Viime viikon 3 x 3

torstai 30. heinäkuuta 2020
Viime viikolla oli miehen toinen lomaviikko, minulla ehkä jo neljäs. Kahdella lapsella oli useammat treenit, joten olimme kotona viikonloppua lukuunottamatta. Olemme valvoneet myöhään ja nukkuneet normaalia pidempään. Päivärytmi poikkeaa arkisesta rytmistä. Blogin kirjoittamiselle ei tunnu oikein löytyvän aikaa, vaikka mielessä on ollut useampikin aihe. Tässä postauksessa 3 × 3 esittelen viime viikolta kolmet korvikset, kolme museota ja 3 tv ohjelmaa.

Kolmet korvikset

Viime viikolla ostin kolmet korvakorut. Kevään aikana olen opetellut käyttämään isoja korvakoruja ja muutamat niitä ostinkin suomalaisilta korvakorujen tekijöiltä. Nyt ostin sitten kolmet korvikset lisää.
Ostin Marianne Valolan suunnittelemat Lahti-korvakorut. Koruissa on Radiomastot. Nämä sopivat hyvin arkikäyttöön suhteellisen pienen kokonsa ansiosta. Nämä on lisäksi helppo yhdistää minkävärisiin vaatteisiin tahansa.
Lahden satamasta Aatekaapin pop up-myymälästä ostin kahdet korvakorut. Minulta löytyy ennestään jo yhdet kullanhohtoiset nahkanapit Minkan mallistosta. Nyt ostin liikennemerkit. Jotenkin näiden korvisten huumori ja värit kutsuivat ostamaan. Minka on kahden lahtelaisen tarpeistonvalmistuksen artesaanin Minna Kytösen ja Karoliina Syrjälän yhteinen yritys. He valmistavat koruja ja avainnauhoja kierrätysmateriaaleista.
Aatekaapista lähti mukaan myös kierrätysnahkasta valmistetut Venttidesign korvikset. Ihastuin näiden kokoon ja runsauteen. Silti nämä eivät ole painavat.Kolme museota


Viime viikolla kävin kolme kertaa museossa. Tiistaina kävin Keravalla purkutaidetta katsomassa ystäväni ja kahden teinin kanssa. Blogista löytyy postaus käynnistämme Taiteen kotitalossa
Torstaina kävin miehen ja tyttöjen kanssa Mastolassa eli Lahden Radio- ja tv-museossa. Olemme miestä lukuunottamatta käyneet Mastolassa aiemminkin ja todenneet museon mielenkiintoiseksi myös lapsille. Nyt halusin viedä miehenkin museoon, sillä siellä on Leevi and the Leevings näyttely: Ihanasti sanottu. Mieheni on fanittanut yhtyettä jo vuosia.
Lauantaina kävin miehen kanssa kahdestaan Mikkelin valokuvakeskuksessa katsomassa Stefan Bremerin näyttelyn. Olipa vaikuttava! Ostettiin Bremerin valokuvakirjakin, jotta voimme vielä kotona palata näyttelyn kuviin ja tunnelmiin. Stefan Bremer: Duva/ Diva 2011


Kolme sarjasuositusta Yle Areenasta


Brittipojat Intian eliittikoulussa

Viisi brittiläistä työväenluokkaista loppukokeensa reputtanutta teinipoikaa on saanut viimeisen mahdollisuuden ryhdistäytyä koulunkäynnissä. He matkustavat huoltajiensa luvalla Himalajalla sijaitsevaan The Doon Schooliin. Tavoitteena on oppia kurinalaista opiskelua huippuluokan sisäoppilaitoksessa ja aikaa heillä on noin puoli vuotta. Mielenkiintoinen kolmeosainen dokumenttisarja. Jos omilla teineillä alkaisi koulunkäynti tökkiä suosittelisin katsomaan tämän sarjan.


Elämää vankilan jälkeen

Dokumenttisarja ex-vankien ensimmäisestä vuodesta vapaudessa. Haasteena on huumeriippuvuutta, uuden elämän rakentamista sekä rikottujen ihmissuhteiden korjausta. Sen verran rankkaa ja surullista katsottavaa, että olen katsonut vasta kaksi jaksoa. Tässä vaiheessa ihmetyttää sosiaalityön puuttuminen. Eikö asuntoasioita voi hoitaa ennen vankilasta vapautumista?


Le Bureau, vakoojaverkosto

Ranskalainen vakoojadraama, jonka kaikki viisi tuotantokautta vain Areenassa. Ranskan salaisella palvelulla on osasto, le Bureau des légendes, jonka alaisuudessa ympäri maailman kriisialueita sijoitetut vakoojat työskentelevät väärän identiteetin turvin. Minä itse en tätä katso, mutta vähän televisiota katsova mies näyttää olevan ihan koukussa.Kommenttiboksissa voi kertoa vaikka, että...

Mitä sinä katsot tv:stä,
oman museosuosituksen ja
lempikorun.10 kommenttia

 1. Varsinkin nuo viimeiset noista korviksista vangitsivat huomioni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne olikin pakko ostaa. Ei vaan voinut kävellä ohitse.

   Poista
 2. Ihanat nuo kaikki korvikset! Harmittelen aina, kun itse en voi käyttää muita kuin kultaisia tai sairaalaterästä korvissa.

  Ai vitsi tuo Taiteen kotitalo. Siellä olen pyörähtänyt jo kolmeen kertaan, mutta ei ole ollut mahista jäädä jonottamaan tunneiksi. Ensi viikolla on lomaa, joten ehkä silloin jo sisälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle käy kullan ja teräksen lisäksi myös hopea. Toivottavasti pääset käymään Taiteen kotitalossa.

   Poista
 3. Ihania korviksia! Mielenkiintoinen & hyvin toteutettu postaus! 💜

  VastaaPoista
 4. Ihana tuo valokuvanäyttely on ollut.
  Telkkarista tulee katseltua miehen kanssa vain rikosdokumentteja. Katsoin yhden teinileffan yksikseni Netflixistä viikon alussa :)
  Lempikorut on korvissa, sain mieheltäni uudet korvikset viime viikolla yllätykseksi.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Minna <3

  VastaaPoista
 5. Aivan ihania koruja <3 Museoissa pitäisi käydä minunkin nyt useammin, niin paljon nähtävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Museot ja korvikset! <3 Niistä pidän juuri nyt!

   Poista

Instagram