Viime viikon kuulumiset

maanantai 20. huhtikuuta 2020

Viikon urheilu

Sunnuntaina kävimme perheen kanssa kävelyllä. Samalla teimme nopeusjuoksutreenin. Minun kohdallani kyseessä oli vain pieni juoksutreeni, mutta minä otin juoksuaskeleita! Pienet juoksuspurtit ylämäkeen tuntuivat yllättävän kevyiltä. Eli keuhkot eivät olleet tulessa enkä kaatunut pyörtyneenä maahan. Kai tämä lähes jokapäiväinen käveleminen on hieman kuntoa kohottanut.
Ulkoilu metsässä

Minulla on edelleen hoidossa kaksi hoitolasta ja oma eskarilainen. Ulkoilemme lähes päivittäin metsässä. Se on kaikille mieleistä. 

 Viikon paras läksy

Kolmasluokkalainen sai läksyksi siivota vaatekaappinsa. Me olimme vaihtaneet huoneita vain muutamaa viikkoa aiemmin ja samalla järjestäneet vaatekaapit, joten ne olivat vielä järjestyksessä. Läksyksi tyttö järjestikin eteisen naulakon ja oman pipo/hanskalaatikkonsa. Somehaasteet

Minun tulee selailtua päivittäin Instagramia. Siellä törmäsin pillowchallengeen eli tyynyhaasteeseen. Osallistuin haasteeseen hetken mielijohteesta. Kuopuskin innostui pukeutumaan tyynyyn. Isommat lapset toivoivat, että en osallistuisi. Kuulemma aivan liian noloa! Vanhemman tehtävä on kuitenkin olla hieman nolo, joten pakkohan se oli osallistua!
Viikon retki

Lauantaina kiersimme koko perheen kanssa Hollolassa Iso Tiilijärven. Matkaa tuli hieman alle 5 kilometriä. Meillä oli mukana hieman eväitä ja pidimme yhden evästauon. 

Ilman koronan aiheuttamia rajoituksia meillä ei olisi näitä perheen yhteisiä metsäretkiä. Nyt käymme 1-2 kertaa viikossa koko perheen kanssa metsässä. Yhdessä on seurattu kevään etenemistä. Ensimmäisellä retkellä järvi oli vielä jäässä. Nyt on nähty silmujen kasvua, sinivuokkoja, leskenlehtiä ja sitruunaperhonen.Viikon kirja

Amanda Vaara, Pientä fiksausta vailla

Kolme etäopiskelevaa koululaista, 1 eskarilainen, etätöitä tekevä mies ja minun kaksi hoitolasta ja tämä vallitseva koronatilanne. Kombo, joka vaatii paljon kävelylenkkejä luonnossa sekä kevyttä lukemista.

Kevyttä hyvänmielen lukemista tarjosi kolmeosaisen Villa Venla-kirjasarjan ensimmäinen osa. Pientä fiksausta vailla kertoo burnoutista toipuvasta ja eronneesta Venlasta. Venla jättää elämän kaupungissa ja työnsä kiinteistövälittäjänä. Venla ostaa vanhan kansakoulun, johon hän perustaa majatalon. Downdhiftaamisesta haaveilevan Venlan elämään järjestää yllättäviä tapahtumia teinitytär, ex-mies, persoonalliset naapurit sekä majatalon vaihtuvat vieraat.
Viikon Netflix suositus

Tiger King : Villi ja vaarallinen tiikeribisnes

Jos kuuntelemani äänikirjat ovat kevyitä, niin katsomani dokumentti on sanoinkuvailemattoman käsittämätön.

Dokumenttisarja kertoo yhdysvaltalaisista eksoottisten kissaeläinten omistajista. Pääroolissa on Joe Exotic, joka on kissapetojen lisäksi aseharrastaja ja countrymuusikko. Seitsemän osaisen true crime-dokumenttisarjan jokainen jakso tuntuu olevan edellistä hullumpi. Sarja on koominen, mutta myös järkyttävä.


Kuva lainattu netistä

Viikon yllätys


Lauantai-iltana saimme kotiovelle höyryävän kuumaa kahvikakkua naapurin 10-vuotiaan pojan leipomana. Oli kuulemma kolmas kakku, jonka poika oli sinä päivänä leiponut.
Mukavaa alkanutta viikkoa!


Mikä oli sinun viime viikon kohokohtasi?

9 kommenttia

 1. Viime viikon kohokohta oli ylimääräinen vapaapäivä perjantaina! Tein omia juttuja puolet päivästä ja toinen puolikas tahkottiin pojan tehtäviä (poika tekee ja minä muistuttelen, että mitä pitikään tehdä).
  Ihanaa uutta viikkoa Minna ja ihana kyllä tuo sinun pillow challenge kuvasi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylimääräiset vapaat ilahduttaa aina. Ensi viikolla taas... :D

   Poista
 2. Jos jotain hyvää tässä tilanteessa pitää keksiä, niin se on varmasti yhteisen ajan lisääntyminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perheenkeskeistä aikaa on ollut enemmän ja se on hyvä. :)

   Poista
 3. Luonnossa tulee selkeästi vietetty vieläkin enemmän aikaa kuin normaalisti.
  Yritämme itse koiran kanssa välttää ihmisiä joten mieluummin polulta pois
  kun ihmisiä väistellen. Minä googletin ja nyt osaan paikallistaa missä Iso
  Tiilijärvi on - kivan näköinen luontoreitti. Tyynyhaaste on vielä
  "mietintämyssyssä" joten saa nähtäväksi otanko siihen osaa :D
  Kivaa viikkoa Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me retkeilemme pääsääntöisesti lähimetsissä ja suosittuja paikkoja vältellen. Noita pitkospuita vähän mietin etukäteen, mutta ei onneksi ollut juurikaan muita ihmisiä. Pakko välillä keksiä erilaisia retkikohteita. Samat polut kyllästyttää.

   Poista
 4. Upeaa rohkeutta! Ihanaa tuo sinun tyynyhaastekuva! Teillä on ollut todella mukava viikko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi näihin korona viikkoihin on mahtunut paljon mukaviakin asioita.

   Poista
 5. Ihana ja mieltäpiristävä kattaus kuulumisia, kiitos! <3 Eritoten sytytti luonnossa oleminen ja upea tuo sun tyynyhaastekuva! Ja kyllä, meirän vanhempien tehtävä on olla "vähän noloja" :)

  VastaaPoista

Instagram