Viime viikon parhaat

tiistai 20. lokakuuta 2020

Aamukävelyt


Viime viikolla minulla oli pelkkiä iltavuoroja. Ehdin käydä aamuisin kävelemässä ennen töihin menoa. Aamukävelyissä on taikaa. Päivä alkaa paremmin ja olo tuntuu energiseltä. Aamukävelyn hyvistä vaikutuksista huolimatta saan itseni kammettua aamukävelylle yleensä vain lomilla. Aamukävelyt ovat kuuluneet etenkin Espanjan lomillemme. Siellä on ollut ihana kävellä meren tai suolajärven rantaan maisemaa ihastelemaan. Tänä syksynä kävellään Vesijärven rantaan. Pitäisi ehdottomasti käydä aamukävelyllä aina kun on mahdollista. Onhan se paljon järkevämpää kuin makailla sängyssä kännykkää tuijottaen.

Viikon asu


Olen kaivanut maiharit kesätauolta takaisin käyttöön. Kuvassa jalassani on farkut. Päällä alesta ostamani paita sekä pitkä villatakki ja kädessä piiiitkä kauppakuitti. 

Haluaisin käyttää enemmän hameita ja mekkoja. Käytännön syistä käytän ulkona tuulihousuja ja fleecevuorista takkia pyöräillessäni töihin. Muutoin jalassani on yleensä farkut. Päälläni on usein kulahtanut trikoopaita sekä joku monista neuletakistani. Eli siihen on syynsä, miksi asukuvia on harvoin täällä blogissa. 

Viikon lehti


HS Lasten uutiset - sanomalehti lapsille. Isäni tilasi meidän tytöille Helsingin Sanomien Lasten uutiset. On ollut ihana nähdä tyttöjen lukevan lehteä. Kännykän katsomista ruokapöydässä en siedä, mutta lehtien lukemista en todellakaan katso pahalla aamu- ja välipalalla. 

Viikon retki


Lasten syysloman alkamisen kunniaksi teimme pienet metsäretken läheiselle laavulle. Esikoinen oli säbäpelissä, joten hän ei päässyt mukaan. 
Todellisuus metsäretkestä


Alku ei ollut ihan niin idyllinen kuin edellisestä kappaleesta voisi kuvitella. Lapset eivät olleet kovin innostuneita metsäretkestä nuorinta lukuunottamatta. Lähtövaikeuksien ja kiukuttelun jälkeen lapset leikkivät metsässä kirkonrottaa sekä keilasivat kivellä ja polttopuilla. Yhdessä söimme nuotiolla paistettuja lihapiirakoita. Metsästä palasi huomattavasti hyväntuulisempaa porukkaa kuin, mitä sinne meni. On se vain uskottava metsän hyvää tekeviin vaikutuksiin! 
Viikon hetki


Kävin kahdestaan 10-vuotiaan kanssa ostoksille. Tyttö tarvitsi uusia vaatteita. Tarvittavat vaatteet löytyivät ja kävimme kahdestaan herkuttelemassa kahvilassa. Liian harvoin tulee vietettyä kahdenkeskistä aikaa lasten kanssa. 

Viikon kirja


Minä en ole vuosiin lukenut dekkareita. Olen ajatellut niiden olevan liian pelottavia ja ahdistavia minulle. Viikko sitten minulla oli ilo tavata toimittaja ja kaksi dekkaria kirjoittanut Liina Putkonen samalla pr-matkalla Ahvenanmaalla. Yhteisissä keskusteluissa kuulin ihmisten kyselevän Liinalta hänen kirjoistaan. Kiinnostuin niin paljon, että päätin uskaltautua kuuntelemaan Jäätynyttä tyttöä. Koukutuin kirjaan ja kuuntelin sen nopeasti loppuun.

"Kirjassa löytyy kuollut teinityttö lumiselta koulun pihalta. Tyttö on polvillaan, kuin rukoukseen jäätyneenä. Rikospoliisi Linda Fors, entinen toimittaja saa murhan tutkittavakseen. Murhassa on piirteitä, jotka suuntaavat epäilykset kunniamurhan suuntaan.Tiedon vuotaminen julkisuuteen saa vihaisia kansalaisia kaduille ja pian myös sisäministerin on puututtava asiaan.Ministeri edustaa kansallismielistä puoluetta, jota hänen vaimonsa käytännössä johtaa. Vaikuttaa siltä, että poliitikko perheineen kytkeytyy tutkittavaan tapaukseen." 

Vaikka kirjassa on paljon rankkoja teemoja - rasismi, huumeet, seksuaalinen hyväksikäyttö, maahanmuutto ja uskonnot, niin juoni etenee sujuvasti kohti yllättävää loppua. Itse yllätyin myös siitä, että taidankin tykätä dekkareista ahdistumisen ja pelkäämisen sijaan.  
Tällä viikolla lapset ovat syyslomalla. Minulla ja miehellä on töitä. Some muistuttaa minua päivittäin vuosien 2016-2019 syyslomista Espanjassa lukisin kuvin. Jaan instagramissa päivittäin kuvia Espanjan lomilta. Ehkä pitäisi vain kaivaa kirkasvalolamppu esiin ja elää hetkessä. 
Mukavaa lokakuusta viikkoa! 

Rentouttavaa lomaa niille, jotka lomailevat! 

12 kommenttia

 1. Maiharit, todellakin. Itsekkin kaivanut jo saapikkaita ja maihareita esiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on syksy nyt. Eilen satoi koko päivän.

   Poista
 2. Ai että aamulenkit ja metsäretket 😍 mie olen nyt kuskannut lapset autolla päiväkotiin, mut loman jälkeen aletaan taas kävellä. Veikkaan ettei ehkä enää kannata pyöräillä 😅 mut kyllä aamu kävelyn jälkeen on aina parempi päivä ja niin totta myös et aina metsästä palaa iloisempaa porukkaa mitä sinne meni 💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on jäänyt tällä viikolla aamukävelyt, kun olen ollut aamuvuorossa tai sitten on satanut vettä.
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Minun on pakko käydä ostamassa myös maiharit, koska ovat nyt aika in ja haluan käyttää hameiden ja housujen kanssa muitakin kenkiä kuin pitkiä saappaita. Ihana metsän voima on tehnyt tehtävänsä, aina sitä tulee jotenkin iloisempana pois metsästä kuin sinne mennessä. Mukavaa viikkoa sinulle Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ostin viime talvena maiharit, joista haaveilin jo parikymmentä vuotta sitten.
   Kivaa viikonloppua!

   Poista
 4. En ole kuullutkaan tuollaisesta lasten sanomalehdestä, hauska idea :)

  VastaaPoista
 5. Mukavaa viikkoa sinnekin! Ostokset on nykyään kyllä viikon kohokohtia, pääsee hiukan ihmisten ilmoille!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa viikonloppua! Ennen ruokakaupassa käynti oli pakkopullaaa, nykyään viikon tapahtuma!

   Poista
 6. Ihanat syksyiset ja kiprakat aamulenkit. <3 Ihanaa alkavaa viikonloppua sinne teille!

  VastaaPoista

Instagram