Ensikertalaisena matkamessuilla - Matkamessut 2020

keskiviikko 22. tammikuuta 2020
* Lippu matkamessuille saatuViime viikolla Helsingin messukeskuksessa järjestettiin Matkamessut. Samaan aikaan järjestettiin myös Caravan-messut, joilla esiteltiin matkailuajoneuvoja. Messukeskuksessa kävi tapahtuman aikaan yhteensä 68 300 kävijää. Messujen teettämän tutkimuksen mukaan vastuullisuus kiinnosti tänä vuonna kuluttajia ja yli puolet kokivat saaneensa messuilta uutta tietoa ja inspiraatiota kestävistä ja ekologisista matkustusmuodoista sekä monimuotoisuuden säilyttämisestä matkakohteissa. Matkamessujen yhteydessä järjestettiin ensimmäistä kertaa myös Maata pitkin- matkamessut. Huoli ympäristöstä ja ilmastoahdistus estävät minua haaveilemasta pitkistä lentomatkoista ja kaukomaanlomista. Toki rahakin vaikuttaa siihen millaiset matkahaaveet ovat realistisia.
Oman perheeni lomaperinteisiin on viime vuosina kuulunut syysloma Torreviejassa ja kesäisin automatka Pärnuun. Matkakohteet ovat valikoituneet sen mukaan, että äitini asuu miehensä kanssa talvikauden Espanjassa. Koululaisten syyslomalla on ollut mukava käydä tapaamassa isovanhempia ja sukulaisia sekä tankkaamassa valoa. Usein nimittäin myös miehen vanhemmat ja siskot sekä lasten serkut ovat olleet samaan aikaan Torreviejassa. Kesäisin automatkakohteeksi on usein valikoitunut Viro alhaisemmat hintatason vuoksi. Lisäksi meillä on ollut mahdollisuus lainata Pärnussa sukulaisten asuntoa. Tänä vuonna Viro oli matkamessujen partnerimaa ja näkyvästi esillä messuilla.

En siis mennyt matkamessuille matkatarjouksia etsimään ja matkaa ostamaan. Eikä messuilta tarttunut matkakuumetta. Toki on pakko tunnustaa, että minulla on jo matka varattuna talvilomalle. Ja sehän se on paras tapa helpottaa matkakuumetta.

Yleensä tässä vaiheessa vuotta suunnittelen jo kovasti tulevan kesän perheen yhteistä lomamatkaa. Viime kesänä meillä oli välivuosi Baltian matkailusta. Mies vietti lähes koko kesän jalka kipsissä ja me vietimme koko kesän Suomessa. Ensi kesän suunnitelmia jarruttelee epävarmuus ja epätietoisuus. Lopetan nimittäin työni perhepäivähoitajana kesällä eikä minulla oli vielä mitään tietoa seuraavasta työpaikasta. Tässä tilanteessa ei tule mieleen suunnitella lomia. Ajatukset pyörivät ennemminkin työkuvioissa.

Messuilla oli hauska ottaa kuvia erilaisia taustoja vasten. Suomesta löytyy varsin rivoja paikannimiä. Minä valitsin yllä olevaan kuvaan kaikkein kesyimmät ja kilteimmät vaihtoehdot.

Naantalin osastolla Naantalin aurinkoiset sukkamatamit kertoivat siitä, miten naantalilaiset pelastivat kaupunkinsa neulomalla sukkia. Kun kysyin, miten tuoreesta tapauksesta on kysymys, sain vastaukseksi: noin 1400-luvulla. Nyt naantalilaiset havittelevat pääsystä Guinnessin ennätyskirjaan maailman suurimmalla villasukalla. Minäkin osallistuin ennätyssukan neulontaan.


Helsingan keskiaikapäivää Vantaalla mainostavalla messuosastolla päädyimme ystäväni kanssa jalkapuuhun. Vitsailimmekin, että näin käy matkustamisesta haaveilevalle!


Parasta messuilla oli viettää päivä ystävän kanssa valokuvia ottaen ja jutellen. Messut tarjosivat inspiraatiota ja uutta tietoa. Meillä on nyt haaveissa mm. koko perheen pyöräilyloma Ahvenanmaalla, majakkavierailu, Horta 2020 Hollolassa, lähimatkailu ja matka ilman omaa perhettä.

Minkälaisia matkahaaveita ja -suunnitelmia sinulla on?

Kärsitkö ilmastoahdistuksesta?


Sinua saattaisi kiinnostaa myös: 


Lapsiperheen vinkit Riikaan ja Jurmalaan

Kesäpäivä Haapsalussa

Junibacken - kannattiko siitä haaveilla monta vuotta?

10 kommenttia

 1. Ihana olisi joskus päästä ihan jonnekin kauaskin, mutta ne saavat odottaa vielä neidin kasvamista. Jos tässä alkuun matkaisi tässä lähiympäristössä - ehkä jossain Euroopan maassa olisi kiva lähivuosina ellei jopa jo tänä vuonna käydä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei olla koskaan käyty kaukomailla, mutta Espanjaan on lennetty vauvojen kanssa.

   Poista
 2. Matkamessuilla olisi ihana päästä käymään joku vuosi :). Meillä on ollut tapana tehdä yksi ulkomaanmatka vuodessa, useimmiten Kreikan suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en olekkaan vuosiin käynyt Kreikassa. Lapsena kävin joitain kertoja ja opiskelijavaihdossa olin 3kk.

   Poista
 3. Matkustelu olisi mukavaa mutta varat eivät riitä. Matkailu avartaa mieltä paljon. Ilmastonmuutos toki ahdistaa mutta matkustaminen ei ole saastuttamisen kärkipäässä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee saastutettua muutenkin. Neljä lasta, lihansyönti, yksityisautoilu...

   Poista
 4. Aivan ihania messukuvia sinusta! Haaveilen reissusta anoppilaan Marokkoon :)
  Ihanaa keskiviikkoa sinulle Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti haaveesi toteutuu.
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 5. Suunnitelmia tässä on ja yksi matka on varattukin jo, tosin sinne mä en ole menossa vaan mies ja poika ja appiukko.

  VastaaPoista

Instagram