hän istuskeli ja katsoi, kun me kävimme laitteissa.
Tänä syksynä olen kaivannut perheen yhteistä aikaa. Viime viikonloppuna otimme pienen irtioton arjesta ja vietimme vuorokauden Sokos hotel Flamingossa, kylpylä Flamingossa ja Jumbossa.


Lauantaiaamuna ajoimme Flamingoon ja olimme yhdentoista aikaan jo uima-altaassa. Viihdymme koko perhe kylpylöissä. Ennätyksemme taitaa olla 6,5 tuntia Jurmalan kylpylässä toissa kesänä. Flamingossakin viihdyimme useamman tunnin. Välillä söimme Hesburgerissa ja taas jaksoimme laskea liukumäkiä. Ihmisiä tuli koko ajan lisää. Meidän kokemuksemme mukaan Flamingoon kannattaa mennä heti kymmeneltä kun kylpylä aukeaa.
Uinnin jälkeen saimme avaimet hotellihuoneisiin. Varasimme hotellin vasta edellisenä päivänä, joten vapaana oli vain erilliset hotellihuoneet. Toisessa huoneessa oli vuoteiden lisäksi kerrossänky. Pienen levon ja välipalan jälkeen lähdimme Jumboon ostoksille. Iltapalalle haimme eväät Sittarista ja söimme hotellihuoneessa.
Hyvin nukutun yön jälkeen heräilimme sateiseen ja harmaaseen aamuun. Kuopus katsoi Pikku kakkosta. 12-vuotias piirsi. Poika on innostunut piirtämisestä muutama viikko sitten. Hän piirtää tusseilla muun muassa kenkiä. Poika sai Jumbosta tusseja ja luonnoslehtiön. Niitä hän käytti illalla ennen nukkumaan menoa ja aamulla heti herättyään. Minä hykertelen onnellisena. Ihanaa, että hänellä on muitakin kiinnostuksen kohteita urheilun ja kännykän lisäksi.

Hotelliaamiaisen jälkeen kiipesimme nuorimman kanssa 12. kerrokseen. Nousua tulee 254 porrasta. Minä räpsin muutamia valokuvia ja kirjauduimme ulos hotellista. Vielä muutama kauppa piti kiertää Jumbossa. Sitten lähdimmekin kotimatkalle. 


Me emme useinkaan käy pääkaupunkiseudulla ilman, että pistäytyisimme Ikeassa. Tällä kertaa söimme Ikeassa ja mukaan lähti vain pari pientä ostosta. Bambuinen tablettiteline nettilehden lukemista varten sekä telineeksi piirtävälle lapselle ja piirustuspaperia.Mukavaa uutta viikkoa! 

12 kommenttia

 1. En ole tullutkaan tuota ajatelleeksi, mutta kotona työskennellessä tosiaankaan siitä työstä ei ihan samalla tavalla pääse irti..

  VastaaPoista
 2. Niin ihana ja ansaittu miniloma teillä on ollut. On kyllä niin totta, että perhepäivähoitajana sitä on koko ajan töissä, joten ihan kiva, että välillä sieltä kodista lomalle <3
  Ihanaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Ihana irtiotto <3 Flamingon kylpylä on kyllä mukava paikka. Aurinkoa alkaneeseen lokakuuhun :)

  VastaaPoista
 4. Mä niin odotan, että pääsen itse ottamaan myös kunnon irtioton arjesta.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa että pääsitte ottamaan irtioton arjesta! Hyvän mielen postaus <3

  - Reetta / reettakristiina.fi

  VastaaPoista
 6. Upeat näkymät! Kyllä pieni irtiotto arjesta tekee aina niin hyvää ja Flamingo on ihana paikka. Kivaa viikkoa teille <3

  VastaaPoista

Instagram