Itsetuntoa kohottamassa - valokuvausta metsässä

sunnuntai 17. toukokuuta 2020
Kuvat: ElsaTämän erikoisen ja poikkeuksellisen kevään kohokohtia ovat olleet retket metsään. Olen tehnyt kävelylenkkejä ja metsäretkiä yksin, oman perheen kanssa, hoitolasten kanssa sekä ystävän kanssa. Joka viikko olen käynyt useamman kerran metsässä. Se onkin näkynyt lukuisina metsäkuvina täällä blogissani ja Instagram-tililläni.

Viime viikolla satuttamani nilkka esti kävelyt metsään viikoksi. Sen huomasi heti omassa olossa. Pinnani alkoi kiristyä ja pienetkin asiat alkoivat ärsyttää isosti.
Päijät-blogit yhteisön whatsapp-ryhmässä Elsa kyseli vapaaehtoisia malliksi, jotta hän voisi harjoitella henkilökuvausta. Elsa kertoi kaivaneensa järkkärin esiin parin vuoden tauon jälkeen. Minä ilmoittauduin heti vapaaehtoiseksi. Kameran edessä oleminen tuntuu vaikealta ja vaivaannuttavalta. Häpeän huonoa ryhtiäni, jonka olen saanut häpeillessäni pituuttani. Nykyään häpeän myös vatsamakkaroitani ja vuosien tuomaa löysyyttä vähän siellä ja täällä.Sovimme Elsan kanssa tapaamisen lähimetsään. Saavuin paikalle maihareissa ja mekossa jalkaani hieman linkaten. Mukana minulla oli vaihtovaatteet ja toiset korvikset. Muutama sadepisara tippui matkalla metsään, mutta onneksi sade loppui ja aurinkokin näyttäytyi.

Ei ollut helppoa olla kuvattavana. Tapasin Elsan ensimmäistä kertaa, mutta häntä minun ei tarvinut jännittää. Juttelimme mukavia ja Elsa ohjasi ja kannusti minua. Kameran edessä oleminen jotenkin jähmettää minut. En oikein tiedä, missä asennossa olisin. Seison jäykkänä, enkä tiedä minkä ilmeen ottaisin. Toisaalta Elsa kaipasikin rauhallisempaa mallia kuvauksiin vilkkaan Espanjan vesikoiransa jälkeen. Rauhallisen mallin hän minusta sai. Minä en turhia heilunut tai asentoa vaihtanut. Seisoin tönkkönä paikallani, kunnes tajusin vaihtaa asentoa usean pyynnön jälkeen.
Pieni kuvaushetkemme metsässä teki hyvää. Oli mahtavaa päästä metsään pienen tauon jälkeen. Niin rauhoittavaa ja kaunista. Itsensä näkeminen Elsan ottamissa kauniissa kuvissa kohotti itsetuntoa. Samoin lukuisat kehut Instagramissa, jossa julkaisin tuon postauksen ensimmäisen kuvan. Yksi ystäväni vertasi minua Tellervoon, metsänkuningattareen. Eipä tässä enää nuoria tyttösiä olla, mutta oman elämäni kuningatar olisin mielelläni!


Mekko: H&M (Vanhaa mallistoa)
Korvikset: Huikee idis
Kuvaaja: elsalinnean
18 kommenttia

 1. Ihania kuvia metsässä <3 Kaunis sinä <3 Iloa sunnuntaihin :)

  VastaaPoista
 2. Voi apua, miten ihanaa palautetta! Mahtava kuulla, että kokemus oli noin hyvä ���� Kiitos vielä, että lähdit malliksi! ��

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania kuvia, näytät niin kauniilta Minna <3

  VastaaPoista
 4. Nämä kuvat ON oikeasti ihan mielettömän hienoja ja kauniita! Vaikea uskoa, ettet tunne oloasi luontevaksi kameran edessä (koska olen nähnyt niin lukuisia luontevia Instan stoorejasi).

  Olen viime aikoina miettinyt, että pitäisiköhän sitä joskus ottaa tai otattaa joku kuva itsestään, vaikka sitä välttelenkin viimeiseen asti. Ihan sillä, että vanhoja paperikuvia penkoeassani totesin, kuinka kivaa, että on edes jotain kuvia menneisyydestä olemassa. Itsestäni ei tule tällä menolla jäämään jälkipolville yhtään omakuvaa, mutta lähikuvia jostain sammaleista sitäkin enemmän ja niistä tuskin on isosti iloa kenellekään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Instastooreja on tullut harjoiteltua jo monta vuotta. Sitä ennen tein snapchat videoita pienemmälle yleisölle. Ettei nykyinen luontevuus ole ihan luonnostaan ja harjoittelematta ole tullut. On helpompaa kun oman kännykän kamera on käsivarrenmitan päässä kuin, että joku muu ottaa minusta kuvaa.
   Meillä minä otan yleensä kuvat. Perhelomilla kuvissa esiintyykin mies ja lapset ja maisemat.

   Poista
 5. Oi miten kauniita ja tunnelmallisia kuvia 😊.

  VastaaPoista
 6. Ihanat ja voimaannuttavat kuvat, pitäisi tehdä sama itsekin...
  Ja toi HM mekko (+sinä olet) on TÄYKKY. Ihanaa viikkoa <3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekon ostin, koska olin nähnyt sen sulla joko instassa tai blogissa.
   Ihanaa viikkoa sinullekin! <3

   Poista
 7. Onpa kauniin tunnelmallisia valokuvia! Olet hyvin luonnollinen
  jokaisessa otoksessa ja kuvien tunnelma puhuttelee.
  Ihana idea ja tällaisen haluaisin itsekin joskus toteuttaa.
  Kivaa viikonjatkoa Minna <3

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Niin on! Kannatti rohkaista mielensä ja mennä kuvattavaksi.

   Poista

Instagram