Unelmamatkalla Jyväskylässä

torstai 25. kesäkuuta 2020
*Kaupallinen yhteistyö Visit Jyväskylä
Olen poistunut kotikulmilta viimeksi maaliskuun alussa ennen, kun koronarajoitukset astuivat voimaan. Silloin korona näkyi lähinnä lisääntyneenä käsidesin käyttönä ja kättelyn välttelemisenä. Harva osasi silloin aavistaa millainen kevät olisi edessä.Vietin maaliskuun alussa ihanan vuorokauden Visit Jyväskylän vieraana yhdeksän muun bloggaajan kanssa. Muisto tuosta reissusta ilahdutti ja antoi toivoa korona-aikana, kun elämä oli kutistunut kotiin ja tulevaisuus pelotti ja ahdisti.

Vasta nyt, yli kolme kuukautta Jyväskylässä vierailun jälkeen olen valmis kirjoittamaan bloggaajamatkasta. En ehtinyt julkaista blogikirjoitusta ennen poikkeustilan alkamista. Keskeneräinen kirjoitus painui yhä alemmas blogikirjoitusten listalla. Poikkeustilan aikana matkasta kirjoittaminen tuntui väärältä. Kun jo lähikauppaan meneminen ahdisti, en voinut kuvitellakkaan matkustavani toiseen kaupunkiin. Nyt kun kotimaanmatkailua ei ole enää tarvetta vältellä tuntuu, että on vihdoin aika kertoa matkastani Jyväskylään. Näin kesäloman lähestyessä olen alkanut haaveilla jo uudesta matkasta Jyväskylään!
Unelmamatkaani, joka ei olisi perheloma kuuluisi hyvää ruokaa, hyvää seuraa, museovierailu, hotelliyö, aikaa lukea kirjaa ja hotelliaamupala. Lyhyellä lomalla ei ehtisi edes tulla liian ikävä omaa perhettä. Lentäminen aiheuttaa lievää morkkista ilmastonlämpenemisen vuoksi, joten loma Suomessa on nykyään itselle mieluinen vaihtoehto. Enpä olisi uskonut tätä vielä kymmenen vuotta sitten! Saati, että lentäminen ja ulkomailla matkustaminen pelottaisi ja ahdistaisi ilmaston lisäksi myös maailmanlaajuisen pandemian takia.
Hassua laittaa blogiin kesällä kuvia aurinkoisesta, mutta lumisesta Jyväskylästä. Onhan tämä ollut muutenkin erikoinen kevät, että menköön nämä lumiset kuvat kesäkuussa.

Bloggaajamatkamme alkoi kokoontumisella Jyväskylän Matkakeskuksella. Meidät otti iloisen lämpimästi vastaan Visit Jyväskylän Johanna. Samalla tapasin muut matkalle osallistuvat bloggaajat. 

Neste Rally Finland


Jyväskylästä minulle tulee ensimmäisenä mieleen Neste Rally Finland. Vierailumme Jyväskylässä alkoikin Neste Rally Finlandin esittelyllä, joka on muuten Suomen suurin urheilutapahtuma. Vauhdikkaan esittelyvideon jälkeen saimme kuulla kiinnostavaa faktaa rallista, jonka piti viettää tänä vuonna 70. juhlavuottaan. Juhlaralli on sittemmin siirretty ensi vuoteen. Tiesin rallit jo ennestään ja olen ralleissa muutaman kerran käynytkin mieheni kanssa. Lapsena kuuntelimme ralleja radiosta. Tai oikeastaan isäni kuunteli, eivätkä muut voineet välttyä kuulemasta. Oikeasti ralliradio on yllättävän viihdyttävää kuunneltavaa. Sekin muisto pitää vielä kertoa teille, että minun ja mieheni hääpäivä on päätetty Urrian pikataipaleella, kun olimme yhdessä rallia katsomassa kesällä 2004.Frans & Sandra


Lounaan söimme lähellä Matkakeskusta sijaitsevassa S-ryhmän ravintolassa, Frans & Sandrassa. Ravintolapäällikkö Kalle Heinäsuo teki ravintolakokemuksesta täydellisen. Hän kertoi ravintolan historiasta ja osasi suositella ruuat ja viinit. Huomasin, että ravintola on ollut toistaiseksi suljettu, mutta avaa ovensa kesäisen menun kanssa 1.7.2020. Ravintola mainostaa itseään elämäniloisena bistrona.
Keski-Suomen Museo


KeMu eli Keski-Suomen museo sijaitsee lähellä yliopistoa. Museo oli ollut pari vuotta remontissa ja avattu tämän vuoden helmikuussa. Poikkeustilan aikana museo on myös luonnollisesti ollut kiinni, mutta nyt se on avattu uudestaan yleisölle. Museorakennus on  Alvar Aallon 1960-luvulla suunnittelema. Museossa pääsee tutustumaan keskisuomalaisuuteen. Museon pysyvä näyttely onkin nimeltään Keskisuomalaisuutta etsimässä. Alakerrassa on vaihtuva näyttely ja meidän vierailumme aikana siellä oli Miljoonasade - Suomirokkia ja kasvukipuja. Jos Miljoonasade kiinnostaa, niin näyttely on avoinna 9.8 saakka. Kolmannessa kerroksessa oli esillä taidetta. Museot kiinnostavat minua, joten vierailu KeMuun oli oikein mieluisa. Alkuvuodesta ostinkin itselleni Museokortin, joten tänä kesänä on tarkoitus käydä museoissa.


Kristian Venäläinen: Kuuntelija (nainen) 2019
Osana taideteosta KeMun yläkerrassa.  


Näyttääkö tutulta? Tuo Alpen mysli oli herkkuani lapsena.
Pöllöwaari


Illallinen nautittiin Ravintola Pöllöwaarissa. Olen kuullut useammaltakin ihmiseltä, Pöllöwaarin olevan Jyväskylän paras ja hienoin ravintola. Sen verran harvoin on Jyväskylässä tullut käytyä, että en ollut aiemmin Pöllöwaarissa vieraillut. Odotukset olivat korkealla! Ravintolan yhteydessä on Botique hotelli Yöpuu, jonka jokainen huone on yksilöllisesti sisustettu. Käyntimme aikana hotelli oli täynnä eli emme päässeet kurkistamaan hotellihuoneisiin. Ja entä se illallinen sitten? Ei ole Pöllöwaaria turhaan kehuttu! Niin mahtavia makuja ja kauniita annoksia! Meidän kanssamme illallisti pitkään talossa hotelli- ja ravintolapäällikkönä työskennellyt Ulla Häkkinen. Hän osasi kertoa todella kiinnostavasti ruuasta ja viineistä ja niiden alkuperästä. Minä luotin täysin Ullaan ja tilasin kaikkea, mitä hän suositteli. En olisi esimerkiksi valinnut listalta kampasimpukoita, mutta onneksi tilasin! En ollut koskaan kuullutkaan oranssiviinistä, jota Ulla suositteli yhdelle meistä. Nyt olen sitä kotiinkin kerran ostanut. Illallinen Pöllöwaarissa oli kokemus ei pelkästään illallinen!
Kuvassa Mansikkatilan mailla-blogin Taina ja Ulla Häkkinen sekä yksi illan ammattitaitoisista tarjoilijoista. 

Hotelli Verso


Yöpymispaikkamme Hotelli Verso oli minulle tuttu jo edelliseltä Jyväskylän vierailulta. Yöpyminen ennestään tutussa hotellissa ei harmittanut, koska kyseessä oli nimenomaan Verso. Ihana, perheomisteinen hotelli, hyvällä sijainnila kävelykadulla, Jyväskylän keskustassa. Verson omistaa sama yrittjäpariskunta kuin Pöllöwaarin ja Yöpuunkin. Versossa on  kauniit ja siistit huoneet ja mikä parasta erinomainen aamiaianen! Lähiruokaa ja kokkien juuri sinulle paistamia munakkaita ja muita herkkuja.

Vuosi sitten yövyin Versossa ensimmäisen kerran ja kirjoitin vierailusta blogiin: Hotelli Verso - Ihanaa rauhaa ja lähiruokaa Jyväskylän keskustassa


Oliko tässä sinulle tuttuja kohteita? 
Mikä on sinun lempipaikkasi Jyväskylässä?

10 kommenttia

 1. En ole useampaan vuoteen Jyväskylässä käynyt, pitäisi taas sinne suunnata - kaunis kaupunki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jyväskylässä on vaikka mitä nähtävää ja tekemistä! Olisi kiva käydä siellä kesällä.

   Poista
 2. Mukava, että Pöllöwaari osoittautui maineensa veroiseksi. Olemme heinäkuisella kotimaan kierroksellamme yhden yön juurikin Yöpuussa ja varasimme illallisenkin Pöllöwaarista, joten siis taitaa olla kiva elämys tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveilen Yöpuussa yöpymisestä. Jos joskus miehen kanssa Jyväskylään menemme, niin haluan ehdottomasti yöpyä Yöpuussa. Ravintolavalinta olisi ehdottomasti Pöllöwaari. Uskon, että ette tule pettymään!

   Poista
 3. Jyväskylä on jäänyt itselleni jotenkin kovni tuntemattomaksi paikaksi. Se on kaupunki jonka olemassaolon tiedän, mutta en tiennyt että siellä on kaikkea noin kivan oloista juttua. Laitetaan harkintaan, vielä ei ole tämän kesän lähiseutumatkailupaikkoja kaikkia varattu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on lomasuunnitelmat tekemättä. Minulla alkoi loma, mutta miehen loman alkuun on vielä pari viikkoa.

   Poista
 4. En ole vielä koskaan Jyväskylässä käynyt, täytynee korjata tilanne lähivuosina!

  VastaaPoista
 5. Jyväskylään pitäisi tehdä kyllä reissu. En olekaan vieraillut siellä vähään aikaan. Pöllöwaarista olen kuullut aivan ylistäviä sanoja joten kiva kuulla, että pitivät paikkaansa. Keski-Suomen museossakin olisi kiva käydä katsomassa vaihteeksi taidetta. Vielä en lockdownin jälkeen ole ehtint yhteenkään museoon. Teillä on ollut selkeästi kiva reissu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissu oli onnistunut ja Jyväskylä esiintyi edukseen. Minäkään en ole vielä käynyt yhdessäkään museossa sitten maaliskuun. Miseokorttikin minulla olisi. Josko lomalla ehtisi museoihin.

   Poista

Instagram