Lasten harrastukset alkoivat taas - mikä on muuttunut?

sunnuntai 7. kesäkuuta 2020
Ennen poikkeustilaa iltani kuluivat lapsia treeneihin kuskaten ja viikonloput usein lasten turnauksissa. Sitten tuli koronarajoitukset: harjoitukset jäivät tauolle ja turnaukset peruuntuivat. Alkuun oli outoa, että iltaisin ei tarvinutkaan lähteä mihinkään. Lapsetkin olivat turhautuneita. Yhtä-äkkiä vapautui paljon aikaa ja energiaa.
Nopeasti lapset alkoivat treenata omatoimisesti. Toki alkuun kesti hieman, että jokainen löysi motivaation ja rytmin omatoimiseen treenaamiseen. Isommat lähtivät omatoimisesti aamulenkeille ennen etäkoulupäivän alkua. 10-vuotias kävi isänsä kanssa aamulenkeillä. Lajiharjoituksia tehtiin kesken koulupäivän ja iltaisin. Korista harrastava heitteli niin paljon koripalloa pihalla, että hänen käsiensä iho halkeili. Minä ehdin lenkille aiempaa useammin. Kävelyistä metsässä tulikin tärkeitä oman jaksamiseni kannalta. Viikonloppuisin turnausten sijaan meillä oli koko perheen metsäretkiä.
Tytön ohjatut futistreenit alkoivat erityisjärjestelyin jo toukokuussa. Tämän viikon alussa alkoi kaikilla kolmella urheilevalla lapsella treenit. Se tarkoittaa:

10v tyttö: Neljä futistreeniä viikossa
12v poika: 6 koristreeniä viikossa
14v poika: 4 säbätreeniä viikossa
Mies: 4 säbätreeniä, valmentaa esikoisen joukkuetta eli samat treenit kun pojalla

Ennen koronaa tämä olisi tarkoittanut minulle noin kymmentä treenikuskausta viikossa. Mies ja poika olisivat menneet neljä kertaa viikossa autolla treeneihin. 6-vuotias nuorin olisi joko istunut minun autoni takapenkillä tai jäänyt välillä kotiin jonkun isomman sisaruksen kanssa. Varsin täysiä olisivat illat olleet!


Miten treeneihin kulkeminen hoidettiin?

10-vuotias tyttö meni kaksiin treeneihin itsenäisesti pyörällä ja kävellen. Kaksiin treeneihin minä vein hänet autolla pidemmän välimatkan vuoksi. En ajanut edestakaisin kotiin, vaan toisella kerralla vietin aikaa perhepuistossa nuorimman kanssa ja toisella kertaa hoidimme asioita miehen kanssa, nuorin oli mukana. Ilman koronakokemusta tyttö tuskin olisi pyöräillyt yksiin treeneihin, vaan hän olisi tarvinnut autokyydin myös niihin treeneihin.

12-vuotias poika pyöräili viisiin treeneihin. Myös sateessa. Ilman koronaa hän olisi todennäköisesti vaatinut kuljetusta ainakin sadepäivinä. Yksiin treeneihin poika tarvitsi kyydin. Treenit olivat lähes samaan aikaan samassa kaupunginosassa kun pikkusiskon treenit, joten kuljetus hoitui samalla kertaa. 

14-vuotias pyöräili treeneihin isänsä kanssa kaksi kertaa. Yhden kerran he menivät autolla, koska treenit olivat yli 30 kilometrin päässä. Toisella kerralla he menivät autolla, koska perheen muut menot vaativat sitä. Pyöräilyt mahdollistuivat osittain miehen etätöiden ansiosta, kun työmatkat eivät vie aikaa, niin treeneihin ehtii myös pyörällä. 

Tällä viikolla minä kävin puistojoogassa, vyöhyketerapiassa ja muutaman kerran lenkillä. Enemmän omia juttuja kuin keskimäärin ennen koronaa. 

Kuljetuspalvelu perheessämme toimii tällä hetkellä vain silloin kun ei muuta vaihtoehtoa ole. Toki kuljetusten radikaaliin vähentymiseen vaikuttaa myös treenipaikkojen vaihtuminen sekä kesäloma. Lisäksi sekä lasten että meidän aikuistenkin asenne on muuttunut. Pyörällä kuljetaan aina kun se mahdollista. 

Joko teillä harrastukset alkoivat koronatauon jälkeen? 

Onko muutoksia aikaan ennen koronaa?
14 kommenttia

 1. Korona ajassa on ollut hyvääkin, se on laittanut miettimään monia asioita uudelta kantilta. Meillä poika pelailee korista kavereiden kanssa vain ja on jo niin isokin, että hoitaisi treenihommat itse.
  Meillä kasvisruokien lisääminen on ollut oikeastaan ainoa iso asia mikä on muuttunut ja se, että saan olla enemmän aikaa oman ukkelin kanssa.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvisruuat ja yhteinen aika kuulostaa hyvältä!
   Mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 2. Odotan mielenkiinnolla minkälaisia pysyviä muutoksia korona saa aikaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epävarmuutta ainakin pitää yrittää sietää.

   Poista
 3. Kyllä on alkaneet treenit nyt. Se on vapaaehtoista ja pitää ilmottautua joka viikko erikseen. Aika vähän treenikaverreita ilmottautunut mutta hyvää tekemistä nyt kun kaksi kuukautta oli poika paikallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lapset liikkuivat hyvin tauonkin aikana, mutta nyt ovat onnellisia kun näkevät joukkuekavereita ja treenaavat yhdessä.

   Poista
 4. Meillä jatkuu (muskari) vasta syksyllä, mutta sinne on toisaalta tähänkin mennessä menty kävellen. Omat harrastukset ovat pysyneet samalla, mutta sen sijaan meidän "harrastus" käydä eri leikkipuistoissa on jatkunut. Ennen koronaa jaksoin pihalle tai tohon ihan vieressä olevana, nyt on kevään aikana tutkittu reippaammin ympärillä olevia (joita on paljon, asutaan siitä kivalla alueella) ja tuo lapsi osaa jo itsekin vaatia että pääsee eri puistoihin.

  Odotan siis mielenkiinnolla, miten elämä jatkuu syksyllä, itselläni tuntuu olevan kiitos työmatkattomien päivien enemmän aikaa kuin aikaisemmin ja samalla ehkä ripauksen enemmän jaksamista myös vierailla niissä puistoissa.

  Meillä korona ja kotona olo on tuonut puistojen lisäksi mukanaan uusia reseptejä, joista parhaat ovat tallessa ja parvekkeen laittamisen kanssa vähän lähti kyllä mopo käsistä. Tosin en ymmärtääkseni ole ainut vaan noita parvekkeen ja pihan laittajia on monia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidät korona sai metsään. Ennen minulla oli hoitolasten kanssa yksi metsäretkipäivä viikossa. Parhaimmillaan käytiin lähes joka päivä metsässä. Onneksi on metsää lähellä! Pihakukkia on myös tullut hankittua... Nyt pitäisi kitkeä ja kaivaa kurtturuusu pois maasta. Kaksi isoa pensasta kaivettiinkin, mutta vielä näkyy nousevan maasta.

   Poista
 5. Mielenkiintoinen postaus. Korona on tuonut erilaista käyttäytymistä / liikkumista perheisiin. Ja ”kasvattanut” lapsia. Kuulin samantyyppisestä toiminnasta tuttavaperheeltäni. Korona on tuonut hyvääkin.
  Reipasta viikkoa teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän mennessä koronasta on seurannut hyviäkin juttuja.

   Poista
 6. Buy YouTube Subscribers

  You should buy YouTube subscribers because now even 10-year-olds can make hundreds of thousands of dollars by opening a channel on YouTube. We’re not surprised about that anymore. Because everyone is now accepting the power of social media.

  You can do this by opening a YouTube channel. But there are two things you need for this: content generation and subscribers. If you can’t do it naturally, you should buy YouTube subscribers. Because even if you produce quality content, your channel will not work without subscribers.

  Please visit our service link: Buy YouTube Subscribers

  VastaaPoista
 7. Ohho, onpas teillä aktiivisia nuoria ja viikot täynnä ohjelmaa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana on, että harrastavat ja liikkuvat! Toki vaatiihan se meiltä vanhemmiltakin.

   Poista
 8. Buy iOS App Reviews

  More positive reviews can attract various users to put in your app. as a result of the reviews prove your app is value putting in and enjoying, associate in nursing most users would love to transfer an app having additional positive reviews. Examination with alternative ways to urge app downloads, this methodology is simpler and doesn't pay abundant time and energy.

  Buy iOS App Reviews

  VastaaPoista

Instagram