Syyskuu 2020

perjantai 2. lokakuuta 2020

 Syyskuussa


- Kävin kampaajalla leikkauttamassa ja värjäyttämässä hiukset
- Kävimme viimeistä kertaa uimassa ja saunomassa Herrasmannin leirintäalueella
- Suppasin aurinkoisessa säässä kahden ystävän kanssa
- Ihastelin värikkäitä lehtiä
- Kävin koronatestissä
- Kävin kuumakivihieronnassa BD-roomissa
- Katsoin miehen kanssa Ensitreffit alttarilla-sarjaa ja Sykettä
-Netflixistä katsoin Ritaa, Modernia perhettä ja Rakkautta autismin kirjolla. Viimeksi mainittu on australialainen dokumenttisarja, jossa kerrotaan autistien vaikeudesta löytää sopivaa kumppania
- Ostin kaksi Marimekon mukia

Syyskuun kirjat


Luin syyskuussa yhden kirjan ja kuuntelin neljä äänikirjaa. 

Maria Pettersson, Historian jännät naiset: merirosvoja, meedioita, varkaita ja vakoojaprinsessoja
Mielenkiintoinen tietokirja esittelee yli 50 historian voimanaista, jotka ovat jättäneet jälkensä historiaan, mutta joista vain harva on kuullut. Kirjan naiset ovat sankarillisia, rohkeita, törkeitä ja uskomattomia. Luin kirjan osittain E-kirjana ja välillä kuuntelin äänikirjana. Voimaannuttavaa ja sivistävää luettavaa! Yle Areenasta löytyy podcast: Maria Pettersson ja historian naiset. 

Antti Holma, Kaikki elämästä(ni) äänikirja oli viihdyttävää kuunneltavaa. Kirja oli hauska, mutta myös ajatuksia herättävä. Antti Holma lukee itse äänikirjan. Kuuntelukokemus oli kuin olisi hyvän ystävän juttuja kuunnellut. Viihdyin ja nauroin, mutta olin myös surullinen ja vihainen. Holma on taitava tarinankertoja. 


Kate Quinnin Koodinimi Alice kertoo kahdesta naisesta. Ensimmäisen maailmansodan aikaan Ranskan vakoojaverkostoon rekrytoidusta naisvakoojasta sekä serkkuaan etsivästä epäsovinnaisesta amerikkalaisesta. Tarina etenee sujuvasti kahdessa ajassa. Kirja imaisi mukaansa. Ajattelin jo kirjaa lukiessa, että haluan tietää enemmän naisvakoojista. Olikin positiivinen yllätys, että kirjan lopussa oli tietoa kirjan taustoista sekä siitä, mikä oli faktaa ja mikä fiktiota.  

Elina Kilkku, Mahdoton elämä
Kirja on teatterimaailmaan sijoittuvan Alina-trilogian toinen osa. Kirjan alussa Alinan elämä on vihdoin hyvin, mutta sitten alkaa tapahtua. Epäonnistumiset ja ikävät asiat alkavat kasaantua. Parodiasta huolimatta kirja oli enemmän ahdistava kuin hauska. Yhden kerran nauroin ääneen vedet silmissä. Se tapahtui sivulla 200.  


Leila Tuure, Hatuntekijä
*Äänikirja saatu: Word Audio Publishing Finland
2007 ilmestynyt historiallinen romaani on itsenäinen jatko-osa kolmiosaiselle Kauppamies-sarjalle. Hatuntekijä ilmestyi syyskuussa äänikirjana. Kirjan päähenkilö on kaunis ja sisukas Greta, joka toimi Marie Weberin sisäpiikana. Greta pääsee hattumaakari Anna Fallinin apulaiseksi entisen emännän myytyä kauppahuoneensa ja muutettua Tukholmaan. Gretasta kehkeytyy taitava ompelija ja erinomainen muotisuunnittelija. Tyskilästä Forssiksi muuttuneen kauppahuoneen uusi omistaja, leskimies Arvid Grönfors iskee silmänsä Gretaan. Grönfors haluaa Gretan uudeksi rouvakseen vaikka väkisin. Ja väkisin Greta viedäänkin Arvidin huonotapaisten poikien ja itkuisen tyttären äitipuoleksi, mutta hattujen tekoa Greta ei aio lopettaa.

Luetuimmat blogipostaukset


Syyskuussa julkaisin 12 blogipostausta. Mukana oli perinteisiä viikkopostauksia, yksi kuukausipostaus sekä syksyisiä kuvia ja ajatuksia. Kirjoitin kaksi ruoka-aiheista postausta. Vinkkejä ruokaisiin salaatteihin, joka löytyy listan sijalta 4 ja vinkkejä täytettyjen patonkien tekemiseen. Aloitin elokuun puolessa välissä uudessa työpaikassa. Teen nykyään kaksivuorotyötä seitsemänä päivänä viikossa. Nyt minulla on arkivapaita yli 10 vuoden tauon jälkeen ja muu perhe on töissä ja koulussa. Alkuun oli outoa ja vaikeaa keksiä tekemistä vapaapäville. Sittemmin olen kehittynyt asiassa. 


Kuukausikooste elokuusta. 


Kaipaan kovasti kesää ja lämpöä. Kirjoitin postauksen, jotta huomaisin syksyn hyvät puolet.


Vinkkejä salaattien tekemiseen.


Viikkoraportti. Lähes joka viikolta pyrin kirjottamaan postauksen, jossa esittelen viikon kirjan, elokuvan, ruuan ja milloin mitäkin sillä viikolla "kolahtanutta".


Vinkkinä vielä Lahden seudulla asuville. Instagram-tililläni Minnakil on arvonta, jossa palkintona on 45 minuutin kuumakivihieronta lahtelaiseen BD roomiin.
BD room on kampaamo-parturi, SPA ja shop. Arvontaan voi osallistua Instagramissa 4.10 klo 9.00 saakka.     

Energistä ja iloista lokakuuta! 

8 kommenttia

 1. Nää kuukaudet menee valtavan nopeasti eteen päin, ei meinaa millään pysyä perässä...

  VastaaPoista
 2. Kiitos hyvästä kirjavinkkklistasta! Petterssonin kirjasta aloitan👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä on hyvä aloittaa! Viihdyttävä tietokirja!

   Poista
 3. Tuosta kampaajasta tuli mieleeni, että pitäisi ehkä itsekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin voisi jo suunnitella uuden ajan varaamista.

   Poista
 4. Sähän oot ehtinyt tekemään vaikka mitä! Musta tuntuu, että mä en oo tehnyt muuta kun töitä ja nukkunut 🤣

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ehdit lokakuussa tehdä muutakin kuin töitä ja nukkua. Tosin nukkuminen kuulostaisi juuri nyt täydelliseltä tekemiseltä. Mukavaa uutta viikkoa!

   Poista

Instagram