Viimeinen kokonainen viikko etäkoulua

tiistai 12. toukokuuta 2020

Selailin puhelimeni kuvia tältä keväältä ja havahduin siihen, mitä kaikkea näiden etäkouluviikkojen aikana onkaan tapahtunut. Vaikka toisaalta kaikki tapahtumat ja menot peruttiin, eikä tapahtunut tavallaan mitään. Tämä kotona olo ja jonkinlainen pysähtyminen on todennäköisesti opettanut minulle enemmän minusta itsestäni, parisuhteestani ja lapsistani kuin mitä normaalioloissa olisin oppinut. Ainakin tämä on opettanut sietämään epävarmuutta.

Tämän blogipostauksen kuvat ovat viime viikolta. Kun uutta viikkoa eletään jo tiistai-iltapäivässä, niin viime viikko tuntuu jo kovin kaukaiselta. Jotain haluan kuitenkin tallentaa muistiin tänne blogiin viime viikosta. Siksipä jatkan näitä jo viime vuonna aloittamiani  viikkoraportteja. Vai olikohan se jo sitä edellisenä vuonna?!

Viikon Ruutu+ suositus: Keihäsmatkat

Vapun aikaan aloitimme miehen kanssa katsomaan Keihäsmatkoja Ruutu+ palvelusta. Suomalainen kännisekoilu ei kiinnosta, mutta tämä sarja on muutakin. Erityisen kiinnostavaksi sarjan tekee se, että sarjan tapahtumat sijoittuvat 70-luvulle. Sarjan lavastusta ja puvustusta on kiva katsoa. Matkalaisten joukossa on myös "tuttuja" esimerkiksi Irwing Goodman, Junnu Vainio ja Tarmo Manni taiteilijaystävineen. Me bongailemme sarjasta myös yhtä tosielämän tuttua, jolla on sarjassa pieni rooli. Vaikka Kalevi Keinänen ja moni sarjan henkilö on oikeasti elänyt, niin sarja on fiktiivinen draamakomedia.

Kuva: Ruutu.fi

Viikon Netflix-suositus: Salattu rakkaus 

Löysin sattumalta Netflixistä silmät kostuttavan  dokumentin nimeltä Kielletty rakkaus. Dokumentti kertoo kahdesta naisesta, jotka pitävät rakkautensa salassa vuosikymmenten ajan. Kaapista he tulevat vasta myöhemmällä iällä. 

Viikon juomasuositus: Itsetehty jäätee

Ostin kaupasta jääteetä ja lapset ihastuivat siihen heti. Minä en ihastunut niinkään jääteen tuoteselosteeseen. Niinpä kokeilin tehdä itse jääteetä. Kun tekee jääteen kylmään veteen, niin siitä ei kuulemma tule niin kitkerää kuin kuumaan veteen tehdystä. 


Jäätee

1 l vettä
4-5 pussia mustaa sitruunateetä
1-2 sitruunaa
Agavesiirappia
Jääpaloja

Laita teepussit ja kylmä vesi lasikannussa yöksi jääkaappiin. Seuraavana päivänä lisää viipaloitu sitruuna. Minä en ole löytänyt viime aikoina luomusitruunaa, niin olen pessyt ja kuorinut sitruunan teen sekaan. Makeuta agavesiirapilla tai haluamallasi makeutusaineella. Jääpaloja lasiin ja hellepäivän juoma on valmis.


Nyt ei puutu kuin hellepäivä! Lahdessa satoi eilen lunta ja aamulla laskimme liukureilla. Viime viikolla tein parikin kertaa jääteetä. Nyt on maistunut lämmin tee.


Viikon leipuri: Meidän 10-vuotias


Meidän 6-vuotias toivoi viime viikolla monena päivänä korvapuusteja. Viimein pikkusiskon herkkutoiveisiin vastattiin, kun hänen 10-vuotias isosiskonsa leipoi perjantaina mustikkapiirakkaa. Lauantaina 10-vuotias leipoi niitä kauan odotettuja korvapuusteja. Sunnuntaina herkuttelimme tytön tekemällä sitruunajuustokakulla. Olen niin ylpeä meidän leipurista! Ihanaa, kun on innostunut leipomaan. 
Mitä en suosittele: 

Torstaina olin lähdössä kävelylle ja kompuroin portaissa. Vasemman nilkan nivelsiteet kärsivät huolimattomassa alastulossa. Pieni, mutta ärsyttävä vamma. Nilkkatuen kanssa käpyttelen, enkä juurikaan kotipihaa pidemmälle. Tänään kävelin jo pihan ulkopuolelle. Kun toukokuun puolivälissä voi Etelä-Suomessa viedä lapset laskemaan mäkeä, niin pakkohan se oli tehdä! 


Mukavaa uutta viikkoa! 


Joko teillä odotetaan koulujen alkamista?

Onko muita muutoksia tulossa arkeen? 

10 kommenttia

 1. Meillä neiti on normaalisti käynyt päivähoidossa, joten muutoksia ei ole luvassa :D

  VastaaPoista
 2. Nämä koosteet ovat kivoja. Tuo Keihäsmatkat kiinnostaa minuakin, siinä on tallennettu suomalaista matkailuhistoriaa, varmasti hauskastikin.
  Ja on teillä perheessä aikamoinen leipuri. Herkullisen näköinen tuo juustokakku <3
  Hyvää kouluviikkoa sinne! Mieheni poikienlapset aloittavat tällä viikolla uudelleen normaalikoulun ja ovat innoissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!
   Juustokakku oli hyvää! Saa tehdä toistekin.
   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 3. Ihanan kuuloinen viikko, paitsi tuo nilkkahommeli. Vitsit mikä leipuri sinulla on siellä. Meillä ei lapsia ole leipominen kiinnostanut, mutta kummatkin osaavat tehdä hyviä ruokia.
  Poika kävi tänään amiksella hakemassa kamat kaapista ja koska kaikki tehtävät on tehty, on meidän teini nyt kesälomalla.
  Ihanaa viikkoa sinulle Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokaa laittavat lapset! Sehän on parempaa kuin leipominen.
   T: korona-aikaan herkkukoukkuun joutunut

   Hyvää kesälomaa teinille! Ja kivaa viikkoa sinulle! <3

   Poista
 4. Yhden jakson katsoin tuota Keihäsmatkat -sarjaa, mutta vaikkakin siinä olisi myös ajankuvaa, niin se oli mielestäni silti sen verran työlästä katsottavaa alkoholihöyryineen, etten halunnut jatkaa sitä. Hauskuuden ja kepeyden sijaan siinä oli mielestäni pinnalla enemmän myötähäpeän tunne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä katsoin kans yhden jakson silloin, kun se tuli telkkarista. En innostunut. Nyt koronankotoilun jälkeen ohjelma vaikuttikin kiinnostavalta.

   Poista
 5. Auts! Ikävä juttu tuo kompuroimnen! Pikaista paranemista jalalle!
  Kiva viikkoraportti! Korona on varmasti opettanut yhdelle jos toisellekin paljon perheen sisäistä suhteista. Koville se on ainakin meillä ottanut tuijotella toisten naamoja liian läheltä :D Onneksi nyt näyttäisi siltä, että pääsemme ainakin osittain palaamaan normaaliin arkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jalka on onneksi jo paljon parempi. Meillä arki muuttuu hieman, kun lapset lähtevät huomenna kouluun.

   Poista

Instagram